הסיפור שלי + עזרה

golgi86

New member
הסיפור שלי + עזרה

שלום,

אתחיל בזה שלא עברתי איזה אירוע מיוחד, לא טראומה, לא מחלה, לא מוות של מישהו קרוב ולא שום דבר בסגנון.

למה זה רלוונטי? כי מאז שאני זוכר את עצמי אין לי חשק לכלום. שנים שלמות עוברות בלי אפילו רגע אחד של סיפוק או אושר. אין לי ערך לדברים, לא מוצא תכלית בשום דבר, לא נקשר לאנשים (גם לא למשפחה...) ואין לי אפילו סיבה אחת להישען עליה... פשוט ככה סתם. חי-מת פה בעולם. כבר 30 שנה...

כל פעולה הכי קטנה דורשת ממני מאמץ. ואני בכלל בן אדם בריא, ספורטאי. מה זאת אומרת אין לך כח? לעולם לא ציפיתי ממישהו שיבין מה עובר עלי. - מפונק, עצלן, סתם דפוק. נו, שיהיה...

אני מרחיק את עצמי ככל שאפשר מאנשים. הרי אף אחד לא רוצה להיות בסביבה של מישהו שמדוכא מהחיים, אז צריך להסתיר את זה... לא הולך להחמיא לעצמי, אני לא שחקן כזה טוב. אני רחוק מלהיות הבחור הקליל הזה שכולם רוצים להיות סביבו והבנות רק מחכות שיצור איתן קשר. כל ההצגה הזאת בעיקר גורמת לכך שפחות ישימו אלי לב. מעבירה אותי מלהיות הבן אדם ההזוי שלאף אחד אין מושג מה נסגר איתו לאחד שנבלע בין כולם בלי למשוך יותר מדי תשומת לב.

זאת מתחילה להיות חפירה הרבה יותר ארוכה ממה שתכננתי (לפחות היה מעניין, אבל גם זה לא...) אז אני אעצור כאן.

ועכשיו לעזרה...
הגעתי להחלטה שאני חייב לנסות לעבור איזשהו טיפול. לא רואה איך לדבר עם מישהו יעזור לי. ניסיתי לפני חצי שנה. היה די בזבוז זמן.

אולי הגיע הזמן לנסות טיפול פסיכיאטרי. אם יש המלצות על פסיכיאטר מאיזור המרכז שעובד דרך הכללית אני אשמח לקבל הודעות עם שם וכמה מילים. עדיפות למישהי, נראה לי יותר קל לדבר עם מישהי, אבל אפשר גם בן.

תודה :)

כאב 8

Member
בהצלחה

אני מצליצה לך לא לפסול טיפול בשיחות ולנסות שוב
אפילו במקביל לתרופות שתקבל .

golgi86

New member
תודה. לא פוסל לשלב

האמת שזה כל כך מייאש רק לחשוב על החיפושים האלה. מה הסיכוי שאני באמת אתחבר לבן אדם וארגיש בנוח לדבר איתו? - אפסי...

אלזה7

New member
אני

כל כך מזדהה עם המשפט הזה ...
"שנים שלמות עוברות בלי אפילו רגע אחד של סיפוק או אושר. ואין לי אפילו סיבה אחת להישען עליה... פשוט ככה סתם. חי-מת פה בעולם."
בדיוק כך המצב גם אצלי ,
גם אני ניסיתי לדבר עם מישהו ולא עזר גם אני הרגשתי שזה בזבוז זמן ממש ככ ה, אבל זה לא אומר שכל המטפלים כאלו , אני בטוחה שיש גם אחרים , מאחלת לך וגם לי להרגיש טוב .

golgi86

New member
שאלות

סיקרנת אותי... כמובן שאל תעני על משהו שלא נעים לך.

אפשר לשאול בת כמה את?
מאיזה גיל את מרגישה ככה?
כמה באמת ניסית לטפל בה?
ומאיפה האופטימיות בסוף ההודעה? הצלחת למצוא מטפל שעזר לך או שהתייאשת?
או שזה ה"יהיה בסדר" שאומרים על אוטומט כל הזמן...

אלזה7

New member
הי

אני בחורה צעירה ,אני סובלת מדכאון ומחרדות מילדות בעקבות התעללות רגשית שעברתי מילדים וזה מלווה אותי כמעט כל החיים , בהתחלה כאשר הייתי ילדה ונערה אני לא חושבת שממש הבנתי איך קוראים בדיוק למה שאני עוברת ידעתי שאני מאד עצובה עם כל התופעות שמלוות דכאון אבל לא חושבת שהבנתי שאני ממש בדכאון ואף אחד אחר גם לא חשב שזה מה שבדיוק קורה ,כבחורה הבנתי שיש גם שם רשמי למה שאני עוברת ,ניסיתי ללכת לטיפול בשיחות , לצערי המטפלים שאני פגשתי לא רק שלא עזרו לי להפך ,גרמו לי להרגיש יותר רע , אבל יש דברים אחרים שעוזרים לי ,אני לא יכולה להגיד לך שהדכאון נעלם לצמיתות , לצערי דכאון כמו סכרת ,מחלה שצריך ללמוד לחיות איתה , אבל יש דברים שעוזרים לך בדיוק כמו לחולה סכרת , להרגיש יותר טוב ולחיות עם זה , יש כדורים לשעת חרום או מי שמרגיש שהוא זקוק באופן יותר קבוע ,תפנה לרופא ותתייעץ איתו ,הם לא פותרים את כל הבעיות ,אבל בשעה של דכאון עמוק הם יכולים לעזור עם המחשבות הטורדניות והמצב משתפר ,יש עוד דברים שעוזרים לי , ספורט מאד עוזר מניסיון אישי , שמש , ים , כתיבה ,שאתה יותר עסוק בחיים זה גם עוזר ,המחשבות פונות למקום אחר ,חיובי יותר ...

