הסיפור שלי בקצרה.

• פותח הנושא NSW2
  • פורסם בתאריך

NSW2

New member
הסיפור שלי בקצרה.

ניסיתי לתמצת כמה שאפשר. בתחילת השנה הגעתי לגיל 28. עדיין גר עם ההורים, כמעט אין לי חברים שאני נפגש איתם באופן קבוע. לא בת זוג ואני גם לא ממש ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיים. השתחררתי מהצבא לפני 6 שנים ומאז עבדתי בכמה עבודות סתמיות והתחלתי ללמוד במספר מקומות שעזבתי תוך זמן קצר. את הזמן הפנוי שלי העברתי בישיבה סתמית מול המחשב. באופן כללי הייתי בנאדם מריר שמתמקד על השלילי בכל דבר, שופט את עצמו ואחרים, לוקח כל דבר באופן אישי. לפני מספר חודשים החלטתי לשים סוף להתדרדרות הזאת. להיות כנה לגמרי עם עצמי ולעשות שינויים בחיים שלי. מצאתי כל מיני מאמרים על שיפור עצמי. ומשם פשוט המשכתי לקרוא עוד ועוד. לא קראתי כל החיים שלי כמויות כמו שקראתי בחודשים האחרונים. אני מרגיש שיצאתי למסע חיפוש עצמי. קראתי המון תיאוריות של הצבת מטרות, התמדה, זן, בטחון עצמי, דינמיקה חברתית, NLP, קואצינג וזה רק ממשיך. התחלתי לנתח את עצמי ולנסות להבין מה ההתנהגויות והאמונות המגבילות שהביאו אותי למצבי. אפילו הלכתי לכל מיני מקומות שהייתי בהם בילדותי וניסיתי להעלות זכרונות. הבנתי שלא יצא לי לפתח כישורים חברתיים. הדבר הכי חשוב שהבנתי זה שכנראה ספגתי כל מיני אמונות מגבילות/התנהגויות והשפעות מההורים(בעיקר מאמא שלי). אמא שלי תמיד משווה הכל לאנשים אחרים. וככה כל דבר שהייתי עושה הדיבור העצמי שלי היה מגביל אותי בפחד ומחשבות מטרידות של "מה יחשבו עלי". זה ממש גרם לי לפחדים ובעיות בליצור קשרים עם אנשים חדשים. היה לוקח לי שעה להסתדר לפני שאני יוצא מהבית, לא הייתי מסוגל להסתכל לאנשים בעיניים. בעיה נוספת זה העובדה שהיא אף לא הייתה מסוגלת לתת לי לעשות מה שבאמת רציתי. בלי לראות את השלילי בזה ובלי להגיד לי כל הזמן מה עדיף לי לעשות. היו לי בעיות של ריכוז ובאופן כללי הייתי במצב של בילבול ורגשות רעים תמידיים. בלי להיות מודע לזה, הייתי מושפע מכל ה"עצות האלה". אפילו כשניסיתי לפתח כל מיני תחביבים שעניינו אותי. התחילו להגיד לי "זה מוזר שאתה עושה את זה, זה לא מתאים לך" כשהתחלתי את כל השינוי הזה לפני כמה חודשים. אחד הדברים שעשיתי זה לעבוד על הקול שלי, כי דיברתי בקול חלש וטון עייף משהו. שיפרתי את הטון שלי לקול הרבה יותר עמוק. גם על זה אמא שלי התחילה להגיד לי "למה אתה מדבר ככה, זה לא הקול שלך". ההורים התייחסו אלי כאילו אני עדיין ילד. כל השיחות שלנו בשנים האחרונות היו באותה התבנית. אמא שלי אומרתי לי שהיא מכירה אותי. מנסה לדבר איתי ולהסביר שהיא רוצה בטובתי שזה מציק שאני עדיין לא סיימתי תואר, לא מצאתי עבודה, לא מצאתי בת זוג. אני מצידי תמיד טענתי שהיא לא מכירה אותי בכלל. האשמתי את עצמי, את ההורים ואת כל העולם בבעיות שלי. אני מרגיש שכל ההחלטות האלה שעשיתי בשנים האחרונות בכלל לא היו