הסכם גירושין

../images/Emo24.gifמתי שאת רק רוצה

(רק לא בשעתיים הקרובות, אני והפרחח הקטן הולכים לנוח צהריים
))

הסכם גירושין

צהריים טובים לכולם, אני זקוקה לעזרתכם בסיעור מוחות בנוגע להסכם גירושין - קרובת משפחה שלי מתגרשת. הייתי רוצה לצייד אותה בנקודות שחשוב שיכתבו בהסכם. למשל: למשל בהסכם כתוב שבני הזוג צריכים להתחלק ביניהם בחופשות, אבל לא מוזכרת המילה "קייטנות". על פי הפרשנות המשפטית אכן בן הזוג צריך (אם בחר שלא להיות עם הילדים בחופשת הקיץ) לשלם מחצית מעלות הקייטנה, אבל כיוון שהמילה קייטנה לא מופיעה בהסכם, זה מוביל לויכוח. ברור שההסכם אמור להיות הוגן, אבל חשוב לי שיהיה גם ברור לשני הצדדים (כדי להקל על כולם). באיזה קשיים נתקלתם לאחר הסכם הגירושין והייתם שמחים, אם הייתם כותבים אותו היום, להוסיף ו/או לבאר. תודה

calya

New member
להוריד הסכם מהרשת (יש המון)

כדי שהנקודות החשובות יהיו מול העיניים ואז לשבת ביחד ולדבר. ובעיקר לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים ועל רצון טוב... אי אפשר להכניס להסכם כל דבר וכל פרט (למשל: כשהילד יגדל וירצה סוני פלייסטיישן זה נחשב ? אולי כדאי לכתוב...) צריך להבהיר שיש רצון טוב ושכל דבר ניתן לדון עליו גם אחרי שנחתם הסכם עקרוני. בעיניי ההסכם מספיק שיעסוק בסעיפים הגדולים.

אני למדתי גם מההסכם שלי

וגם מהשאלות שנשאלות בפורום, שלפעמים כן כדאי לכתוב את הדברים הקטנים, כי רצון טוב והסכמות בע"פ יכולות להשתנות עם השנים. הנה עוד דוגמא שחשבתי עליה - יציאה לחופשה בת כמה ימים שפוגעת בהסדרי הראיה של אחד הצדדים - אולי כדאי לנסח סעיף שאומר שלצד אחד מותר לצאת לחופשה תוך השלמת הסדרי הראיה (פיזית או כספית). זו סתם דוגמא.

kleo patra

New member
אז ככה

הכל צריך להיות מצויין -ואני כותבת לך חלק מההסכעם המפורט שלי יש. תקראי ותמליצי לה 1. חופשות בחגים-חצי חצי 2. חופש הגדול - חצי חצי 3. קייטנות- אין תזכרות- על זה הוא התווכח שלא ישלם אך שיקח אותם חצי בחופש בגדול. חה חה זה אותו הדבר..הרי קייטנה נועדה להעסיקם שלא אעדר מהעבודה ככ הרבה... 4. שיעור עזר בבית ספר- חצי חצי 5. הוצ' רפואיות חריגות- שלא נדע.. 6. אוטרודנטיה- חצי חצי. 7. חוגים- חצי חצי, לא רשוםהגבלה- אני יכולה לרשום אותם ל 5 חוגים- הוא חייב לשלם חצי מה- 5. זהו. הכי חשוב שיהיה צמוד למדד - כי זה עולה ועולה ועולה

אפרוח4

New member
אמנם מגוחך לרשום אבל....

השתתפות חצי חצי בחגיגות יום הולדת לילדה - הזוי אבל אצלנו לא כתוב והוא לא היה מוכן להשתתף השנה
עוד דבר שחשוב זה לרשום את השעה המדוייקת בו הוא אמור לאסוף את הילדים ולהחזיר אותם (בעיקר אם מדובר על איסוף ישירות מהגן ) בקיצור לרשום הכל !!!! לא להסתמך על כך שהוא יהיה בסדר , צריך להיות קטנוניים אני די יצאתי מופסדת מכך שסמכתי עליו בהצלחה

עוד כמה נקודות "קטנות" שאני יכולה להציע:

-איסוף בהסדרי ראייה - לכתוב בדיוק מאיפה ובאיזה שעה (נשמע ברור מאליו אבל זה ממש לא.) מתי אוסף מהאמא ומתי מחזיר? האם הוא אוסף? או שהיא מביאה אליו את הילדים? האם מחוייב להחזיר אותם אחרי מקלחת וא. ערב האם רק הוא אוסף או שהוא יכול "לשלוח" מישהו אחר לאסוף במקומו? כאשר אין גן או ביה"ס - מאיפה אוסף אותם ולאן מחזיר? והאם השעות משתנות? מה לגבי יציאה מהארץ? אם אחד הצדדים רוצה לנסוע עם או בלי הילדים? איך עושים את זה מעבר מקום מגורים? מה קורה כאשר אחד מההרוים רוצה להעתיק את מקום מגוריו? טוב זהו בינתיים.

