הסיפור שלי

הסיפור שלי

- לא לעמוד הראשי בבקשה -

הסיפור שלנו, שלי, הוא סיפור לא ייאמן. התסריטאי הכי שרוט ויצירתי לא היה מצליח לכתוב סיפור כזה. סיפור של סטטיסטיקות מטורפות. סיפור של אובדן התמימות, של שינוי בסיסי בחיינו.
עד לפני שנה היינו זוג הורים, בריאים, יפים, חזקים, מחוסנים, עם שני בנים מקסימים, שנולדו בהריונות שנכנסנו אליהם בקלות אבסורדית, הריונות בריאים שנמשכו 41 שבועות מלאים והסתיימו בלידות רגילות, כואבות, נפלאות, של ילדים בריאים שנולדו 3.5 קילו ועשו אותנו לאנשים הכי שמחים בעולם, הכי גאים, הכי תמימים.
כהמשך ישיר לכל התוכניות שרקמנו עד כה וכולן התגשמו בדיוק מופתי, החלטנו שהגיע הזמן לצרף אח או אחות למשפחה המושלמת שלנו.
חודש עבר והמחזור לא מגיע. בדיקת בטא ביום האיחור: 2000. 2000????? לא הגיוני! 2000 זה שבוע איחור. לפחות.
ואז חילחלה ההכרה. יש שם יותר מאחד. נכון? לא יכול להיות! למה לא יכול להיות? כי לשתי האחיות שלי יש תאומים. מישהו שמע על 3 אחיות שלשלושתן יש תאומים? זה סיפור ל"לאישה", לדף האחורי בידיעות אחרונות. הכותרת הלעוסה: "במזל תאומים". תמונה של שלושתנו - כל אחת עם זוג התאומים שלה.

בדיקת דופק בשבוע 8. אני כבר מכירה את ההבהוב הזה על המסך. הפעם הוא כפול! "ותגידו תודה לשק השלישי שהחליט להיפרד בעצמו" אמר הרופא. הריון ספונטני של שלושה שקים. מי שמע על סיפור כזה??

אלוהים ישמור! ההכרה, המחשבות הקשות של הלוגיסטיקה. איך ניסתדר? אפילו מחשבות קשות יותר עברו בראש. ניפנפתי אותן. הכל בסדר! אנחנו נסתדר! כי אנחנו חזקים ובריאים ושום דבר רע לא יכול לקרות לנו.

השליש הראשון עבר בעצלתיים עם תחושה קשה של חולי. קמה בבוקר מקיאה, מצחצחת שיניים מקיאה, הולכת לעבודה מקיאה. בחילה בחילה בחילה. אני כבר לא זוכרת איך נושמים רגיל, בלי ההתכווצות של הבטן, של המעיים. להכל יש ריח. הכל מריח מגעיל ומריץ אותי לשירותים פעם אחר פעם, עד שהגרון כבר כואב.

המשך

הגענו לשקיפות העורפית. הדבר היחיד שהטריד אותנו זה נושא המין. אלוהים בבקשה שלפחות אחת תהיה בת. בבקשה!!! שני בולבולים! חצי דקה של אכזבה והאופוריה חוזרת במלוא עוצמתה. 4 בנים. איזו סטטיסטיקה מפוארת! ומה בעניין השקיפות? הכל בסדר, אבל זה פחות מעניין. הרי מה יכול כבר לקרות?

גם בסקירה הראשונה לא נרשמו דברים חריגים, חוץ מנקודה בלב של אחד העוברים. אבל זה ממש לא מטריד אותנו. אנחנו עסוקים בלבחור שמות ולהתחיל לחשוב על עגלות.
כמובן שכל העולם כבר יודע. המשפחות, החברים, החברים של החברים. מצביעים עלינו כשאנחנו הולכים בשכונה. הגדילה לאמר אחת מהאמהות בכיתה של בכורי. "שמעתי שיש לכם תאומים. אני משתתפת בצערכם".

נעשה מי שפיר? יועץ גנטי אומר שממש לא. אין סיבה. זה סתם מסכן ההריון. אבל אנחנו יקים. עושים מי שפיר וזורקים גם צ'יפ גנטי לשניהם. רק בשביל לוודא, בשביל הפרוטוקול.