החלטות שלי. יצרתי לעצמי זהות מכל מיני תוויות שהדביקו עלי,התנהגויות ואמונות מגבילות שלא הועילו לי. היום אני יודע שלהרבה אנשים יש את הבעיות שציינתי. לא הייתי מודע בכלל לעובדה שרוב האנשים שהצליחו להגשים את הרצונות שלהם נכשלו הרבה פעמים בדרך. עכשיו אני כל יום מזכיר לעצמי שלא אכפת לי מה חושבים עלי. הכי חשוב לי מה אני חושב על עצמי ולעשות מה שאני באמת רוצה. היום אני מרגיש שכמעט הפסקתי לשפוט את עצמי והתחלתי לקבל,להעריך ולהבין את עצמי. ובאותו הזמן אני פתוח לשפר את עצמי ולגדול. אני משתדל להחליף שיפוטיות בהבנה. התפיסת עולם שלי רחבה פי כמה וכמה ממה שהיא הייתה לפני כמה חודשים. אמנם עדיין הבעיה הכי גדולה שלי זה להתחיל לפעול בעקביות וליישם את כל הרצונות שלי. אני עדיין צריך לפתח את שריר העקביות וקבלת ההחלטות שלי. היכולת ריכוז שלי השתפרה. אני כבר רואה שינויים בדרך האינטרקציה שלי עם אנשים. כרגע כבר אין לי שום בעיה להסתכל לאנשים בעיניים. אני מרגיש מין תחושת רוגע שאף פעם לא הרגשתי כשאני מסתובב במקומות הומי אדם. אני מוצא את עצמי מסוגל לדבר סתם ככה עם אנשים זרים כי אני לא מגביל את עצמי "במה יחשבו, מה להגיד". היום אני יודע שיש עוד הרבה אנשים שמסתובבים עם מחשבות של "מה יחשבו עלי". פתאום אני מסוגל לדבר עם נשים. אני כמעט ולא מרגיש את רוב הרגשות הרעים שניטרלו אותי מלפעול. הכי חשוב התחלתי להבחין בחיובי בדברים שקורים לי. אני רואה כל מיני אפשרויות שלא ראיתי מקודם. הבנתי שאני מסוגל לנווט את החיים שלי לאן שארצה. בכל פעם שאני יותר מתחבר לעצמי אני מרגיש רצונות ויכולות חדשים, זה גורם לי להרגיש יותר אמיתי. בכלל בכל יום שעובר אני יותר ויותר מאמין שלאנשים יש פוטנציאל אדיר שהם לא מנצלים. כרגע אני מחפש עבודה אבל אני לא נלחץ מזה. החלטתי לעבור דירה בעוד מספר חודשים. אמא שלי עדיין ממשיכה עם הניסיונות שיחה האלה. אני משתדל לקבל את זה ולא להתעצבן כי עכשיו אני מודע לכל הדפוסים האלה. עכשיו אני מבין שהכל בא מדאגה והכוונה של ההתנהגות שלה הייתה לגרום לי לצאת מהפאסיביות שלי. אבל התוכן נאמר דרך התפיסת עולם המאוד מסויימת שלה ולא עזר לי. בשיחה האחרונה היא התחילה להגיד שאני כל הזמן עצבני, שלילי ובדכאון. אני יודע שזה כבר לא נכון ורוב הפעמים שבאמת הייתי ככה זה הרבה בגלל שהיא כל הזמן אמרה לי את זה. וזה גרם אצלי לרגש הזה. אתם יודעים מה לרגע היא הצליחה להדביק לי את הרגש הרע הזה ולגרום לי להתעצבן. אבל אחרי כמה שניות נהייתי מודע שזה מה שקרה וגרמתי לרגש לעבור. הבעיה שלי כרגע היא שכל השיחות האלה לא עוזרות לי בלהתרגל לדפוסי מחשבה חדשים. אני לא יודע איך להעביר את ההבנות שלי בלי לפגוע. כי כל פעם שניסיתי היא ישר נעלבת. אז אני פשוט אומר שלא בא לי לדבר על זה. ושמעכשיו אני לא צריך שום עצות עד שאני סוף סוף יעבור לגור לבד. אשמח לנקודות מבט נוספות על העניין, תובנות, עצות. תודה אני מעריך את זה.