golgi86

New member
תודה על השיתוף

גם אני בורח לספורט. זה משהו שמלווה אותי כל החיים מגיל קטן.
כבר תקופה ארוכה שאני לא באמת נהנה מזה, אבל מצליח להתמיד.
זה מכבה אותי, שזה מקום יותר נוח להיות בו מאשר להיות עירני ועם המחשבות האלה כל היום. זאת גם אחלה מסיכה. רואים בן אדם גדול, בנוי טוב והמחשבה הראשונית היא חיובית.

שיר ל3

New member
אני לא מומחית,

אבל לדעתי אתה צריך לעשות מסע עם עצמך , לחזור אחורה, לעומק הדברים ולנסות להבין מה גורם לך לחוסר החיות וחוסר סיפוק. אולי משהו שהודחק מהילדות... זה לא חייב להיות טראומה, שמעתי על מקרים הפוכים, של אנשים שתמיד קיבלו הכל על מגש כסף וזה גרם להם לקבל הכל כמובן מאליו ולא באמת נהנו משום דבר (לא אומרת שזה המקרה שלך, זו סתם דוגמא). גם אני תמיד הייתי אומרת שאין מצב שאני אשב לדבר עם מישהו , הייתי אנטי לגמרי. אבל כעשיתי את זה גיליתי כמה זה יכול לעזור, לדבר עם איש מקצוע ששופך לי אור על חיי. צריך למצוא מישהו/י שאתה מתחבר כמובן, אז תנסה כמה פעמים אם צריך אל תתייאש, זה בשביל לבחזיר לעצמך חיים וזה שווה הכל. המלצות אין לי כי אני לא מאיזור המרכז, אבל מאחלת לך הצלחה רבה. אתה בחור צעיר שכל החיים לפניו ומגיע לך לחיות בשמחה.

golgi86

New member
תודה על התמיכה

מקווה שאני אצליח למצוא מישהו בסוף...

שיר ל3

New member
אתה תמצא

עצם זה שאתה מודע למצב ורוצה לעזור לעצמך זה יותר מחצי הדרך . אני מאמינה שבאיזור המרכז לא חסרים מטפלים מעולים.
&nbsp
תוכל לשתף פה מה שתרצה, אני מאמינה שתצליח לצאת מזה. יש לך תמיכה ממשפחה, חברים..? מישהו שם לב למצב..?

golgi86

New member
הלוואי ואני הייתי כזה אופטימי

לגבי תמיכה, אין לי באמת עם מי לדבר.
המשפחה אף פעם לא הייתה הכתובת לדבר על דברים אישיים.
והחברה... אמממ... גם שם יש בעיות. גם היא לא יכולה לעזור.

שיר ל3

New member
לא פשוט לפתוח את הלב בפני משפחה

וגם אצלי הם לא היו הכתובת (על אף היחסים הטובים). אבל עכשיו כש"נפלתי", רק הם הצילו אותי ואני שמחה ששיתפתי. תנסה לשתף, ייתכן מאוד שתופתע לטובה. אני גיליתי בזכות השיתוף סיפורים מהעבר שלא ידעתי ועזרו לי להתמודד וזכיתי לעזרה מהם.
קראתי שוב את הודעה שלך וזה נראה שיש לך דימוי עצמי נמוך. למה אתה חושב שהדברים שלך לא מעניינים? אתה מנמיך את עצמך ואת הערך שלך. לדעתי אתה צריך להבין ממה אתה סובל, לא בטוח שהאבחנה תהיה דווקא דיכאון. אולי תפנה לרופא משפחה שיאבחן אותך ויפנה אותך באמת לאן ולמי שצריך? זה שלב ראשון.
תחשוב על החיובי ותעריך את כל הטוב שיש לךבחיים כל הזמן כי כלום לא מובן מאליו. תמצא את הדברים שעושים לך טוב. בהצלחה.

golgi86

New member
קראת נכון בין השורות

הדימוי העצמי שלי בריצפה. אני יכול להסתכל על חלק מהדברים מהצד ולדעת שאני מגזים, אבל זה לא משנה את ההרגשה.