בסקירה השניה, חלה תפנית בעלילה. העובר התחתון - משהו מוזר בלב שלו. יש קצת מים מסביב. אבל 99 אחוז שהכל בסדר. ליתר ביטחון תעשו אקו לב לשניהם.

עוד המשך

נוסעים אחרי יום כיף בבריכה לאקו לב שמחים וטובי לב. המון זמן הוא חופר לי בבטן. זה אמור להיות כזה ארוך? לא מוציא מילה מהפה. אני ובעלי מסתכלים אחד על השני - אל תדאג/י, הכל בסדר.
"נתחיל מהחדשות הטובות. העובר העליון - תקין לחלוטין. העובר התחתון - אני מצטער. לא תקין. חצי לב לא התפתח. זה קורה באחד ל- 5000 הריונות"
כל הדם יורד מהפנים. אנחנו לא מצליחים להבין את המשמעות. בעלי, כרגיל, מתעשת ראשון ושואל שאלות פרקטיות כמו "מה עושים?". אני עסוקה בלהיות בהלם ומשתדלת לא להתעלף לרופא מול העיניים.
יוצאים החוצה. מתקשרים לאחותי הרופאה - "אני מצטערת". מתקשרים לפרופ' שעשה לנו הסקירה. שולח אותנו לחוו"ד שניה בשניידר. מקבלים אותנו למחרת.
"כן. משהו מוזר בלב. יש אסימטריה. אבל הכל קיים ומחובר ולכאורה בשלב הזה הכל תקין. תבואו עוד חודש".

גוש הולך ונרקם לו בגרון. הוא נמצא שם עד עכשיו. מדי פעם מתפוצץ בצורה של בכי ודמעות. מדי פעם שוכב בשקט.

מאז ועד סיום ההריון אנחנו נמצאים ברכבת הרים נפשית, פיזית, לא אנושית, לא הגיונית. מצעד של מומחים:
"אקו תקין"
"יש בעיה בכלל בריאות וזה משפיע על הלב"
"הכל תקין. ריאה קצת קטנה. זה הכל. תלדו בכיף ותשלחו לי תמונות אחרי הלידה"
"הכיבה נראית מוזרה"
"אני לא רואה בעיה מהותית אבל זכותכם לגשת לועדה"
"אבל אם אין בעיה, למה שניגש לועדה"
"יש שם משהו מוזר. אבל אני לא יודע. אין לי מושג מה זה"

ממשיך

הדדליין, טרחו כל הרופאים לציין, הוא שבוע 32. רק אז אפשר להפחית.
בינתיים - בעיטות למכביר. כאילו אומר לי - אמא, אני בסדר.
המשקלים מעולים. כמו עובר יחיד. "אם תמשיכי ככה. יוולדו 3.300 כל אחד"

מתקרבים לדדליין ומבקשים לעשות MRI, אולי זה ישפוך אור על המצב.

מגיעות התוצאות - המון מילים שאנחנו לא מבינים. מתקשרים לאחותי - "אין ברירה, תעשו הפחתה. שתי הריאות לא התפתחו".
שואלים את מר גוגל, אם אי פעם שמע על דבר כזה. כן, זה קורה. יש תיעוד של 3 מיקרים מאיזה בית חולים צרפתי. 3 מיקרים ב- 50 שנה. בתל השומר - לא נתקלו בדבר כזה. פחות מ 1 ל- 100 אלף הריונות.

המומחה בתל השומר מבקש לאשפז אותי ביום חמישי, כי רק בימי שני עושים ועדות והוא חושש שתתפתח לידה. בכל זאת, אני שבוע 33.
באותו יום מתכנסת ועדת מומים לכבודנו. כל השמנא והסלתא של תל השומר, כדי לאשר לנו פניה לועדת על. בעוד הועדה מתכנסת, אני מתחילה להרגיש צירים. בעלי מעדכן בשידור חי את הועדה והם מזדרזים עם האישור.
צירים כל 2 דקות. זריקת דחף של ונטולין לעצור את הצירים. אסור לי ללדת, אסור לי ללדת. הוא לא יכול לחיות מחוץ לרחם. בתוכו הוא מרגיש טוב. בועט במרץ.
אין צירים. הפסיקו.
יום שישי: מכנסים ועדת-על אד-הוק ומאשרים לי הפחתה. מריצים מומחה מהבית. על ההפחתה אני עוד לא מסוגלת לכתוב. אני עוד מעבדת את זה.
משאירים אותי באשפוז. להשגחה.

