הסכם ממון בין זוג....

niva99

New member
אם יוצאים מתוך הנחה שהמילה הסכם

טומנת בחובה את הסכמתם של שני נצדדים אשר ישבו יחד והגיעו לעמק השווה בטרם ניסוחו-הרי שזה אמור למנוע כעסים עתידיים ופגיעה בביטחון עצמי ובאמוו (זאת בהנחה שהההסכם הוא הוגן ואינו מפלה צד זה או אחר).

לרוב הסכמי ממון

נעשים כשלאחד יש יותר רכוש או כסף מהשני ולא רוצה להיפגע בגירושין. אבל במהלך הזוגיות ובעיקר בשעת מריבה האם לא מוזכר נושא זה וגורם לכעס/למשבר?

ההפך ממה שאמרת:

הידיעה של הצד שבה לנישואין ללא רכוש כי הצד שהגיע לנישואין עם רכוש מוגן על ידי הסכם ממון והגירושין לא יאפשרו סחיטה ומהגירושין לא יצא לצד החלש יותר כלכלית רווח כלכלי - מסלק את הפיתוי של היצר הרע ליזום גירושין למטרות רווח כלכלי ומגבירים בו את הנכונות להגיע לעמק השווה או לפחות להתגרש רק ממניעים עניניים.

בשעת מריבה

הכל יכול לצוץ. בחיי נישואין, אי אפשר לנפות את הדברים היכולים לעלות בשעת מריבה. בגדול, הסכם ממון, שכרו גדול מהפסדו.

sagiberg

New member
שאלה קשה../images/Emo10.gif והתשובה כפי

הנראה תלויה באופיים של הנודעים בדבר ושל הסביבה הקרובה. בעיקרון נראה לי שהקושי האמיתי הוא בדרך אל ההסכם. אחרי שחותמים ומתחתנים אני חושבת שזה פשוט עוד אלמנט ידוע בחיים המשותפים

niva99

New member
אם יוצאים מתוך הנחה שהמילה הסכם

טומנת בחובה את הסכמתם של שני נצדדים אשר ישבו יחד והגיעו לעמק השווה בטרם ניסוחו-הרי שזה אמור למנוע כעסים עתידיים ופגיעה בביטחון עצמי ובאמוו (זאת בהנחה שהההסכם הוא הוגן ואינו מפלה צד זה או אחר).

j u l i a n o

New member
המילה "הסכם" לכשעצמה

עלולה להביא לידי כעס או אי אמון אך הייתי אומר שכעס,אמון ובטחון עצמי לא יביאו בעתיד למשבר אלה בתחילת התהליך ולא בעתיד. מאידך-כדי להמנע מתחושות של ניצול על רקע כספי ניתן לעשות הסכם ממון כאשר אחד הצדדים נאמר עשיר יותר. במקרה כזה הייתי ממליץ לבטל את תחושות הצד הפחות עשיר ע"י כך שהייתי רוכש נאמר דירה על שמי כחלק מהסכם הממון ומראה את נכונותי לשיתוף הרכוש שבעצם הוא משותף לשנינו אבל רשום על שמי-לכל צרה שלא תבוא. השאלה היא האם הצד הפחות עשיר מקבל את ההסכם בעין טובה או עוצם את עיניו למען האהבה. בהחלט קו מודרני לאביר בהצלחה

למעלה