הסיפור שלי

הסיפור שלי ../images/Emo39.gif

(סליחה על האורך). מעניין אם מישהו יוכל להזדהות... כל חיי הגדרתי את עצמי כ"דתיה לאומית" - בני-עקיבא, ממלכתי דתי ובהמשך תיכון דתי ואפילו צבא במסגרת חצי דתית. כמובן שמדי פעם עלו שאלות אבל סך הכל האנשים (ולמען האמת כמעט תמיד נשים) שביליתי איתם את רוב הזמן היו בדיוק כמוני - מחמירים יותר או פחות ופועלים בעיקר כי כך הם הורגלו. וגם אני האמנתי שזו דרכי בחיים, אף פעם לא חסמו בפני את העולם החילוני אבל הוא לא ממש קסם לי. איתרע מזלי ולא ניצבתי בפני דילמות רציניות. עשיתי את המינימום הדרוש להגדרה של דתיה, כי ככה למדתי מהבית - שבת, כשרות, חגים ו...זהו. אף פעם לא עניין אותי להעמיק ולחקור בדת, דברי תורה ודרשות נכנסו מאוזן אחת ויצאו מהשניה. לא הרגיזו אבל גם לא עניינו במיוחד. לימודי הקודש בשבילי היו עוד משהו שצריך לקבל, לא מלהיב יותר מהיסטוריה של ימי-הביניים אבל גם לא נורא. השאלות אצלי היו בעיקר בתחומים שבהם הגבול לא ברור - מכנסיים, שמירת נגיעה וכו'. באופן טבעי הלכתי תמיד לקולא, כי זה היה הקו הרגיל של הבית ושל המוסדות השונים שהתחנכתי בהם. מטבעי, אין לי אופי מרדני, ההתנהגות שלי השתלבה מצוין עם המשפחה וגם עם העולם שבחוץ, כאמור דילמות אמיתיות לא ממש היו והחיים זרמו. והנה, נכנסתי למסגרת חדשה, חילונית ברובה. יש אומנם לא מעט דתיים, אבל אני מוצאת את עצמי 99 אחוז מהזמן מסתובבת רק עם החבר'ה החילונים, כשאני מרגישה שעם הדתיים כמעט אין לי על מה לדבר. כשעולים נושאים יהודיים ודתיים אני מיד מתקפלת כי כמובן שמצפים ממני לייצג את העמדה הדתית, אבל למען האמת בדרך כלל אני מזדהה הרבה יותר עם הצד השני. ואם עד עכשיו יכולתי להישאר כזאת "פרווה" ולהשתלב במה שקורה, מרחב התימרון שלי עכשיו הולך ומצטמצם. השאלות עכשיו הן יומיומיות ואי אפשר להתחמק מהן. כל פעולה הכי קטנה שלי היא בחירה לכאן או לכאן. מצד אחד ברור לי שמבחינת תפיסת העולם והיומיום אורח החיים שלי חילוני לגמרי. ההבדל היחיד הוא אולי לעניין השבת והכשרות. הקשר שלי עם החברה הדתית מועט מאוד ורע מאוד, הזכרונות שלי בכל מה שקשור לבני-עקיבא ולחינוך הדתי שליליים, ובפעמים שאני משתתפת באיזושהי פעילות דתית (בית כנסת, מפגש של חבר'ה דתיים) התחושה העיקרית שלי היא ניכור. ובעניין האמונה? לא חושבת שאי פעם באמת האמנתי, אולי רק בכוח עליון כלשהו, אך לא בכל תילי ההלכות. אין לי ספק שהתרבות והספרות היהודית מפוארת ומרשימה אך למען האמת העניין שלי בה מועט מאוד ואחרי התיכון כמעט ולא פתחתי ספר יהודי. מה הבעיה, אתם שואלים? לכאורה התשובה ברורה... אבל בהנחה שהגעתי לפורום הנכון, אתם בטח יודעים כמה זה קשה. במקרה שלי אומנם לא מדובר על שינוי קיצוני של ממש, סך הכל אני באה ממשפחה ומחברה פתוחה מאוד. ובכל זאת - לעשות את הצעד משמעו להיכנס להגדרה, ובעצם להיכנס לעולם שאני עוד לא ממש מכירה - ובעיקר, התמודדות לא פשוטה עם המשפחה, אליה אני קשורה מאוד (גם פיזית, אני גרה בבית :). אני מרגישה כאילו אני משקרת לעצמי, מצד אחד הולכת למסיבות ומצד שני מתלבשת צנוע, מצד אחד מסתובבת רק עם חילונים ומצד שני לא חושבת אפילו להדליק אור בשבת. ובכלל לא התחלנו לדבר על הנושא הסבוך של בחורים
אולי תוכלו לתת לי עצות או רעיונות מהניסיון האישי שלכם? גם ביקורת תתקבל בברכה, למרות שנראה לי שעידוד יעזור יותר... תודה למי שקרא הכל

לא סתם מישי - אלא את...

