הסיפור לשבת

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
הסיפור לשבת

הרב ישראל משקלוב מספר בהקדמתו לספרו "פאת השולחן", שרבו הגאון מוילנא הורה לתלמידיו שמן הראוי שתהיה לכל אחד בקיאות במסכת אחת בשלמות. עד שהתפאר לפניו אותו תלמיד על שזכה להשלים את מסכת סוכה, וזו היא המסכתא שלו… לשמע דבריו הקשהו הגאון : ואם השלמת מסכת סוכה, אולי תאמר לי, כמה סוכות כשרות נמנו בכל המסכת? וכמה סוכות פסולות נמנו בכל המסכת? התלמיד שהשלים את המסכת עד שהיתה אצלו כמונחת בקופסא, לא הגיע עדיין לשלימות עד כדי ידיעת מניינם המדוייק של הסוכות הכשרות והפסולות בכל המסכת. או אז פירט לו הגאון: במסכת סוכה יש סוכות כשרות בדיוק כפי מנין "סוכה" מלא בוא"ו (צ"א]. וסוכות פסולות יש בדיוק כפי מנין "סכה" חסר בלי וא"ו. (פ"ה). ואם לא ידעת זאת, מוסיף הגאון לאותו תלמיד: הרי שמסכת זו עדיין אינה כמונחת בקופסא אצלך…

א77

New member
רק מילה אחת.

רק מילה אחת. מילה אחת ולא יותר. מילה שהיא במקום אלף מילים. מילה שהיא הרבה יותר מרבוא מילים. תודה תודה זו המילה. המילה הכי נעימה, הכי נחמדה, הכי הכי הכי. מלמדת על הערך לזולת, על הכרת הטוב, על האנושיות. לא שאני מצפה לאיזושהי הכרת הטוב. כדי לצפות להכרת טוב, יהיה עליי לעמול הרבה מאד. אבל בכל זאת, אני חש שהעמסת עלי משא כבד של טוב. וכל המשא הזה מסתכם באותה מילה בודדת. לימדתני הרבה. ולי אין מילים... זאבי.

ספרן

New member
רק מה

תקליטור השו"ת שלי מצא 306 פעם את המילה "סוכה" במסכת סוכה... יותר מהכשרות והפסולות יחד...

א77

New member
מה מחירו של התקליטור כיום?

מקווה שהתבדחת, ולא שלא הבנת נכון. הגאון דיבר על גימטריא, 91 לסוכה. 85 לסכה. עכ"פ, בקשר לתקליטור, מה מחירה אכן היום, והיכן ניתן להשיגה?

ספרן

New member
הבנתי מצויין

אני התבדחתי ? אני לא יודע כמה פעמים כתובה סוכה כשרה וכמה פסולה. לפי הסיפור הנ"ל יש במסכת 85+91=176 פעמים המילה סוכה. הדיסק שלי ספר מעל 300, וזה בלי לספור הטיות נוספות כמו סוכות. התקליטור עולה 2,400 ש"ח, היה מכרז לפני כחודש וקניתיו ב 1050 לערך. לש"ס בלבד יש תקליטורים זולים בהרבה 100-200 ש"ח. העניין שם זה השו"ת.

א77

New member
בסוכה כשרה אחת יכול להיות...

בסוכה כשרה אחת יכול להיות שלוש פעמים המילה סוכה. הנושא הוא, כמה ואילו סוכות שנדונו במסכת ונפסק עליהן שהן כשרות, כדוגמת סוכה בעלת שלושה דפנות בלבד. וכמה ואילו סוכות שנדונו בכל המסכת ונפסק עליהן שהן פסולות כדוגמת חמתה מרובה מצילתה.

להב אש

New member
סיפור נפלא

זה רק מראה מדוע לעולם לא יהיה תחליף ללימוד בע"פ ולא בכדי נאמר דברים שבע"פ אי אתה רשאי לכותבם

למעלה