הסיפור שלי- עזרה

הסיפור שלי- עזרה

אני ובעלי יחד כבר 8 וחצי שנים, הוא היה הבחור הראשון שהייתי איתו, הבחור הראשון ששכבתי איתו, הבחור הראשון שאהב אותי. לפני כחמישה חודשים התחלנו לדבר על ילדים אחרי שנתיים של נישואין ופתאום משהו בתוכי נורא נבהל, משהו הרגיש לא נכון, קשה לי לשים על זה את האצבע אבל הרגשתי פתאום שאני לא בטוחה שאני אוהבת את בעלי, בעבודה הכרתי בחור ואחרי תקופה מסויימת של חיזור מצידו שמאוד נעם לי, הייתי איתו ובגדתי בבעלי. אין לי שום כוונה להיות עם הבחור הזה, ברור לי שהוא לא בשבילי ומראש לא רציתי אותו, פשוט אהבתי ואת הערצה שלו אלי ואת התחושה שהייתה לי איתו. בעלי גילה מה שהיה אבל הצלחתי לשכנע אותו שלא היינו יחד פיזית ובכל זאת הוא מרגיש (ובצדק) נבגד, מושפל וכועס. בהתחלה אמר שהוא רוצה בכל זאת שנשאר ביחד ונלך לטיפול זוגי אבל בעקבות ויכוח נוסף (ושטותי) שהיה לנו הוא החליט שהוא רוצה לעזוב את הבית ובמקביל בכל זאת ללכת לטיפול לראות אם יש מה להחיות בינינו למרות שהוא בספק אם מישהו יכול לעזור לנו. יש בינינו משבר אמון מאוד קשה וקרוב לחודש שאני לא מפסיקה לבכות, לא בטוחה מה אני מרגישה האם אני רוצה בכלל את בעלי שהוא באמת באמת בחור זהב שמתנהג אלי כמו מלכה, או שאני רוצה החוצה, לרגע אני חושבת ככה ולרגע אחרת ומפחדת שהפחד יכתיב את הבחירה שלי ולא הרצון האמיתי שלי. אני שואלת את עצמי אך זה שנותנים לי הכל ואני לא רוצה את כל הטוב שנותנים לי? לאורך השנים מדי פעם הייתה תוקפת אותי המחשבה שזה לא זה אבל בגלל החרדה ובגלל הפחד לעזוב ולהרוס את כל מה שבנינו יחד השתקתי את הקולות והמשכתי בתלם שהחיים ניתבו, לא עצרתי לחשוב האם אני רוצה משהו אחר כי זה עורר בי יותר מיד חרדה. זה כל כך מכאיב לראות את הכאב שהוא סובל, את הפגיעה שלו מימני את והניכור. מצד אחד אני רוצה לקחת את הכאב מימנו ולהפסיק את הסרט הרע שאני חיה בו בחודשיים ההאחרונים ומצד שני אני לא יכולה יותר לשקר לעצמי ולומר שהכל יהיה בסדר, כי משהו לא בסדר וקשה לי לומר בדיוק מה. כל כולי מפוחדת לעשות טעות, לפגוע, להרוס, ואחר כך להישאר לבד, ללא אהבה של הבחור שלי, כואב לי לוותר על העבר המשותף לטובת עתיד לא ידוע. השבוע אנחנו עתידים ללכת לטיפול זוגי ואני כולי מפוחדת, לא יודעת אם יש טעם הרי אני בכלל לא יודעת אם אני רוצה שזה יעבוד או יעזור. אולי מישהו מכם יכול לעזור לי, לכתוב לי מניסיונו, מה עלי לעשות, כיצד להתמודד עם כל הכאב הזה כי אני מאוד מוצפת. בבקשה אל תשפטו אותי על מה שעשיתי כי כבר אכלתי את עצמי על הטעות הזאת ואם הייתי שופט בטח הייתי גוזרת עלי תלייה אז בבקשה בלי הערות שופטות. מאי הקטנה 27

holabo

New member
ה-5 אגורות שלי

אני לא חושבת שיש פה אדם שיכול לעזור לך בהתלבטות. רוצה להישאר איתו או לא רוצה זה כבר שאלה שאת יכולה לשאול רק את עצמך. מה שכן, אם אישך רוצה ללכת לטיפול זוגי, אחרי שהכחשת בפניו את עניין הבגידה הפיזית, אני חושבת שזה יהיה רק הגון וראוי לחשוף בפניו את התמונה כולה. אין ילדים בתמונה, שאת יכולה לטעון שאת מגנה עליהם מפרוק התא המשפחתי. זה את והוא נטו. הקשר ביניכם. את מתלבטת אם להישאר איתו, אבל אולי לא תהיה התלבטות כשהוא ידע.... אם תחליטי שאת מנסה לתקן, את תוכלי להמשיך לחיות איתו בידיעה שכל ה"תיקון" הזה מבוסס על שקר והונאה? איזה מין תיקון זה יהיה? לדעתי עליך לגלות לו על מעשה הבגידה, קשה הדבר ככל שיהיה, ולבחון אם הוא בכלל רוצה להמשיך בקשר. אם את מחליטה מראש שהקשר הזה אבוד, רק אז אולי כדאי לחסוך ממנו את המידע. בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה

