הסכם ממון

מצב
הנושא נעול.
הסכם ממון

הסכם ממון
שלום רב חברי ואני עומדים להנשא והורי מתכננים לתת לנו סכום כסף רציני לרכישת דירה. לצערי לבן זוגי אין ממון משלו והורי עומדים על כך שיחתם הסכם ממון (שמאוד מקובל עלי). שאלתי היא, האם ניתן לערוך את ההסכם ממון לאחר הנישואין,שכן הכסף ייועד רק עבור דירה והורי אינם מעבירים לי אותו כעת, כי אם רק לצורך הרכישה. האם יש הגיון בעריכת הסכם ממון לפני החתונה עבור אותו סכום כסף שאינו ברשותי והוא יהיה רק כאשר נעמוד בפני רכישת הדירה. תודה סתו

תשובה

הסכם ממון
שלום רב חברי ואני עומדים להנשא והורי מתכננים לתת לנו סכום כסף רציני לרכישת דירה. לצערי לבן זוגי אין ממון משלו והורי עומדים על כך שיחתם הסכם ממון (שמאוד מקובל עלי). שאלתי היא, האם ניתן לערוך את ההסכם ממון לאחר הנישואין,שכן הכסף ייועד רק עבור דירה והורי אינם מעבירים לי אותו כעת, כי אם רק לצורך הרכישה. האם יש הגיון בעריכת הסכם ממון לפני החתונה עבור אותו סכום כסף שאינו ברשותי והוא יהיה רק כאשר נעמוד בפני רכישת הדירה. תודה סתו
תשובה
ניתן לחתום על הסכם ממון גם אחרי הנישואין. ההבדל הינו שהסכם ממון שנחתם לפני הנישואין ניתן לאשר אצל רושם הנישואין או אצל נוטריון, ואילו לאחר הנישואין יש לאשר את הסכם הממון בבית המשפט לענייני משפחה.

נקל

New member
הסכם ניתן לחתום לפני החתונה ולאחריה

הסכם ממון
הסכם ניתן לחתום לפני החתונה ולאחריה
לפי חוק יחסי ממון ניתן לחתום על הסכמי ממון לפני הנישואין וגם לאחר החתונה במהלך החיים המשותפים. יש לזכור כי הסכם כמוהו כשמו- מחייב הסכמה של שני הצדדים ואם מדובר בהסכם אחר הנישואין לא ניתן להסתפק בנוטריון אלא יש לאשר בבית משפט/ בית דין. האם בן זוגך מוכן לחתום על הסכם כזה? אפשר בהסכם ממון להתייחס גם לארועים עתידיים ולכן אין מניעה לחתום על הסכם לפני הנישואין. כל הסכם מחייב לעניות דעתי ייעוץ מקצועי על מנת להימנע מטעויות עליהן מתחרטים אחר כך. מזל טוב לנישואיכם

המלצה חמה

הסכם ממון
המלצה חמה
מומלץ להעלות את נושא הסכם הממון לפני החתונה, כך שאם חלילה יהיה פיצוץ, זה יקרה בטרם נישאתם

מצב
הנושא נעול.
למעלה