כל הכבוד

שלום NSW2, מאוד התרשמתי מהדברים שכתבת כאן. נראה שאתה אדם מאוד מודע ויש לך יכולת מצויינת להבין את עצמך וגם לנקוט בפעולות שונות על מנת לשפר את מצבך. כל הכבוד לך על כך שצברת ידע שיכול לסייע לך. אני מאמינה שיש לך יכולת להמשיך ולעשות שינוי. אימון אישי יכול לעזור לך ע"י יצירת תהליך מעשי שיסייע לך להוציא לפועל את ההבנות הללו. מהן המטרות שאותן תרצה להגשים? המשך כך! ניבה

NSW2

New member
תשובה.

נהייתי מודע בעקבות כך שיום אחד ישבתי והרגשתי שזה לא יכול להמשיך כך. כל מה שעשיתי בשלושה החודשים האחרונים זה ללמוד ולהבין את עצמי ואחרים יותר טוב. אני גם יודע איך לבנות את התהליך ליישם את כל הידע שצברתי. אני מרגיש שיש לי את כל הכלים אבל אני עדיין לא פועל מספיק. כתבתי לעצמי את המטרות שלי בפירוט. רשמתי למה אני רוצה להשיג אותם. מה זה יתן לי, איך זה ירגיש. תרגלתי את זה בקטע של דמיון ושימוש בכל החושים. אני רוצה לעבור דירה, לפתח בטחון עצמי גבוה, כישורים חברתיים ברמה גבוהה, להרחיב את המעגל החברתי, לפתח כישורים עם נשים, להשיג עבודה שגם תעניין אותי וגם תתן לי עצמאות כלכלית, אני רוצה לטייל בעולם, לפתח כל מיני תחביבים שתמיד רציתי לעסוק בהם ועוד. רשמתי את כל זה בפירוט ואני גם יודע את הצעדים הראשונים שאני צריך לקחת בכיוון. יש פה עניין שכל הכלים שלמדתי עוזרים לי לחשוב בגדול ויכולים לעזור לי להתקדם בדרך. אבל אני עדיין פועל בקטן.

שלום NSW2

שלום NSW2, אני רואה שאתה עושה עבודה טובה וחשובה עבור עצמך. אתה עושה בעצמך שלבים שעושים גם באימון כמו הסתכלות על חזון לעתיד ומטרות. אני רואה שכתבת כמה מטרות שאתה רוצה להגשים: מעבר דירה, פיתוח "בטחון עצמי", פיתוח כישורים חברתיים, ועוד... המטרות היפות שכתבת הן מצויינות. אלו הן מטרות המקיפות תחומים שונים ורחבים בחייך והן שונות זו מזו במהותן. אני רואה שאתה חושב מאוד בגדול. זהו שלב הכרחי מהדרך. השלבים הבאים הם: לבחור מטרה אחת, החשובה מכולן, ואותה לפתח: להבין אותה טוב יותר, לבנות דרך הדרגתית להשגתה ועוד. מבין המטרות שכתבת, מהי המטרה החשובה ביותר עבורך כרגע? כל טוב, ניבה

chopi

New member
יש שנים דברים חשובים

א. מאחר ונמצאת בעולם די מנותק מהסביבה הדינאמית ,מי שהייתה לה השפעה משמעותית על חייך זו אמא שלך. מטבע הדברים האמהות עובדות מתוך הרגש ורוצות תמיד הכי טוב לתינוק (גם אם הוא בן 28 ) אבל לא תמיד לאמהות יש את הכלים להוביל אותך למקומות שאין להן ידע ונסיון ולכן לפעמים מהטוב יוצא לא כל כך טוב.... ב. לפי דברייך עשיית ביוזמתך ובעצמך צעדים מקיפים ומשמעותיים שלא רבים בעלי יכולת כזו בהתמודדות עם המציאות. ג. את הבסיס הרחב והיסודדי עשיית אך לא מספיק, עתה צריך פריצת דרך והתכוונות לעתיד ד. ציינת שאתה לא מחובר חברתית ומדברייך אני מבין שאין לך חברי נפש בקשר עוצמתי ומחובר ה. אם אתה מעוניין בפריצת דרך, שינוי, הגשמה, הצלחה, מציאת זוגיות ופרנסה, חיי חברה, הגשמה חומרית יש 2 דברים לעשות: א. ערוך לך קישורים של הפורומים בנושא אימון בתפוז ואחרים כולל פורום הסוד כולל אתרי אימון ו"הסוד", כנס אליהם, שאל שאלות, קרא דברים שאולי יגעו בך ויחברו אותך לנושאים ותהליכים שאחרים עברו. ב. כשתהיי המוכן ומחובר לחלום שלך לגבייך ועתידך "החזון שלך", מצא מאמן אישי עפ"י בחירה אישית וחופשית שלך וצא לדרך. שים לב לאחר שהצבת לעצמך מטרות כלליות וחלמת את חזונך יהיה לך קל להפגש ולהגדיר ולהתחבר מול מאמן/מאמנת, מרבית המאמנים עורכים שיחת הכירות בחינם וכך תוכל להחליט למי אתה מתחבר חופשי כי חשוב מאוד הנוחות והנעימות במסגרת ההתערטלות האישית מול אדם זר. מאמן מנוסה ובעל כלים מגוונים יוכל לסייע לך להוביל את עצמך להגשמת חלומות, שינוי, הצבת יעדיןם ועמידה בהם,בחינת ובניית העתיד כשאתה מוביל ,יוזם ולוקח אחריות על חייך. לא חשוב כל כך איפה למד המאמן יותר חשובות ההמלצות עליו מפי מתאמנים וההתנסויות שלו, אל תסתפק בתלמיד במסגרת לימודיו כי חוסר נסיון ותרגול עליך זה לא מה שאתה זקוק לו אלא לתמיכה ושיקוף. בהצלחה

NSW2

New member
אני ארחיב קצת.