ye44

New member
את רוצה מאיתנו הכשר

לעזוב אותו הנה קיבלת
טעות נפוצה של בני זוג שאף אחד מהם לא טעם משהו אחר וישר רצו לחופה .במקרה השבוע זוג שאני מכיר נפרד מאותה סיבה למרות שלא היו נשואים ,אך מגיל 16 ביחד הם בני 25 והיא החליטה שהוא לא עושה לה את זה ויצאה לחופשי אומנם יש מועקות אך קולה zero פותר את הבעיה
בקיצור את לא אוהבת אותו הוא לא עושה לך את זה אז מדוע לרמות אותו ואת עצמך ?

ובכן..

בגדול מנסיוני אני יכולה לתרום לך שלמצוא בן זוג שהוא "באמת באמת בחור זהב שמתנהג אלי כמו מלכה". זה לא דבר של מה בכך. זה נכון שמצד אחד אין לך ממש פרספקטיבה אמיתית לקבוע את הקביעה הנ"ל כי סה"כ זוגיות ללא ילדים בתמונה (ולא משנה אם נשואים או לא) זה די פיקניק נטול דאגות לחץ והתמודדות.. מה שאת צריכה לקחת בחשבון שבניגוד לקושי שיש במציאת בחור זהב, נורא קל למצוא ריגושים. רק מה שחשוב זה לזכו שריגושים לעולם נשארים רק..ריגושים. באים מהר, הולכים מהר. גם אם תפרדו ותתאהבי באדם מקסים ביותר שלא יפול ממה שהכרת עד כה, סביר להניח שאחרי 8 שנים בערך תמצאי את עצמך באותה נקודה.. השאלה אם תצליחי למצוא מישהו כזה..

א פרסקי

New member
עזבי שטויות

לכי לטיפול אולי יעזרו לך שם להבין מה את מחפשת מה זו אהבה ( פרפרים זאת לא אהבה) מקסימום אני מכיר את האלפרונים מקרוב אפשר לסדר לך את אחד מהם

kleo patra

New member
לא חושבת שטיפול יעזור

לדעתי נחשפת לעולם מרגש שלא חווית כמותו- לכן בעצם בגדת בבעלך- עצם הסקרנות של להיות עם אחר- אינספק שזה מרגש ומסקרן מה גם שלא היית עם אף אחד מלבד בעלך. לכן אני חושבת כך: אם בעלך לא היה מגלה- היית ממשיכה בבגידה, העובדה שגילה גרם לך להרהורי חרטה. אני חושבת שעדיף שתהיי כנה עם עצמך ותביני שאת מרגישה שהפסדת הרבה מאד חוויות עם אחרים -את מרגישה ש יש עולם ומלואו בחוץ... מניסיוני- גם ל "עניינים מרגשים" מתרגלים והם הופכים להיות ענין שגרתי. לכן תנסי להבין האם זו האמת שלך? ואף תשתפי את בעלך- עצם החשיפה והתקשורת הפתוחה כבר ינווטו אותך למקום שהוא הכי נכון מבחינתך.

תתגרשו...

תפני לעולם ההנאות מסקס עם בחורים שתכירי, תמצי אותו עד תום ואח"כ תחזרי לעולם הזוגיות. אם לא תעשי את זה עכשיו תעשי את זה עוד כמה שנים. במקרה שלך עדיף כמה שיותר מוקדם. תבלי.

שרשירית

New member
תתגרשי, תמנעי ממך וממנו את הפגיעה הבאה

עכשיו כשטעמת מהאדום אדום הזה, תמיד תדעי מה את מפסידה. מכיוון שלא סיפקת את התאבון המיני שלך לדעתי את תחיי במחסור. על כן או שתתאפקי כל חייך ותחיי עם מועקה גדולה מכך שאינך יכולה לממש את רצונך או שתחזרי לבגוד והפגיעה תהיי דו צדדית - גם בך וגם בבן זוגך בסופו של דבר. אין מנוס, בחרת להחליק במנהרה של הארנב, היציאה ממנה לא תותיר אותך כמו שהיית. אם אין ילדים הכי נבון לפרק את החבילה על אף הפחדים.

