הסכם ממון- בבקשה עזרו

מצב
הנושא נעול.

מהורהר1

New member
הסכם ממון- בבקשה עזרו

הסכם ממון- בבקשה עזרו
שלום, א. ברשותי דירה שקניתי לפני מספר שנים. ב. בחודש יוני האחרון התחתנתי עם אישה שאני מאוד אוהב. ג. אשתי בהיריון ואנו מחפשים דירה גדולה יותר לקנייה. ד. אני בדילמה האם לקיים הסכם ממון שאומר שהדירה שברשותי, מה שנקבל עליה בעת מכירתה, לא יהפוך להיות משותף כאשר נעבור לדירה אחרת. ה. מה עושים כאשר יש ילדים? האם הסכם ממון יכול לקבוע שבעת גירושין האישה לא תקבל חצי משווי הערך? היא תצא בידיים ריקות אם חס וחלילה נתגרש?

תשובה

הסכם ממון- בבקשה עזרו
שלום, א. ברשותי דירה שקניתי לפני מספר שנים. ב. בחודש יוני האחרון התחתנתי עם אישה שאני מאוד אוהב. ג. אשתי בהיריון ואנו מחפשים דירה גדולה יותר לקנייה. ד. אני בדילמה האם לקיים הסכם ממון שאומר שהדירה שברשותי, מה שנקבל עליה בעת מכירתה, לא יהפוך להיות משותף כאשר נעבור לדירה אחרת. ה. מה עושים כאשר יש ילדים? האם הסכם ממון יכול לקבוע שבעת גירושין האישה לא תקבל חצי משווי הערך? היא תצא בידיים ריקות אם חס וחלילה נתגרש?
תשובה
במסגרת הסכם ממון ניתן להסדיר את היחסים הרכושיים בינכם, כך שאם חלילה תתגרשו תוכל להשאיר בידיך את שווי הדירה שהיתה בבעלותך לפני הנישואין, ולהחלק עם אשתך בכל מה שנצבר במהלך הנישואין, וכך אתה תשמור על הרכוש שהיה לך טרם הנישואין ואשתך לא "תצא בידיים ריקות".

תשובה

הסכם ממון- בבקשה עזרו
תשובה
אתה שואל אם לשנות הסכם ממון שכבר עשית. השאלה איננה משפטית. עקרונית הסכם משנים באותו אופן שנעשה היינו יש לעשות את השינוי בכתב ולאשרו כדין.

מהורהר1

New member
תגובה לתשובה של עוד יוסף פנדריך

תשובה
אתה שואל אם לשנות הסכם ממון שכבר עשית. השאלה איננה משפטית. עקרונית הסכם משנים באותו אופן שנעשה היינו יש לעשות את השינוי בכתב ולאשרו כדין.
תגובה לתשובה של עוד יוסף פנדריך
לא. עוד לא עשיתי הסכם ממון. אני חושב האם זה כדאי לי מההיבט הרגשי מול ההיבט הלוגי

מצב
הנושא נעול.
למעלה