הסכם ממון

The new me9

New member
הסכם ממון

אני עובר לגור עם בת הזוג בדירה שלה שהיא משלמת עליה משכנתא.

אנחנו 8 חודשים יחד. מכירים שנה וקצת.

בת הזוג מעוניינת שנעשה הסכם ממון טרם המגורים המשותפים.

אני מכבד אותה, אבל קצת תוהה למה זה נחוץ?
הרי בחיים לא אדרוש ממנה חלק מהדירה בבעלותה.
אני רוצה לשלם לה חצי מהחשבונות ושכ״ד מסוים
אבל לא יעלה על דעתי בחיים לבקש חצי מהרכוש שכבר שלה.

כנל לגביה- אין לי ככ הרבה ציוד שאני מעביר לדירה שלה
היא מרוהטת ומשופצת. אני בא רק עם בגדים ולפטופ.

הכל כבר קיים בה.

מה דעתכם?
מה לכלול בחוזה כזה אם בכלל?
יש עו״ד שנותנים מחירים סבירים לנושא זה בלבד (הסכם ממון) ?

nimrat

New member
הסכם ממון הוא מצויין

חוסך הרבה בעיות בעתיד
מומלץ ...
לגבי עורך דין, אם לא תמצא כאן, פנה לפורום חוק ומשפט, או חפש "הסכם ממון" בגוגל
בהצלחה לשניכם

The new me9

New member
מצוין

למה?

הרי לא מתחתנים. לא משנים סטטוס.
ולי אין כוונה לקחת דבר שלא שלי

מה המחיר בד״כ לטרחת עו״ד עבור הסכם כזה?

קישקשתא

New member
הסכמים עושים בשלב שמסכימים

תחשוב על הצד שלה (או על המשפחה שבטח עזרה לה לרכוש את כל הנכסים הללו). חוק הגנת הדייר וחוק ידועים בציבור מקנה לך מגוון זכויות על הרכוש אחרי מספר שנים. לא צריך להתחתן בשביל זה.

הסכם ממון ימנע ממך לקחת מה שהיום ברור לך שאינו שלך ובעוד 7 שנים (לא שאני מאחלת) בפרידה רעה במיוחד תוכל לנסות ולדרוש.

The new me9

New member
אז למה לחתום עכשיו?

למה לא לחתום עוד 4 שנים נניח.

שהמושג ידועים בציבור בכלל יראה באופק.

yaya87

New member
כי בעוד 4 שנים

תהיו סופר ידועים בציבור (גם בלי להגיש טפסים לביטוח לאומי) ותוכל לדרוש גם את מה שלא שלך.
הסכם ממון נכון ליום בו חותמים אותו. אתה לא יכול לבוא בעוד 4 שנים ולחתום על משהו שהוא נכון להיום 5.5.14. לרוב כשמגיעים לחתום על הסכם ממון גם מביאים אישורים על המצב הקיים אצל כל אחד מהצדדים ו"מוכיחים" מה יש לכל אחד ואומרים שזה שייך לכל אחד מהצדדים ורק מה שנצבר יחד מעכשיו הוא רכוש משותף וניתן לחלוקה בזמן פרידה/גירושין.

The new me9

New member
תודה. תוך כמה זמן הופכים לידועים בציבור?

בלי להגיש טפסים?

deddy

New member
מתי אתה עובר לגור אצלה?

אין כאן איזה תנאים מחייבים שברגע שאתה עושה אחד שתיים שלוש אתם נהפכים לידועים בציבור, בעיקרון כל מה שדרוש זה שתנהלו משק בית משותף וזה כבר מספיק כדי לטעון שאתם ידועים בציבור אם למשל חס וחלילה לאחד מכם יקרה לה משהו, העובדה שאתה גר בבית יחד איתה יכולה להספיק בשביל שאתה תוכל ללכת לבית משפט אחרי מותה ולטעון שאתם הייתם ידועים בציבור לכן הבית צריך לעבור אליך, גם אם לא הגשתם את הטפסים לביטוח לאומי.

deddy

New member
צריך להיות בלי ה"לאחד מכם"

שאריות מניסוח קודם של המשפט...

arye9

New member
כי היא רוצה עכשיו וכמובן שהיא צודקת

והדירה שלה.

