הסירו מכשול מדרך עמי!

hillelg

New member
הסירו מכשול מדרך עמי!

לבקשת שיבולת, הרי אחד הפשקעווילים שפירסמתי בישיבתי הק' בזמן האחרון (הוא קצת ארוך, כי הוא נכתב תוך חיקוי הצורה שבה כותבים אצלנו. וגם הרעיון אינו המצאה שלי. אם כי באו אחריו נוספים).

../images/Emo6.gif

ולמי שמתייאש מן האורך ומראשית התיבות ושאר ביטויי ישיבות, יש תמורה למאמץ (ובשקט אלחש לכם שאפשר קצת לדלג, העיקר להגיע לשורות האחרונות)

אלעד2

New member
דבריו הקדושים עוררוני

אלא שיש לעיין בדבריו מאוד, דהנה בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו ולטעון שהרבנים המציאו את חוקי התורה לטובת עצמם, והקב"ה מצילנו מידם. (וידוע מה שקרה לאותה מפלגה וכו' ואכמ"ל). והנה מר מחזק ידי אלו הרשעים. אוי מה היה לנו. תורה תורה חגרי שק! עשאוך בניך קרדום לחפור בו בורות בורות נשברים. על כן כל המבקש לצאת ידי חובת ביעור כספים בהידור ישלחם אלי וזריזין מקדימים למצוות, ויזכו לכל מילי דמיטב בביאת גוא"צ בב"א וכו'

אלי ו.

New member
הריני לחזק את ידיך

ואת הכתובת למשלוח השטרות הטמאים ניתן לקבל במסר אישי אלי.

אטיוד5

Active member
לא יודע למה הזכרת לי

את הבדיחה היהודית (ולכן אנטישמית, כמובן, חחח) על הרב, האימאם והכומר שנדברים ביניהם מה הם עושים בתרומות הנאספות מצאן מרעיתם. אומר הכומר: אני מצייר מעגל על הקרקע ונעמד באמצעו. זורק את המטבעות באוויר. חלק נופל מחוץ למעגל וחלק בחוץ. את החלק שנופל בחוץ אני מקדיש לשילוש הקדוש ואת החלק שנופל בפנים אני נוטל לעצמי. אומר האימאם: אני עושה בדיוק אותו דבר, רק הפוך. אני זורק את המטבעות באוויר. מה שבפנים הולך לאללה, והשאר אני נוטל לעצמי. אומר הרב: גם אני מצייר מעגל ונעמד בתוכו. אני זורק המטבעות באוויר. מה שאלוהים צריך הוא כבר לוקח.

אלי ו.

New member
../images/Emo6.gif ואתה הזכרת לי בדיחה אחרת

יהודי אחד, בערוב ימיו מזמן אליו את הרב, את הרופא שלו ואת עוה"ד. הוא אומר להם, "הכרתי אתכם שנים רבות ותרמתי לכם כספים מרובים, אני עומד למות ורציתי לודא שיכאב לכם קצת בלכתי ולכן בקשתי האחרונה היא שלתוך קברי כל אחד מכם יניח מעטפה עם 10,000$" בלויה מופיעים השלושה וכל אחד אכן מניח מעטפה בתוך הקבר. לאחר ההלויה הם הולכים לשתות יחד והרב מתודה: "האמת היא שהזמנים קשים ולא שמתי במעטפה 10,000$ אלא רק 5,000$" גם הרופא נשבר ומודה ששם במעטפה רק 7,000$. עורך הדין מביט בהם מזועזע ואומר "אז רק אני אדם ישר?! אני שמתי במעטפה צ'ק על מלוא הסכום!"

מה דקה ורבע?

להבין את הבדיחה? אני דווקא הבנתי הפעם מיד
ונו, עצם זה שפורום תרבות עברית מתהדר בשרשור בדיחות (יהודיות) שמתחיל במוצאי פורים כבר מעורר בי

לוי אשכול לבן גוריון ? ../images/Emo20.gif

זוכר משהו כזה מהפרק של "הכל אנשים", סדרתם המשובחת של ענת זלצר ומודי בראון.

למעלה