קודם כל תודה. האמת היא שלא רציתי להרחיב יותר מדי על הקטע הטכני שכבר עשיתי עם עצמי. פשוט מאז שהתחלתי לקרוא בנושא יש לי מין יכולת לכתוב שאף פעם לא הייתה קיימת אצלי. אני יכול לכתוב עמודים שלמים בנושא. א) הייתה לי אינטרקציה עם אנשים בצבא, עבודה ועוד. אבל אתה צודק זה מה שכתבתי, לאמא שלי הייתה השפעה די גדולה עלי. היא חושבת שהגעתי להחלטות בעצמי. אבל כמו שזה נראה לי הלא מודע והזהות שלי היו מושפעים מאוד מכל הביקורות והעצות האלה. גם כשניסיתי לעמוד על שלי קיבלתי תשובות של "כל עוד אתה גר איתנו לא תוכל לעשות כל מה שאתה רוצה". עכשיו אני מבין מה עומד מאחורי כל האינטרקציה הזאת. אבל אני מבין את זה ב"מונחים מקצועיים". אני עדיין לא יודע איך להעביר לה את זה כי היא לוקחת את זה כהעלבה. כמו שאני רואה את זה הפתרון הכי טוב שלי זה להשאיר את זה במצב נייטרלי שכזה. לעבור דירה ולהתחיל לללכת בדרך שלי. ב) קראתי ספר של NLP פרקטישיניר, הקשבתי וצפיתי בסמינרים וסדנאות של מאמנים מחול. מכל הדברים שקראתי אלו הם הדברים שנגעו בי הכי הרבה. ד,ה) המעגל החברתי שלי מסתכם בשלושה אנשים מהצבא ששמרתי איתם על קשר. אמנם יצא לי לדבר איתם על נושאים עמוקים. הם מודעים לאני הישן והשלילי. העניין הוא שהם בעיקר חברים טלפוניים. יוצא לנו להפגש פעם ב. מה גם שרובם נשואים ונמצאים בשלב שונה בחיים. בפעמים הבודדות שיצאנו לקח כמה חודשים לארגן את זה. אני לעומת זאת מבחינה חברתית נמצא בשלב שאני מעוניין לצאת לבלות ולהכיר כמה שיותר אנשים ונשים. אני מרגיש שאפילו יש לי את הכלים. למדתי הרבה דינמיקה חברתי, יצירת רפפור. אבל אני עדיין לא מצליח לדחוף את עצמי לצאת לבד. אני מעוניין ביותר מפריצת דרך. אני מעוניין לשנות כל תחום בחיים שלי. אחת האמונות החדשות שסיגלתי לעצמי זה שבנאדם יכול להשיג בחיים כל דבר שהוא ירצה מהחיים. ושהכל פונקציה של התמדה,נחישות,למידת הכלים המתאימים וגדילה מתמדת. קראתי כבר באתרי הסוד ואפילו צפיתי בסרטונים של אנשים בחול שעשו כל מיני שינויים בחייהם. הגעתי להבנה שאפשר להפריד את הזהות שלי מכל מיני יכולות שבעצם אפשר ללמוד בעזרת סדנאות וכלים מתאימים. עשיתי גם תרגילים מעשיים של לרשום בפירוט את כל התוצאות אותם אני רוצה להשיג. השתמשתי בכל החושים ודמיינתי איך זה ירגיש להשיג את כל התוצאות האלה. הבנתי שעתיד של אדם לא מושפע מהעבר שלו, אם לא נותנים לו להשפיע. למדתי דרכים להתמודד עם כישלונות ולהסתכל עליהם בתור חוייה לימודית ופידבק לאפקטיביות של הפעולות שלי. הבנתי שאני צריך ללמוד לשלוט ברגשות של פחד, לחץ שהפריעו לי בעבר. למדתי איך צריך להתמקד בצעדים שאני רוצה לעשות ולא בכל מיני דברים שמפריעים. למדתי גם את הדרכים הטכניות לעשות את זה. בחנתי את זה בשטח במקרים של סתם לדבר עם אנשים חדשים ובמספר ראיונות עבודה שהלכתי אליהם. אני הרבה יותר נינוח עכשיו. זאת ועוד. אני כותב את זה לא בקטע של אגו או להראות כמה אני יודע עכשיו. כל הלימוד הזה זאת הדרך שלי להבין את עצמי. אני מרגיש שלמדתי המון כלים להבין את עצמי ולעזור לעצמי וגם הרבה דרכים ליישם את הכל .העניין הוא שהחלפתי כל מיני דפוסי מחשבה מגבילים בסקרנות וחיפוש אפשרויות. אני חושב בגדול אבל למרות שלמדתי את כל הדברים האלה אני עדיין מתקשה ליישם את הכל בשטח. אני מניח שאני צריך לפתח את היכולת שלי לחשוב צעד אחרי צעד ולבצע דברים צעד אחרי צעד. העניין הוא שחשבתי על אופציה של לקחת קורס NLP כדי להפוך תיאוריה למעשים או מאמן. בקטע של מאמן אני לא יודע אם יש מאמן שיהיה מוכן לנסות להבין את התפיסת עולם החדשה שלי. הרבה מזה מבוסס על תובנות, ידע ודפוסי מחשבה שהתפתחו בעקבות כל החומר הטכני של מה שלימדתי את עצמי.

