הסיפור שלי

missy85

New member
הסיפור שלי

לפי מה שקראתי עד כה,רובכם הורים לילדים פגועי נפש. הסיפור שלי הוא מעט שונה,אני בת לאמא שנכון לעכשיו,מאושפזת בבי"ח פסיכיאטרי בשרון ועתידה לעבור להוסטל בחודשים הקרובים. אני חייבת לציין שבניגוד לסיפורי חברי הפורום שקראתי,מידת המעורבות שלי בנושא עד כה שאפה לאפס (בין השאר בשל גילי הצעיר). הוריי התגרשו כשהייתי בת שנתיים ועם אמי גרתי עד גיל חמש ואז עברנו אני ואחי לגור עם אבי ואשתו.מצבה של אמי התדרדר עםהזמן וכשהייתי בגיל 9 אושפזה לראשונה בבי"ח פסיכיאטרי.לאחר תקופה ארוכה בה הוכיחה שלא יכולה לתפקד ולהסתדר בכל הנוגע לנושאים כספיים בכוחות עצמה,מונה לה אפוטרופוס. ב-12 שנים האחרונות היא יצאה ונכנסה לבי"ח ומזה שנה וחצי שהיא מאושפזת.אני ואחי מבקרים אותה כל שבועיים עם סבתא שלי עם האוטו של אבי ובזה מסתיימת המעורבות שלנו בנושא הזה. מצד אחד,הקשר איתה אף פעם לא היה הדוק בעקבות העובדה שבגיל קטן עברנו לגור עם אבי ואשתו (לה אני קוראת אמא ד"א) והעובדה שהקשר איתה היה מבוסס על ביקורים שבועיים.מאידך,היא תמיד השתדלה מאוד לארח אותנו בצורה הכי טובה שאפשר כשעוד הייתה יכולה (ארוחות,פינוקים ובילויים) ותמיד קיוותה שיום אחד נחזור לגור אצלה. בשנים האחרונות נוספה עוד תופעה למחלה-היא בטוחה שאני ואחי מתחזים לילדים שלה. חשוב לי לציין שהיא בן אדם עם אופי כובש ולא משנה עד כמה מצבה רע, היא תמיד מצליחה להקסים את כל הסובבים אותה.היא ממש לא דומה לכל שאר החולים שראיתי בביקוריי בביה"ח הפסיכיאטרי והיא מודעת לזה טוב מאוד,שכן היא דואגת להבדיל עצמה מהם בכל הזדמנות. משיחות עם הפסיכולוגית בביה"ח נודע לי שהם פועלים לקידום נושא ההוסטל (הוסטל מתוגבר הוא זה שמתאים למצבה) והיא תתחיל לבקר בכמה כאלה בקרוב. ניסיתי לבדוק באינטרנט על כמה והבנתי שזה סידור די טוב ואפילו יש אפשרות למסגרת של עבודה. יצא קצת ארוך אבל בכל אופן הייתי שמחה לשמוע תגובות לכל נושא ההוסטלים בכלל והמתוגברים בפרט ואני ממש שמחה שנתקלתי בפורום הזה. שבת שלום לכולם

הייmissy85

קודם כול שבת שלום לך וברוך בואך לפורום שלנו אז ככה אנחכנו לא רק הורים לה אנחכנו גם ילדים לה ויש כאן גם מיתמודדים שהם חולים מצער לקרוא את הסיפור שלך וחבל מאוד שזה ככה את כותבת שהיא הורה טוב ושתמיד דאגה לכם והנעימה את זמנכם וכיפה איתכם אבל את לא קוראת לה אמא !!!!!! ולאישתו השניה של אביך את כן קוראת אמא לא מבינה את ה מנעיםפ שלך ולא שופטת אותך יש הוסטלים ויש הוסטלים כמו בכול דבר יש טוב ויש רע לא כול מה שלא ניראה לנו הוא בהכרח רע לחולה ולא כול מה שטוב בעינינו הוא טוב לחולה ויש כאן הורים שיש להם ילדים בהוסטלים שבעיניהם הוא לא הדבר האולטימטיבי בשבילהם אבל הבן השוהה בהוסטל או המוסד אוהב את המקום וטוב לו שם וזה הכי חשוב שאמא שלך תאהב את המקום יתיחסו אליה בכבוד כול השאר זה שולי מאחלת לאימך ימים טובים ובהצלחה במקום שימצא לה

missy85

New member
תודה רבה בשבושונית

ולפרוטוקול,אני כן קוראת לה אמא.אף פעם לא הפסקתי לקרוא לה אמא.אני פשוט קוראת גם לאשתו של אבא שלי אמא.ץ

אז מיתנצלת מיסי

אני הגבתי לדברים שלך כבת למא חולה וכאמא לבן חולה אם פגעתי בך אני מיצנצלת כאן מול כולם שתהיה לך שבת מקסימה

missy85

New member
זה בסדר.ממש לא נפגעתי,רק תיקנתי.

ישר כוח בשבושונית. דבר נוסף,ספציפית לגבי הוסטלים,מאוד קשה למצוא עליהם חומר באינטרנט.אני מחפשת לגבי קיבוץ מעפיל (זה היעד הבא שאמא שלי הולכת לבדוק).יש למישהו איזשהו קישור לאתר או משהו כזה? שבוע טוב לכולם

ד קובי

New member
היי מיסי

צר לי לקרוא את הסיפור שלך... וברור מדברייך שחייך היו לא קלים מבחינה רגשית. המלצה אישית שלי נסו להיות יותר מעורבים בחייה של אמא, חשוב שתהיו שותפים בכל תהליך הטיפול שהיא עוברת ואף אולי להיות ממש בשיחות הטיפול שלה עם הפסיכולוגית. קחו את הזכרונות הטובים שיש לכם ממנה ומנפו אותם בכדי לזכור אותה כך תמיד... לגבי הוסטלים אכן יש מקומות טובים והם מקנים תחושת בטחון לחולה. מאחל לכם ולאמא הצלחה ובריאות

למעלה