קודם כל ברוכה הבאה... אני מאחלת לך שתלמדי להשתמש ולהעזר בפורום בצורה נכונה, והוא יהווה לך מקלט ועיצה טובה. הסיפור שלך מאד דומה לסיפור שלי, בהבדלים מסוימים. גם אני מגיעה מהציבור הדתי לאומי (אך לעומתך אני באה ממשפחה על גבול החרדליות, והיו תקופות בהם הייתי מאד דתייה). וגם אני כשיצאתי מהחממה של הדת (בי"ס, בני עקיבא, שירות לאומי) והתברגתי במקום עבודה חילוני (כמעט לגמרי), נפתחתי פתאום לעולם שונה, ובטבעיות התחברתי לעולם הזה ולחברים החדשים. אין לי ספק כי הדבר היווה קטליזטור משמעותי ליציאה שלי בשאלה. ראשית, קחי את הזמן, שום דבר לא בוער, את לא צריכה לצאת בהצהרות, ולא לתת דין וחשבון לאף אחד כרגע - מלבד לעצמך. מה הטעם בהגדרות? אני חילונית ירוקה חבר שלי דתי מנומנם וסבתא שלי פולניה מה זה אומר? - מה זה משנה??? תעשי מה שטוב לך, תחשבי קודם, אל תהיי פזיזה, תמנעי מהגדרות. את רוצה לשמור שבת? - תשמרי את רוצה לרדת על צ'יזבורגר, ולצום ביום כיפור? - תפאדל בכולופן, העצה שלי אליך היא: תני לדברים לזרום, תתנסי, תראי מה עושה לך טוב והכי חשוב שיעבור לך בקלות ובכיף... (ואם ההורים הם לא בעיה - אדרבה, הרווחת!!!) לעיצות, שאלות, בקשות - את מוזמנת בכיף לפנות אלי במסרים. כל טוב!!!

uri80

New member
עצה נהדרת

מדוע איכפת לך מה דעתם של אנשים זרים? אני לא מדבר על חברייך ואנשים הקרובים לך, אלא על סתם אנשים שדעתם פחות חשובה. צריך להשתחרר ממנטליות ה"מה יגידו השכנים?" שכל כך מרתיעה את רוב בני האדם. אני מניח שהרבה מאד מחברי הפורום מבינים אותך. בסופו של דבר- עשי מה שטוב ונכון באמת בשבילך.

ש חף

New member
הסיפור שלך

מוכר... להגיע לתשובה,להחליט ולעשות מעשים בהתאם זה תהליך. זה קרה אצלי בשלבים ובגלל זה נראה לי שאת פשוט צריכה לחשוב על כל הדברים ה"סותרים" שאת עושה ומייצגת ולהחליט מי את ומה את ולא לפחד ללכת עם זה עד הסוף גם אם זה קשה... בהצלחה
שחף.

תראי תשמעי ... ../images/Emo13.gif

לי הדילמות שלך קצת מוכרות מכיוון הפוך בדיוק. אני חילונית ופחות או יותר הכי מסורתית בין כל החברים שלי. בתחומים מסוימים הייתי רוצה להחמיר,אבל אף פעם לא היה לי רצון להשתייך לאיזשהו זרם דתי.ואני לא רואה שום צורך לחפש לעצמי הגדרה. בזמן האחרון יצא לי להכיר המון סוגים של אנשים.והבנתי שהגדרות אלו לרוב הן שרירותיות בעיקר כשאת נמצאת "על הגבול". לדגומא -בעלת הדירה של הורים שלי - אישה לחלוטין מודרנית לבושת מכנסיים וגופיה ביקשה ממני לא להתקשר בשבת כי "הם דתיים".אחת שלמדה איתי "לא מדליקה אש בשבת" ועדיין היא לגמרי חילונית (מצביעה מר"ץ חח..) אני חושבת שכל אחד יכול לבחור לעצמו את הדברים שמתאימים.מי אמר שלבחורה לבושה "צנוע" אסור ללכת למסיבות?אני בטוחה שגם בחברה שלך יש נשים שלא ניתן להבדיל אותן לפי הלבוש מהחילוניות. יש לך הרבה אופציות -להישאר כמו שאת,להיות רפורמית,לצאת בשאלה לגמרי או להפוך ל"מסורתית".(לכי תביני מה כל הגדרה אומרת). מצד שני אם את מרגישה שאין בך אמונה במה שאת עושה,שאין מקום להלכה בחיים שלך - צאי החוצה וכאן בטח תוכלי למצוא תמיכה
בהצלחה

Le Fay

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif וברוכה הבאה!