daveez8

New member
מוריד את הכובע בגלל ההחלטה לשינוי ותובנותיך

אכן התחלה טובה אני אישית מתפעל מהדרך שבה הגעת להחלטה אתה יודע כמה אנשים אפילו לא מתקרבים לשלב שבו הם חושבים על חייהם? אני מבין בין השורות כי אתה מאוד מתאמץ ומאוד קשה לך קח את המושג אחריות ומחוייבות תקרא עליהם ותגלה שהמילים הללו יכולות לכוון אותך להמשך חייך אתה נשמע לי כמי שיודע להשיג אינפורמציה שבה הוא חושק וזה חוזקה גדולה ללא ידע לא תוכל לכוון את ספינת חייך אני אישית שמאמן טוב יכול לסייע לך ולתחזק אותך מול המטרה שהצבת לעצמך אני מתפלל בשבילך שתמשיך כך לשיפור חייך בהצלחה דוד 0508689182

NSW2

New member
תודה.

אני מניח שהגעתי לגבול כלשהו שהאני האמיתי שלי התעורר ואמר לא עוד. אני מודע לזה שרוב האנשים מעבירים את כל החיים בלי לדעת מה הם רוצים. בעבר ישבתי וריחמתי על עצמי והאשמתי את כולם. אבל לא ידעתי מה לעשות ותרצתי את זה בכל מיני שטויות. בעצם לא ידעתי משהו אחר. אני יכול להגדיר את החיים שלי עד לפני כמה חודשים כחסרי טעם, מבולבלים, בודדים. היו תקופות של דכאון, עייפות, שעמום תמידיים. מה שכן תמיד אמרתי לעצמי שזה לא יכול להיות שכל מה שיש בחיים זה ללמוד, לעבוד, להתחתן ולחכות לצאת לפנסיה. אני יודע שלגבי רוב האנשים זה בסדר גמור. אבל תמיד הרגשתי שיש לי הרבה לתרום לעולם. מעבר לסתם לעבוד במשרה בנאלית של 8-17. תמיד הרגשתי שחסר משהו. בחודשים האחרונים באמת צברתי המון ידע,כלים ודרכים לשנות דפוסי מחשבה לעזור לעצמי. עזבתי את העבודה הקודמת שלי לפני שלושה חודשים ומאז רוב הזמן ישבתי קראתי ויצאתי למסע שלי. האמת שזה בא אפילו על חשבון הלימודים שהתחלתי באוניברסיטה לפני כחצי שנה. אבל עכשיו אני לא בטוח שגם זאת הייתה החלטה שלי. אתה צודק זה באמת קשה לעשות את המעבר הזה. מצד אחד יש לי את התפיסת עולם הישנה שאמרה לי ללכת בתבנית חברתית רובוטית של למצוא עבודה, ללמוד מקצוע שימושי. וההתנהגויות הישנות של הפאסיביות והבזבוז זמן בישיבה מול המחשב. העובדה שעדיין לא למדתי לדאוג לעצמי כי לא עזבתי את הבית של ההורים. מצד שני יש לי את כל הידע הזה והכלים החדשים. והכי חשוב הרגשת עוצמה ושלמות. אבל זה הולך לאט מדי ועדיין לא מקבל ביטוי במספיק מעשים. הקשבתי להרבה חומר של מאמנים מחול בנושא אחריות ומחוייבות . מאחד מהם באמת למדתי הרבה. בעיקר את ההבנה שכל מי שלא לוקח אחריות על החיים שלו הנסיבות ואנשים אחרים יכתיבו לו את החיים. חשבתי על אופציה של לקחת מאמן. אבל אני לא יודע אם הוא יהיה מוכן לקחת את הזמן ולהבין את כל התפיסת עולם החדשה שלי שמבוססת על הרבה כלים טכניים,מקצועיים בנושא.