כותבים הכל

כלומר: 1. מה קורה עם הילדים חולים, מה מוגדר חולה, האם ילד עם 40 מעלות חום יועבר מבית לבית? 2. כמה זמן מראש מודעים על שינוי ביטול ידוע כמו מילואים, עבודה, ארוע משפחתי וכ"ו? 3. מה קורה שיש ימי הולדת או פעילויות גן בי"ס בזמן הביקור, מבטלים/ לוקחים? 4. ואולי זה נראה הגיוני פשוט וטראוויאלי אך מסתבר שלא - בזמן הסעת הילדים חובה על חגירתם בכסאות בטיחות חופשות שנתיות רצוי להחליט על אחת שתיים או על סה"כ ימים וכמה זמן מראש מודעים להורה השני רק לידע כללי אין כזה דבר הסכם מפורט מידי ניתן להגיע לכל פירוט אפילו עד רמת הכפית, וסוג המעדן שנותנים לילד הכל לפי הצורך ובהתאם לבני הזוג. בהסכם שלי - היה כתוב במפורש שעל האב להאכיל לדאוג לטיפול רפואי לרחוץ להחזיר בזמן ולדווח לאם לאחר הביקור כמובן שהאב קפץ מיד שהוא לא ביביסטר ולא יגידו לו מה לעשות. הסעיף הוכנס על פי שיקול דעתו של השופט וללא צורך בבקשתי...

../images/Emo124.gif הלו...זה רדיו? ../images/Emo12.gif

אם כל אחת* תוסיף את הנקודות הקטנות שלה, הדבר יוביל להסכם שיהיה סטייל קאסוטו
- כמה כרכים...
במצב שכזה לא ניתן יהיה לעשות צעד מבלי לקרוא מה בדיוק כתוב בהסכם ועד שתמצאו בדיוק את מה שחיפשתן תיגמר החופשה.. האב כבר יהיה צריך להחזיר את ילדיו.. הילדים יעלו כיתה ויבזבזו את החופש בישיבה דרוכה על המדרגות לאן ואם בכלל הולכים.. לא יהיה טעם להדליק את נרות יום ההולדת החמישי.. וכו'. קצת פרופורציות :) *הדבר נכתב בלשון נקבה אבל מופנה לשני המינים.

א פרסקי

New member
../images/Emo98.gif../images/Emo45.gif

תכתוב תכתוב יכול רק לומר שגם אם כתוב עדין לא חייבים לבצע אם המשמורת בידי האם למעט לקחת פעם בשבועיים בסופי שבוע ולשלם מזונות כל השאר בגדר רשות ולכן אין כמו יחסים טובים

snoopy36

New member
מילים כדורבנות!

כל שנכתב לעיל נכון... הכל תלוי בטיב היחסים עם הX... סנופי לא פירט הרבה בהסכם...נעה פרטה יותר...וגרושה ומאושרת פירטה הכל.... חברים...הדרך הטובה והיעילה ביותר היא לשמור ככל שניתן על יחסים טובים עם הX! אם אי אפשר פרטו ככל העולה על רוחכם...

טיב היחסים עם הגרוש/ה זה מעולה

אבל היחסים יכולים להשתנות במהלך הזמן וכאשר נוספים משתנים חדשים. ולכן, לא כדאי לסמוך על טיב היחסים ולעגן את הכל בהסכם. אחרי שהוא חתום לשביעות רצון שני הצדדים, אז אפשר לשמר את טיב היחסים (שיהיה טוב כמובן)

calya

New member
אני בגישה שכסף "גדול" (מזונות, טיפולים

רפואיים וכו') מעגנים בהסכם בעיקר כי אני מניחה שיום אחד יהיו עוד אינטרסים שיבחשו בקלחת משני הצדדים (בני זוג שלי ושלו ואולי ילדים נוספים וכו') ואני לא יכולה כרגע לעמוד על טיבם והשפעתם של הגורמים האלו. אבל כסף "קטן" (כמו קייטנות למשל) אין טעם כי היום זה קייטנה ומחר כשהם יהיו בני 16 - איך אני יכולה לנחש מה זה ? בכסף הקטן אם נצליח אז נצליח ואם לא אז לא ואני יודעת שמה שלא יהיה יבוא מזה שאני לא מפקפקת בזה שהוא אוהב אותם ורוצה את טובתם. והילדים יקבלו מה שהם צריכים לקבל ומה שאחד או שני הוריהם יכולים לתת להם, כי ככה זה בחיים. אני לא אוכל את הלב בעוד 10 שנים אם הילד שלי ירצה סאמר סקול ואני אצטרך לשלם עליו לבד כי זה לא כתוב בחוזה, כי צריך לשחרר את השליטה מתי שהוא... אני לא יכולה לשלוט על מה אני ארצה, אחשוב ומה הילדים ירצו בעוד 10 שנים. בכל הנוגע לתפקוד כאבא בכלל, מעבר להסדרי ראיה ודברים "גדולים" כמו חופש גדול אני לא רואה שום טעם לעגן את זה בחוזה. הרי המציאות מאד גמישה לכל הצדדים ואם אני ההורה המשמורן אז העובדה היא שברגע זה הסכמתי לגדל אותם *לבד* והסדרי הראיה, מה שלא יהיו, הם *זכות* שלו ולא חובה שלו (וגם אם ננסח כחובה, מה שעשינו האמת כי רצינו שההסכם ישקף את המחוייבות שלו להם, בחירה שלו. אין לזה שיניים בכלל). ולכן אני יודעת שממילא - ירצה יבוא, לא ירצה שום חוזה לא יחייב אותו.... מחר הוא יכול לנסוע לרילוקיישן למשל (הייטק..) לכמה שנים ולא יהיה לי מה להגיד בנושא, אני המשמורנית. עם האושר באה האחריות. אז תסבירי לי, מה הטעם להתקטנן בסעיפים הקטנים ?

כל מילה ../images/Emo45.gif

הדברים 'הגדולים' ידועים וברורים - 'הקטנים' רבים ומשתנים ואין אפשרות לכסות על הכל.

למעלה