הפתרון בתוכך.. זו הדרך שאת צריכה לחוות ולעבור

אין לאף אחד את התשובה האם הבחור הוא הנכון בשבילך או לא, ובינינו גם לך אין באמת את התשובה הזו. בחיים אנחנו לוקחים לפעמים החלטות והימורים מתוך שיקולים שנראים לנו "נכונים" או "הגיוניים" ורק בדיעבד אנחנו יודעים אך ההחלטות היו נכונות או טעות מוחלטת. את יודעת מתי תדעי אם כל צעד שתבחרי היה נכון או לא? לא עכשיו. וגם לא בעוד חודש.. אלא בטווח של חודשים או שנים. ואולי אף פעם לא. אין פתרונות קסם. אין תשובות מוחלטות. הכל עניין של תפיסת חיים ועיתוי. זו האמת האוניברסלית.... לכן יש לי אלייך רק עצה אחת. תהא ההחלטה אשר תהא. בצעי אותה בדרך מצפונית, עם כבוד הדדי לזולת ולעצמך, בהגינות האפשרית, בשיקול דעת, ברגיעה ולא בתוקפנות, ואל תהפכי את בעלך לשונא שלך אלא לחבר (כן כן גם אם תחליטו להתגרש). כדי שתוכלי לפחות בעתיד להסתכל לעצמך בראי ולהגיד שלא איבדת בדרך החיים שלך את עצמיותך. קחי חיבוק. החיים יובילו אותך לדרכים לא ידועות וזה בסדר. הכל יסתדר בסוף לטובה. אמת אוניברסלית.

הא.. ודבר אחד אחרון...

עולה לי שאלה ... האם בעצם העובדה שפנית לפורום של גרושים צעירים, ולא למשל, לפורום של ייעוץ זוגי, יש ללמד על הכיוון הדומיננטי שלך? אולי באופן לא מודע.... נקודה למחשבה...

../images/Emo31.gif לא אהבתי.

זו האמת האוניברסלית שלך ? אין פתרונות קסם ? ללכת ולבגוד זה כן פתרון קסום ? אין תשובות מוחלטות ? שתשב ותחפור עם עצמה מה היא רוצה לעשות עם החיים שלה עצמה ובחיים המשותפים עם בעלה. לבצע את ההחלטה שלה בדרך מצפונית ? עם כבוד הדדי לזולת ? הגינות ? כנראה שלא ממש קראת את הפוסט הראשי של הגברת.... לא להפוך אותו לשונא שלה...? אני בטוח שאם היא תגלה לו שהיא בגדה בו ושכבה עם גבר זר,ולא משנה כמה פעמים,זה רק ימחיש לו כמה הוא אוהב אותה..... להביט על עצמה בראי ? לא הייתי ממליץ לה.היא לא תאהב את מה שישתקף שם.לפחות ככה אני מקווה בשבילה. החיים לא מובילים אותה לשום מקום. זו היא שמובילה את עצמה. עכשיו תסבירי לי על מה בדיוק מגיע לה חיבוק ? תנסי
.נראה לי הולם קצת יותר.

תתגרשי.

וזה לא בעלך שמתגרש ממך,זו את שמתגרשת ממנו. את לא בטוחה שאת אוהבת אותו,למרות איך שהוא מתייחס אלייך. העבר המשותף שלכם בטל בשישים לעומת ההווה שיצרת. בגדת בו. ואז גם שיקרת לו בפרצןף.והצגת בפניו מציאות כוזבת. את מפחדת להישאר לבד ? ללא האהבה של הבחור שלך ? לא נראה לי שהוא כבר כל כך שלך..... אם נותרה בך טיפה של הגינות,תשבי מולו,ותספרי לו את כל האמת לאמיתה. ואז,רק אז,אולי תוכלו מהמקום הזה לצמוח יחד,אם הוא בכלל יסכים לראות אותך שוב כבעבר. הדבר הכי גרוע זה להתחיל לתקן על בסיס כזה רעוע.שקרים ובגידות טיבם להתגלות. את לא רוצה לתקן את מערכת היחסים שלכם ולהביא אולי ילד לעולם כשיש סיכוי שהוא יגלה את הבגידה שלך רק אחרי. ואז התוצאות יהיו הרסניות הרבה יותר. ואולי אחרי שתספרי לו הוא יעשה את העבודה ויחליט גם בשבילך ? ואז תשלמי את המחיר של מה שעשית,כי בדיעבד הבגידה שלך נבעה מבעיה במערכת הזוגית שלכם. אם היית אמיצה והוגנת,היית מחליטה לעזוב אותו טרם לכן,ולא מוסיפה חטא על פשע. אולי את רוצה שהוא יגלה שבגדת בו ? ואז הוא יפרד ממך ? ברגע שבגדת בו,החלטת בשביל שניכם. הבעיה היא שהוא עדיין לא יודע את זה. תני לו את הכבוד הראוי לו ותני גם לו להחליט.