daveez8

New member
תגובה 2 - חומר תמציתי למחשבה

ציטוט יפה '' אפשר ליטול מאיתנו את הכל כמעט, את בריאותנו,את רכושנו,את כבודנו, את חירותנו,ואת היקר לנו,חוץ מדבר אחד: את החופש להחליט איך להגיב למצבי החיים שלנו. אנחנו אדונים על גורלנו ולא קורבנותיו.'' אצלי הפתגם תלוי על הקיר בעבודה שלי שכל הנערים אצלי יבינו שכל החלטה שלהם היא באחריותם. לא ענית לי אם אתה לוקח את המילים אחריות ומחוייבות? שלך דוד

NSW2

New member
כן.

אני לוקח את המילים אחריות ומחוייבות ואת המשמעות מאחוריהן. אמנם זה עדיין לא מקבל ביטוי מספיק במעשים אבל זה בדרך. עכשיו אני יודע שהחיים מורכבים מהחלטות שאנחנו לוקחים בכל רגע.

זה היה "בקצרה"../images/Emo4.gif?

אלוהים כמה אתה אוהב לדבר אבל גם די ברור למה - כל שיחה שאתה מנהל עם עצמך, כל "תובנה", כל "כלי שאתה רוכש" גם וכולל הפניה לפורום הזה הם עוד תירוץ להישאר באותו מקום. רוצה עצה מועילה? קנה אופנוע שטח דו"פ קטן, 125 נניח, תתמגן כמו שצריך, קפוץ למלבי בפלמחים בשבת בבוקר ותצטרף לאחת מקבוצות הרוכבים שמסתובבות שם בדיונות - מבטיח לך שאחרי שעתיים של חברותא, גז, זיעה, חול ואדרנלין כל מה שתרצה לעשות זה להתקלח ולישון אבל אחרי שתעשה את זה יתברר לך עוד משהו - יתברר לך שהקול הפנימי המעצבן שמזמזם לך באחורי הראש ללא הפסקה כל החיים ושביטא את עצמו בכל כך הרבה שורות בשרשור הזה השתתק - לפחות לזמן מה תמצא לך מנוחה.

NSW2

New member
צודק.

וואלה איך לא חשבתי על זה. תודה על העצה.

משהו על "אמא"

לפני כמה שנים החלטתי לנסות לשנות את צבע העיניים שלי. עשיתי עדשות בצבע כחול, ובסוף השבוע הלכתי לארוחה בבית הורי, ולא סיפרתי לאף אחד על שינוי. אחרי כמה פעמים שבכוונה עמדתי ודיברתי מול אימי, שאלתי אותה מה צבע העיניים שלי. היא הסתכלה ואמרה "חום". כנראה שלאמא נוח לראות את הילד שלה, יותר מאשר את הבחור שגדל מתוך הילד שלה...

הסיפור שלך מדהים

אני עדיין מתקשה להאמין שהצלחת לעשות כלכך הרבה שינויים בתקופה כלכך קצרה. יצא לי להכיר אנשים שגם אחרי ש"התפקחו" לקח להם שנים להגיע לתובנות שאתה מתאר. עושה רושם שיש בך יכולות מדהימות לשינוי. לגבי אימון - אני מאמין שאם תתמקד במה שאתה מחפש - תוכל למצוא לפחות מאמן אחד שיתאים לך. סביר להניח שתוכל להרגיש "כימיה" איתו/איתה כבר מהפגישה הראשונה. נצל את המומנטום שלך והמשך בדרך! אגב, NSW קשור לאוסטרליה, או שזה משהו אחר?

NSW2

New member
תראה.