מבחינת המשפחה אני סתם מפונק. חינוך רוסי. לא הארדקור, כזה שמנסה להיות יותר מודרני, אבל המסרים עוברים מצוין גם בלי מילים. תהייה גבר, תהייה חזק, אין דבר כזה קשה - עצלן! תתאמץ יותר. אני לא נכנס לרגשי אשמה העצמיים, אמא בכלל מתה על זה. כן, אני אשמה. אני יודעת. הכל בגגלי. פינקתי אותך יותר מדי. אז מה אם אין לזה שום קשר למציאות? פרט שולי...

בכמה פעמים שזה כן עלה, התגובה הייתה משהו בסגנון של אז אתה דפוק? בסדר, נו, זה מה יש. לך לטיפול אנחנו נשלם לך. העיקר תסתום את הפה שלך.

העלת את הרופאת משפחה, אתמול הייתי אצלה. ביקשתי הפנייה לפסיכיאטר. ניסתה קצת לדבר איתי, סה"כ הייתה לה כוונה טובה וניסתה להיות נחמדה. תוך דקה אמרה אתה סתם עצלן וסגרה את הסיפור.

לגבי המשפט האחרון, כנראה שאם הייתי יכול לחשוב חיובי ולהיות קצת אופטימי אז המצב היה שונה. ומי מבטיח שחייב להיות טוב? זה נשמע כמו לבוא למישהו ששוקלל 200 ק"ג ולהגיד לו יאלה תתחיל לאכול רק קינואה ונבטים. ולא לשכוח גם לעשות ריצות כל בוקר על הים. בסדר, ממחר...

אם זה נשמע קצת תוקפני אז זאת ממש לא המטרה.
תמיד נחמד לשמוע על מישהו שהמצב שלו השתפר...

שיר ל3

New member
שלום גולגי

טוב, את המנטליות הרוסית אני מכירה, אז מבינה אותך בעניין הזה. בלי קשר, בד"כ אנשים שלא יודעים מה זה לא מסוגלים להבין ומתייגים אותך בכל מיני תיוגים (עצלן, מפונק, פרזיט, כבד... וכו' וכו') ומתרחקים ובטח שלא יודעים להכיל או לטפל, צריך מישהו רגיש וסבלני וכמובן עדיפות לאיש מקצוע.
אתה עובד? ממלא את החיים בתעסוקה, תחביבים, התנדבות..? או משהו שעושה לך טוב?
לגבי הדימוי העצמי- אני לא מכירה אותך אבל אני בטוחה שיש לך הרבה סיבות לדימוי עצמי גבוה, אתה צריך למצוא אותן לחזק ולהתחזק. ממה לדעתך נובע הדימוי הנמוך? חוסר חיזוקים מהבית? ילדות בודדה..? מראה חיצוני או משהו באופי..? נסה לחשוב, ייתכן שמכאן נובע כל הקושי ומשם צריך להתחיל...
מה ז"א רופאת המשפחה אמרה שאתה עצלן??? מה אמרת לה? איך הצגת את הדברים? בנק' השפל שלי אמא גררה אותי לרופא שרק ראה את הפרצוף והדיבור שלי הבין שאני בדיכאון ואמא שלי דיברה במקומי כי לא יכלתי לדבר... ירדתי 15 ק"ג בתקופה הזו...
לגבי המשפט האחרון- זה טיפים להתחיל לחשוב על דברים בראייה אחרת, בראייה חיובית. מה זה מי אמר שחייב להיות טוב? לא באנו לעולם כדי לסבול, אם נפתח עיניים נראה הרבה טוב, גם בתוך הרע. אני יודעת שאין לך כוח והכל נראה שחור, תאמין לי שאני מבינה. לי אמרו שהכל תלוי בי, שאם אחשוב טוב יהיה טוב ואני התעצבנתי: "מה זה הססמאות האלה , עזבו אותי, הכל שחור וחרא"... - אבל, הבנתי שזה נכון והכל תלוי בי איך אני מרגישה ואיך אני בוחרת לחיות ולראות את הדברים. הבנתי שהדיכאון משקר לי במחשבות שליליות שהאמנתי שהן נכונות והן ממש לא! זה המחלה הארורה הזאת!
מתאמנת ועובדת על עצמי קשה בכל יום כדי להעריך את הטוב. אנשים ל"ע עברו טרגדיות שלא נדע ועדיין אופטימיים... לא סתם אומרים בריאות הנפש והגוף, הדבר הכי חשוב.
&nbsp

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

לא חייב לקרות משהו נורא גדול וטראומתי כדי להרגיש רע ובדיכאון.
אני חייתי המון זמן איתו וטיפול בהחלט יכול לעזור. קודם כל עצם זה שקיבלת החלטה להפסיק עם המסכות ולפעול למען עצמך זה נהדר!
אני יכולה להמליץ בחום על הפסיכיאטרית שלי היא עובדת עם כללית במרכז לבריאות הנפש יפו בת"א ומשם פשוט להמשיך לטיפול שיעזור.
חוץ מזה אם תרצה לדבר אני אשמח לעזור לך, שמי כהנא:)

למעלה