הסוף וההתחלה

יום ראשון
"אין לך צירים. אין פתיחה. לכי הביתה ותחזרי בשבוע 37 לקיסרי אלקטיבי"
"אבל אני לא מרגישה טוב. יש לי חום".
"אין לך חום. לכי הביתה".

יום שני, שבוע 34+2:
חברה מגיעה. אני מרגישה בסדר. אבל מתחיל להיות לי קר. הולכת ב- 10:30. ב- 10:45מגיעות האחיות שלי מוצאות אותי מכוסה בשמיכה ורועדת.
צירים כואבים מדי פעם. מסתכלת על השעון. כל 3 דקות.
"תבוא מהר הביתה"
נוסעים לתל השומר. אני עם 39 חום. צירים כואבים.
מגיעים ב 11:45. במזל בקבלה רופא שמכיר את הסיפור שלנו.
"תבדקו אותה בדחיפות"
"פתיחה 4. מהר לחדר ניתוח. ממי אין לך זמן להחליף בגדים"
מגיעה מנתחת מלטפת אותי, מנחמת אותי. אל תדאגי. הכל בסדר. אז זהו שהכל לא בסדר.
"אפידורל?"
"אין זמן. הרדמה מלאה. לילה טוב"
"דוקטור היא בפתיחה מלאה"

חושך
אור
כאבי תופת.
מורפיום.
רעידות
40 חום
נורופן
אנטיביוטיקה לוריד

אין לי קול. אני לא מצליחה לדבר. רק הדמעות יורדות בלי הפסקה. כל כך כואב לי
לוחשת: "נולד לי ילד???"
"כן. מזל טוב. הוא בפגיה. מרגיש טוב"
דף סיכום לידה.
נולד בן, חי, 2.040 ק"ג
נולד בן, מת, 2.200 ק"ג

מה אגיד לך, אם לבנים?

הרבה בריאות לך ולבנך החי
והרבה דמעות שעתידות לזרום על אחיו, זה שלנצח תהיה לו מראה ותזכורת בידייך וחור מדמם בליבך.
טוב שמצאת אותנו, זה בית חם שעזר לי לשרוד את החושך

שירהד1

Member
מנהל
אי אפשר שלא לבכות

כשקוראים. מאחלת לכם הרבה כוחות להתמודדות, מקווה שתקבלו סיוע כלשהו מקצועי, כי הדיכוטומיה הזו בין האושר העצום על הולדת הבן הבריא, לעומת האבל על הבן המת היא קשה מאוד.
אנחנו פה לכל צורך.
מבחינה בריאותית את בסדר? ההתאוששות הפיזית חשובה מאוד, כי רק אז הנפש יכולה להתחיל את תהליך האבל האמיתי וגם השיקום.

kaparu

New member
מצטערת שאין לי מילים, רק דמעות

והזדהות עמוקה עמוקה עם כל מילה שכתבת כאן

אם הבנים היקרה ברוכה העצובה

אין מילים שיכולות לתאר מה שהרגשתי כשקראתי מה שעבר עלייך
בעיקר דמעות..
גם אני כמוך עברתי הפסקת הריון בשבוע 33
בתל השומר
עם אותה ועדה
אותם מומחים (מתארת לעצמי שפר' אחירון היה בתמונה)
עם אשפוז של שבועיים קודם
וליבי יצא אלייך שגם את עברת באותו מסלול איום
מוזמנת לשתף, לקבל ולתת תמיכה
אנחנו פה יכולות להבין במעט את מה שעברת
ומה שאת הולכת לעבור
ומאחלת לך שבנייך החיים
ימשיכו לתת לך את הכוח
לצעוד במסלול החיים החדש והלא פשוט
בו התחלת לצעוד..

למעלה