אני יכול להגיד שתמיד הייתה לי מין הרגשה שיש בי ייחודיות כלשהי. אבל הגעתי למקום של לא לקחת אחריות על החיים שלי ולא ללכת בדרך שלי. ברגע שההתעוררות הזאת התחילה אמרתי לעצמי שאני מוכן לשנות כל התנהגות ודפוס מחשבה שמפריע לי ומגביל אותי. זה בשילוב של הכלים המתאימים גרמו לכדור שלג של תובנות ודפוסי מחשבה חדשים. עדיין יש לי בעיה של להתחיל ליישם הכל ולפעול. אני חייב להתחיל בצעדים הראשונים בשטח ולבנות את השינוי משם. NSW זה סתם כינוי שהשתמשתי בו פעם. אבל תודה שהזכרת לי, אוסטרליה זה אחד המקומות שאני רוצה לבקר בו.

ArielGalili

New member
משהו שאולי יכול לעזור לך.

קראתי את הדברים שכתבת וכיף לראות אדם שנולד מחדש, יוצא מהקליפות הישנות והמעיקות ולומד להכיר את עצמו. בשבילי זה מה שנקרא הארה. אתה כותב יפה ובצורה כנה ופשוטה וזה כיף לקרוא את זה. אז כמו כולנו כאן, גם אני עברתי מסע של התפתחות עצמית, ואני יכול להגיד לך שמתוך החוויה שלי במסע הזה, הדבר שהכי עזר לי להתחיל להגשים את עצמי ולצאת מההתפלספויות והתובנות שנופלות כל הזמן, זה להתמודד עם הרגשות שהיו כלואים בי. בסופו של דבר, לדעתי לפחות, הרגש הוא הגשר לשחרור האמיתי של כל דפוסי המחשבה השליליים שיש בנו. למה? כי כל פעם שאמא שלך סירסה אותך , או כל אחד אחר, משהו בתוכך התכווץ מכאב. אך כילדים אנחנו לא יכולים להכיל את הכאב הזה ואת הרגשות ואז אנחנו מדחיקים אותם. והרגשות האלה כל כך מפחידים בתת המודע שכל הדפוסים והאמונות שלנו מנסים לגרום לנו לברוח מהם. אבל בסופו של דבר הם המקור ודרך השחרור שלהם אפשר לשחרר את הדפוסים ולשנות את החיים באמת. אז איך עושים את זה? מנסים להתחבר לרגש ולהוציא אותו החוצה. אתה יכול לנסות להעלות זכרונות ולחפש את הרגש שיש שם ולהוציא אותו לאט לאט. אתה יכול לעשות את זה בחדר, עם עצמך, ופשוט להוציא את זה. זה יכול להיות כעס, עצב, יאוש ועוד. רק הכי חשוב זה להוציא את זה על כרית, שק אגרוף או משהו כזה, ולא על אמא.... כי בזה אין טעם. ובמקביל אני מאוד ממליץ לך ללכת לעבור סדנא עוצמתית שתעזור לך להתחבר לרגשות בצורה יעילה ומהירה. סדנא כמו - ריברסינג, סווטלוג', הליכת מלאכים, מדיטצית אום, דמיון מודרך רציני, או דבר שהוא רגשי או גופני ולא שכלי. למשהו שכלי לך למאמן. לרוב אלה סדנאות חד יומיות. אצלי הסדנאות האלה יצרו את השינויים הכי גדולים בהתפתחות האישית שלי כי בהם יצא ממני רגש בעוצמה אדירה, משהו שלבד לא הייתי יכול לעשות. אם תרצה המלצות והפניות לסדנאות כאלה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. ושיהיה לך בהצלחה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל הכבוד על הדרך שעשית ../images/Emo27.gif

עשית דרך מדהימה בעצמך. התחושה שלי היא שהדבר שיעזור לך כעת הוא יותר אינטראציה עם אנשים - בה תוכל לבטא את התובנות שרכשת, לעדן אותן ולהפגיש אותן עם המציאות. רעיון טוב יכול להיות לחפש מקומות בהם נמצאים אנשים שבאותו מסע כמו שלך - למשל קורסי מודעות, סדנאות אימון וכו'. נדמה לי שלפגוש אנשים שתהיה לך שפה משותפת איתם יכול לעשות הרבה טוב. לגבי אמא שלך - הייתי רוצה להציע לך את המודל של תקשורת מקרבת: תאר את העובדות - "אמרת לי שאני בדיכאון וחושב שלילי" אני הרגשתי - עצוב/מעוצבן כי הצורך שלי הוא שתראי אותי ואת השינוי שעשיתי, ולא היכן הייתי פעם לכן אני מבקש: (משהו בנימה חיובית - למשל שתקשיבי לדבר אחד שיש לי לספר לך בלי לענות) איך נראה לך?

NSW2

New member
תודה.