ביקורת אין לי, עצות מצויינות כבר קיבלת מיורה-דעה, אז רק שאלה יש לי (מסקרנות): מה זה "ספר יהודי"? משו כמו "מטוס יהודי"? ודבר אחד אני יכולה להבטיח לך: "הנושא הסבוך של בחורים" - יישאר סבוך. אין הנחות

אני מזדהה

בתקופות מוקדמות בחיי(אפשר לחשוב כמה שנים זה כבר) לא חקרתי יותר מידי כי היו לי כמה אסים (קלפים חזקים) לשלוף. היה לי קשר עם רב שהבין בדילוגים בתורה אז לא חשבתי שרב כל כך חכם "יטעה". העולם החילוני לא קסם לי כי חשבתי שהם נותנים לתאוות שלהם להוביל אותם. אמנם חטאתי פה ושם אבל קיוויתי שנמחל לי ביום כיפורים. בצבא עברתי הקצנה דתית (הייתי מפנה את הראש כשהמדריכת ספורט היתה זזה יותר מידי והיה לי זקן [זה די העליב אותה]). אחרי זה הייתי בישיבה. רק אז התחלתי להבין שיש משהו מאוד לא טבעי בחיים האלו ושאני חייב להבין בדיוק מה מונע מאיתנו להיות יותר.... ציירתי תרשים זרימה יפה ש"מוכיח" שאת התורה נתנו חיזרים והראתי לכמה אנשים. הם התפוצצו מצחוק, ממש עשיתי להם את היום אין ספק שזה היה אחד הדברים המרגשים ביותר שקרו להם כל השנה(חסרי חיים שכמותם). הם לא סתרו את זה וגם לא הראו שהם יותר צודקים. בכל מקרה לא ידעתי איפה הנקודה החלשה בתאוריה הדתית שלהם.ככה היה עד שהתחלתי לעבוד. עבדתי עם דתל"ש שהראה לי ספק סביר וקו ההגנה האחרון שלי נפל. לא הורדתי את הכיפה כי הרגשתי שאני שונה מחילוני ממוצע. כיום כל מי ששואל אותי אם אני דתי אני אומר שלא ככה שלא נראה לי שאני משקר לעצמי. אם שואלים אותי על עניני כפיה דתית אני אומר שצריך לשמור על סטטוס קוו. דרך אגב אני לא טרול. ברוכה הבאה.

Le Fay

New member
אתה לא טרול - וחיכית חודשיים

לומר את זה?
למה לא תכתוב בכרטיס האישי מה אתה אוהב באמת?

נו??? מה עושים???

וואלה לא יאומן! אין לי מילים... אני לא יודע מה לומר... אני אפילו בקושי מבין את הבעייה??? איפה הסתירה בדיוק בין חזיר לכיפור??? בתורה שאתצ לא מאמינה בה?? אני לא מבין? מה הבעיה אחותי, אל תחליטי שאת אמורה לשמור ועושה עבירות, תחליטי שאת אמורה לא לשמור, וכל מצווה היא בונוס מיוחד שמגיע לך שכר עליו מכאן ועד להודעה חדשה.. לא כך?

spag

New member
כמישהו שלא מכיר אותך...

את רוצה "להחליט" ו"להגדיר" משהו (-מה אכפת לך כמו שאנשים רשמו סתם לזרום בכיף?). אולי כדאי שקודם כן תבדקי אם באמת חילוניות - זה מה שמתאים לך? תלמדי לדוגמא ממייקי 770 ז"ל שנתן לעצמו באמת את האפשרות לבדוק דברים. תתחילי כן להקשיב להרצאות וכן לבדוק מה נכון לדעתך - אחרי זה יהיה מה לדבר על "הגדרות". כמובן, קיימת גם האפשרות השניה, הלגיטימית, פשוט לעשות מה שבא לך בכיף, כמו שעשית עד עכשיו. למה לך להגדיר?

למעלה