אתה שואל כל כך הרבה למה ולמה,
לקוףוראי השרשור זה לא נראה יפה, אם תשאל למה,
זה נראה כמו תכנון העתיד.

דרך אגב, האם חברתך מודעת לשרשור הזה?

עדיף

לנסח את כל מה שמסכימים עליו, בכתב, כך שכל אחד מבני הזוג ידע מה השני מתכוון לעשות וזאת לפני שהתחילה מריבה. כדאי לנסות ולכסות בהסכם כל אינטראקציה משותפת (לפחות האינטראקציות הכלכליות) ולהוסיף לו במשך הזמן אינטראקציות חדשות כשאתם נתקלים בהן. כך תמנעו מלהתבצר כל אחד בעמדותיו ותוכלו להגיע להסכמות בונות.
לצורך הסכם כה, לא צריך עורך דין, רק דף עט ומעט זמן פנוי.

The new me9

New member
זה נשמע לי סביר

ואז זה מחייב מבחינה משפטית?

איך אציע לה דבר כזה?

כל הסכם בין שני אנשים הוא מחייב משפטית

יש בחוק הסתייגות לגבי הסכם ממון שנחתם בין במי זוג שהינם כבר נשואים וזאת כדי למנוע לחץ לא הוגן על אחד הצדדים אבל זה לא המקרה שלכם.
ברור שלעורך דין מומחה ומנוסה יהיה ניסיון בניסוח הסעיפים ובהמלצות ניסוח אבל הניסיון הזה מגיע עם תג מחיר בהתאם ,כך שהשיקול הוא, האם כדאי להוציא סכום כזה, או להעלות את הסעיפים המציקים לכם ספציפית על הכתב.
חיפוש בגוגל על הנושא יכול גם להפנות אותכם לכתבות או דוגמאות להסכמי ממון ולסגור את פער המידע ביניכם לעורך הדין ואפילו אם תחליטו להשתמש בשרותי עורך דין זה יעזור לכם לשאול שאלות חכמות יותר.

קישקשתא

New member
בדיוק כמו שעושים הסכם ממון מראש

בשלב שמסכימים, כך עושים אותו אצל עו"ד מומחה כדי לא להתקל בבעיות קשות בשלב שבו מסתכסכים. אני לא הייתי מוותרת עליו גם כצד בעל הממון (מטבע הדברים) וגם כצד השני שיש לו זכויות מסויימות אחרי X שנים בהנחה שהם ישארו יחד והוא ישא בחלק מהוצאות המימון של הדירה הזו (גם אם לא את המשכנתא, אולי יחלוק בהוצאות ארנונה, ועד, הוצאות מיוחדות של שיפוץ מעלית וכיו"ב).

יש זמנים שבהם גוגל מצויין וניסיון של אחרים זה יופי של דבר להסתמך עליו ויש פעמים שבהם מומחה הוא הדרך לפנות אליה. בעיני מדובר במקרה ברור מהסוג השני.

אציין שאינני עורכת דין או בעלת אינטרס כלשהו בעניין.

קישקשתא

New member
עו"ד שמכיר את התחום יהיה טוב יותר בכיסוי

"כל אינרקציה" ובניסוח בהיר ולא פתוח לפרשנות. לא הייתי מוותרת על אחד (או אחת כמובן).

wil

New member
האינטרס שלה הוא להגן על הדירה

וזה מובן לחלוטין.
בהנחה שיש לכם הכנסות אז רצוי גם לציין בהסכם שכל ההכנסות והמשכורות של כל אחד מכם שייכים רק לו אישית, לרבות כל ההפרשות הפנסיוניות וכו'.

גם תחליטו מראש אם אתם הולכים לנהל חשבון בנק משותף או לא, וציינו זאת בהסכם.

התכולה של הדירה בדרך כלל היא חסרת משמעות בהקשר הזה, למיטב ידיעתי לא נהוג לעשות מאבקים משפטיים על שואב אבק, פלזמה ומכונת כביסה...

למעלה