אני ממש לא רוצה להגביל את עצמי לאינטרקציות רק עם סוג מסויים של אנשים. אבל אני בהחלט מעוניין להכיר אנשים שהחליטו לעשות שינויים בחיים שלהם. או אנשים שחיים בדרך שלהם בלי להיות מושפעים כל הזמן מהסביבה. הבעיה שמבחינתי מה שאני רוצה שאמא שלי תבין: זה שאני מעריך את מה שעשו בשבילי, מודה להורים על העצות. הצורך האמיתי שלי הוא שאמא שלי תבין שאני יכול להסתדר בעצמי. ואני יכול להחליט בשביל עצמי. אני יכול להיות בנאדם עצמאי. אני צריך ללכת בדרך שלי גם עם זה לא מתחבר לה לתפיסות שלה. ברגע שאני רומז משהו כזה אני ישר מקבל עוד עצות. עוד תזכורות על הדברים שעשיתי, לא עשיתי, היסטריה שאני ממש לא צריך. ניסיתי את זה כמה פעמים וגם ניסיתי להסביר שאני צריך שיתנו לי להחליט בשביל עצמי. בלי למצוא את השלילי בזה כל הזמן. התפיסת עולם של אמא שלי כל כך שונה משלי. אני מניח שאמא שלי צריכה לראות שינוי משמעותי בהתנהגות שלי. כמו שאני רואה את זה הדרך היחידה שלי כרגע זה לעבור דירה וללכת בדרך שלי. ואולי זה מה שיגרום לה לתפוס אותי כבנאדם עצמאי.

נעמי67

New member
שלום לך NSW2 ,

קראתי את שרשור ההודעות שלך ומאוד נהניתי לקרוא את הדברים שלך. התגובה שלי קצת ארוכה מהרגיל. אין ספק שעשית עבודה אישית טובה מאוד, רכשת ידע וכלים שיכולים לסייע לך בהתמודדות עם המצב הנוכחי שלך. אני מבינה שקראת גם את תחום ה-NLP - שיטה זו מסייעת ומביאה את האדם להישגים מאוד מרשימים תוך זמן קצר יחסית. כל התשובות נמצאות בתוכך ואין לי ספק שתוך כדי דרך הגילוי שלך אתה מקלף ומוצא יותר ויותר תשובות, מקבל תובנות ונקודות מבט נוספות על החיים שלך. שמתי לב לדבר אחד שחזרת וכתבת בסוף כל הודעה שלך שיש לך כלים וידע אך אתה פועל באופן קטן. גם לפעול באופן "קטן" זה מצויין!!! זה מה שמתאפשר לך בהוויה שלך כרגע. כל צעד ולו במילימיטרון הוא צעד משמעותי שמקרב אותך לעבר השגת המטרות שלך. לגבי אמא - הנחת יסוד ראשונה ב-NLP אומרת: המפה שלי אינה השטח ואומר: שכל אדם חי במציאות שונה. אם אימך אומרת לך את הדברים זה בא מהעולם הפנימי שלה - המציאות שלה היא האולטימטיבית ביותר עבורה ובמצב כזה יהיה לה מאוד קשה להתחבר לדרך שלך . מה שיוצר קצרים בתקשורת ואולי זה לא קורה רק איתך. והנחת יסוד נוספת אומרת: מאחורי כל התנהגות קיימת כוונה חיובית של אותו אדם. אני משוכנעת שלאימך יש כוונות טובות לגביך וכמו שכתבתי לך על "המציאות" זאת הדרך שלה להביע את הכוונה החיובית שלה. אם אתה תבין ותדע זאת יהיה לך קל יותר לקבל ולהבין אותה. אולי? כדי שאמא שלך תבין שאתה יכול להסתדר בעצמך, ואתה יכול להחליט בשביל עצמך הדרך הטובה ביותר היא לומר לה את מה שאתה חושב . בלי "לנסות". פשוט להגיד ולהציג את עמדתך. זה שאתה רואה את הפתרון בזה שהדרך היחידה היא לעבור דירה וללכת בדרך שלי לא יפתור את הבעיה לגבי מה שהיא ממשיכה ותמשיך לחשוב עליך גם אחרי שתלך לדרכך. בטח נתקלת במושג ראפור ב-NLP הגדרתו: ביסוס אמון, הרמוניה ושיתוף פעולה במערכת יחסים. כשיש ראפור טוב בין אנשים הם נוטים להתייחס אחד לשני ביתר הבנה, בסובלנות ובסבלנות. כך יותר קל לגשר על הפערים, לקבל החלטות ולהגיע לשיתוף פעולה.. מאחלת לך שינוי מעצים ואין לי ספק שאתה בדרך הנכונה. חג אביב שמח מלא בפריחה וחדשנות.

למעלה