מאי הקטנה

איך תיגדלי אם לא תלמדי? את יכולה לנסות לשקר את עצמך (ואת כולם) אבל זה לא יעזור... כשתתחברי לאמת שלך ותפסיקי לברוח, אז גם תדעי מה לעשות השינוי נכפה עליך כי את לא מסוגלת לעשות אותו לבד. ככה זה בחיים...לא תעשי ולא תפעלי, תיגררי. את חיה בהתנגדויות עם עצמך ולכן זה כל כך קשה וכואב. את מקבלת בדיוק את מה שאת צריכה (אפרופו פיתויים שצצים בדרכך). יש לך כמה אפשרויות לפעול. תנסי להשתיק את הראש ולהתחבר לבטן. תבחרי דרך אחת ולכי איתה. הדרך שתבחרי היא הדרך שאת צריכה לבחור. יש בה שיעור שעליך ללמוד. כשתסתכלי על זה בצורה כזאת יהיה לך יותר קל להתמודד.

לכי לטיפול לבד

אני מכירה מקרים שבהם האישה בגדה כי הרגישה שהיתה צריכה את הריגוש והגילוי, פירקה את המשפחה ונותרה קירחת משני הכיוונים, כי המאהב שלה נשאר עם משפחתו. אני מכירה מקרים שבהם האישה בגדה, פירקה את המשפחה. יצרה זוגיות חדשה. חיפשה עוד ריגושים ועברה לזוגיות אחרת וכן הלאה.. אני מכירה מקרים שבהם האישה בגדה, פירקה את המשפחה ובנתה בסופו של חיפוש הריגושים מערכת יציבה של משפחה. לאיזה מהמקרים את מתאימה? נראה לי שאפילו את לא יודעת. ממליצה לך בחום לנצל את העובדה שאין לכם ילדים. להגיד לבעלך שאת זקוקה לזמן ולא רוצה למהר ולפרק. שייתן לך זמן לטפל בעצמך ולבחון ביחד את המשך הדרך. אני הלכתי עם בעלי-לשעבר לטיפול זוגי ואחרי שהוא לא צלח הלכתי לטיפול לבד. זה הדבר הכי נכון שנתתי לעצמי. ההמלצה שלי, כמו שאמרתי בהתחלה, לכי לטפל בעצמך. תדחי את הטיפול הזוגי עד לאחר הטיפול האישי שלך. טפלי בעצמך ואז תחליטי האם נכון לך להישאר או לפרק ומה את רוצה ומייחלת לו בהמשך הדרך. (לא מיותר לומר - בשום פנים ואופן אל תנסי לתקן את המשבר ע"י הבאת ילד לעולם. הילדים יכולים לחכות עד שתחליטי/תחליטו מה נכון עבורכם). בהצלחה

תודה לכם על התגובות

למעשה אני כבר שנה בטיפול פסיכולוגי ללא קשר לבעיות שיצרתי לעצמי בזמן האחרון. חלק מהתגובות מאוד היה לי קשה לקרוא וחלק פחות, אבל אני מודה לכל אחד ואחת מכם שפינו את הזמן לכתוב את דעתכם. רק טוב, מאי הקטנה 27

אני רוצה להוסיף שני דברים:

1. טיפול לא חייב להיות טיפול פסיכולוגי. לפעמים טיפול מתמשך בדיקור או ברפלקסולוגיה או בתחומים אחרים יכול להוציא ממך דברים שטיפול פסיכולוגי לא יוציא. 2. אני מצטרפת למה שמישהו פה כתב על אמירת האמת. אני תמיד אומרת שאני מעדיפה להתמודד עם כל אמת מאשר להתמודד עם שקר אחד. בן הזוג שלי (ואלה שהיו לפניו) יודע שזה תנאי יסוד לקשר מבחינתי. אם תחליטי שאת רוצה לנסות לשקם את הזוגיות שלך עם בעלך - אני ממליצה לך לאמץ את הגישה ולפתוח את הקלפים.

שרשירית

New member
בגידה היא לא סיבה, בגידה היא תוצאה

גם אם תחליטי להישאר ולעבור טיפול פסיכולוגי לבדך או בזוג, זיכרי שבגידה היא אינה הסיבה היא התוצאה. בררי אם הסיבה היא בך - לא חווית סקס עם אחר ועוד, או שמא הסיבה טמונה במערכת היחסים עם בן זוגך - יכול להיות שהוא לא מצליח לספק לך את הריגוש שאת זקוקה לו, את האהבה, את המקום לרצות להיות רק איתו ולהיות מסופקת. לאחר שמתווספים ילדים למשוואה היא הופכת למורכבת יותר, מערכת היחסים עוברת טלטלה (שימי לב שרוב הגירושים קורים כאשר יש ילדים עד גיל 3). אם לא תבנו בסיס יציב וחזק לא בטוחה שתצליחו לצלוח את הקשיים בעתיד כמשפחה.

למעלה