הסכם סודיות.

fwave

New member
הסכם סודיות.

שלום! החתמתי חברה על הסכם סודיות. ההסכם לא תקף כיוון שהח.פ. לא תקין, וחסרה חותמת החברה. לעומת זאת, מס' תעודת הזהות ושמו של החותם מופיעים על החוזה. והיה והחברה תתחיל לייצר את המוצר ללא אישורי, האם אוכל לתבוע אישית את החתום על הפרת החוזה? בתודה מראש.

fwave

New member
זה הסכם ג'נרי מהאינטרנט.

האם מעמדו בחברה משנה? מדובר ב"הדלפה" למה שמתואר בחוזה כ"שלוחיי". אם מדובר במנהל, האם ניתן לתבוע בכל זאת?

אני לא יודעת מה זה "הדלפה"

למה שמתואר בחוזה כ"שלוחי". תפקידו של החותם יכול להיות רלבנטי. אני לא יכולה להימנע מלומר שזו דומה טובה מדוע עצם ואופן השימוש ב"חוזה לדוגמה" עלול לעלות ביוקר.

fwave

New member
החוזה נבדק ע"י עו"ד.

הוא נתן לי טיפים ועזר לי קצת עם הנוסח. חוץ מזה, הוא אמר שהחוזה מתאים. הבעייה הייתה שאני לא ביררתי את הח"פ קודם, ושכחתי לדרוש חותמת. מדובר באיש בכיר בחברה. אם לא המנהל. אני מצטער אם אני נשמע טירון מוחלט בעניין. זה בגלל שאני באמת כזה. השאלה היא שוב, האם אני יכול לתבוע את האדם אישית? תודה!

fwave

New member
עדיין לא.

יש לי חשש כלשהו שאולי הוא יופר. אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות עם הסכם לא תקף שכזה, במקרה שכן הוא יופר. האם יש אפשרות לתביעה אישית? תודה מראש.

fwave

New member
מתשובתך אני אבין שאפשר.

בצורה מסויימת יהיה אפשר לתבוע אישית את החותם על הפרת חוזה הסודיות. אני שואל לפני שקרה המקרה, רק כדי לדעת אם יש ערך כלשהו למסמך. תודה רבה!

fwave

New member
למה במרכאות?

הוא אמר שזה נוסח טוב שגם הוא משתמש בו. הוסיף שורה בה החותם מצהיר שאין ברשותו שום מידע לגבי המוצר לפני המצגת שלי. תיקן מילה או שתיים, נתן לי טיפים ואיחל לי בהצלחה. (הטיפים: לדאוג לח.פ. תקין ולדאוג לחותמת החברה. אני לא דאגתי לשניהם) בקשר להאם החוזה תקף, לא הבאתי את זה לתשומת ליבו. אם אני אצטרך להשתמש בו, אז הוא ידע. האם נכון לאמר שכל עוד יש מס' זהות וחתימה, החותם התחייב אישית לשמור על החוזה?

fwave

New member
השאלה הייתה האם ניתן לתבוע.

ולא האם אני אזכה בתביעה. שוב, תודה מראש.

fwave

New member
אני שוב מתנצל על חוסר הידע שלי.

נושא העסקים, והנושא המשפטי בפרט חדשים לי לחלוטין. עד כמה שידוע לי, אם אין לי על מה לתבוע, אני לא יכול לתבוע. כלומר, אם אני מציג מסמך שאינו תקף בתור עילה לתביעה, היא תפסל, או משהו בסגנון. לכן שאלתי האם ניתן לתבוע את החותם אישית, תוך הסתמכות על כך שחתם בשמו ותעודת הזהות, או שמא, מכיוון שמדובר בחברה, אני לא יכול. כיוון שאני מעוניין להיות רציני: מה הם סיכויי הזכיה שלי, במידה ואתבע אותו אישית? תודה.

למעלה