הסכם שותפים - יחד ולחוד

freebutterfly1

New member
הסכם שותפים - יחד ולחוד

היי לכולם, יש לי שאלה. אני אמור לעבור לדירת שותפים בתל אביב עם שותף שאני לא מכיר מלפני. בעל הדירה רוצה שנחתום על הסכם שהצדדים בו זה הבעל דירה מצד אחד, ואני והשותף השני יחד ולחוד מצד שני. לפי הבנתי, אני אהיה אחראי גם במקרה והשותף אינו מקיים את חובותיו. האם מקובל לחתום על חוזה מסוג זה?

im mitzi

New member
לך עדיף לחוד - לבעל הדירה עדיף יחד

כמו שאמרת במידה והשותף יקלע לחובות אתה תאלץ לספוג את זה.
בעל דירה חכם בהחלט ירצה להחתים את שניכם על חוזה אחד, או אפילו להחתים אחד מכם ושהשני יהיה דייר משנה, כך הוא יחסוך לעצמו כאבי ראש.
זה בהחלט מקובל ולגיטימי מצד בעל הדירה.
&nbsp
במקומך, מאחר ואתה לא מכיר את השותף ולא יודע מה יוליד יום, לא הייתי מוכנה לחתום על חוזה כזה.
רק כך בחשבון שיש מצב שבעל הדירה פשוט לא ישכיר לך ותאלץ לחפש דירה אחרת.
אני אישית הייתי מעדיפה לחפש דירה אחרת ולהיות אחראית על עצמי, אבל מצד שני אני לא שוכרת בתל אביב שם שוק השכירות מאוד קשה ובעייתי.

ולא

אכן זה מצב שעדיף עבור בעל הדירה, אבל מהצד השני זה לא מעיד בעיניי על חוכמה יתרה מצד בעל הדירה, במיוחד כשמדובר בשני שותפים זרים, ולא נניח בחברים שעוברים לגור ביחד או בזוג. אני גם קצת בספק לגבי החוקיות של חוזה שכזה, שבמידה וימומש והנושא יגיע לבית משפט, שופט הגיוני לא בהכרח יפסוק שאדם שגר בשותפות בדירה עם מישהו מחויב לשאת בחובות שלו, בזמן שאותו אדם היה אמור לחתום על חוזה זהה ולתת ערבויות. במילים אחרות - בעל דירה שילך על הדרך הקלה ויגבה כסף מהשותף במקום מבעל החוב, לא יחשב לדעתי כמי שפועל בתום לב ובהתאם לאדם הסביר, גם אם יש חוזה שלפיו זה המצב (במדינת ישראל חוזה שאינו חוקי/חוקיותו מוטלת בספק, אינו תקף).
&nbsp
גם אני הייתי מעדיפה לוותר על הדירה במצב כזה, אין שום סיבה "לחתום ערבות" לאדם זר.

למעלה