הסיפור לשבת

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
הסיפור לשבת

רבי שלום שבדרון, המגיד הירושלמי זצ"ל, פתח פעם בדרשת שבת שובה: מה בין ימינו אנו לדורות קודמים, לפני חמישים ומאה שנה. לפני מאה שנה, חזר בעל הבית מהדרשה ואמר לזוגתו: פריידי, השמעת מה שהרב עורר?! הוא עורר על עבירה זו. היודעת את למי הוא כיוון בזאת?! אליי הוא כיוון, ועלי אכן לשפר מעשי ולתקן מידותיי. לפני חמישים שנה כששב בעל הבית מהדרשה, אמר לזוגתו: פריידי, השמעת מה שהרב עורר?! הוא עורר על עבירה פלונית. היודעת את למי הוא כיוון בזאת?! לבערל'ה הוא כיוון, ובעבירה אלמונית שניסה לעורר, היודעת את למי הוא כיוון, בזאת הוא חשב על זעליג, וכו' וכו'. ובימינו אנו כשחוזר היהודי לביתו מהדרשה אומר לזוגתו: פריידי, השמעת מה שעורר הרב ?! הוא עורר על עבירה זו וזו. היודעת את למי הוא כיוון בזאת?! אליי הוא כיוון, אוהוווו, אני עוד אתן לו. תראי איך שאלמדו לקח. השבת הקרובה נקראת שבת הגדול וזאת משום שיום י' בניסן באותה שנה של צאת ישראל ממצרים חל בשבת. על יום י' בניסן נצטוו ישראל בעשור לחדש הזה ויקחו להם איש שה לבית אבת שה לבית [שמות יב], זה היה השה המיועד לקרבן הפסח ביום טו בניסן. ובאותו י' בניסן ראו המצריים את בני ישראל קושרים אלוהיהם [שהיה שה מן הצאן] לכרעי המיטה למשך ארבעה ימים, לשם שחיטה כאמור, ולא העזו אף לגעור בישראל. בשבת הגדול נוהג הרב לדרוש בציבור על ענייני החג. כמו בשבת שובה, לפני יום הכיפורים שאז הוא מעורר לתשובה. שבת שלום ומבורך.

א77

New member
תודה. וזה אינו ציורי שלי.

הציור אינו מעשה ידי. זה ציור ידוע של צייר רבנים. והמצוייר שם הוא הסטייפעלער זצ"ל. הוא היה גיסו של בעל החזון איש. האדם המצוייר הזה היה צדיק בקנה מידה עולמי. זכיתי לשוחח עמו פנים אל פנים. והמקום אינו דיי בכדי לתאר גדלו. בקובץ נמצא בנו. רבי חיים קניבסקי שבזכות עצמו הוא גדול וידוע כמו אביו.

א77

New member
כבר ריכלנו עליך ../images/Emo6.gif

ארנון אמר, שאם ערן יכול היה להכנס בפתח הנמוך של מערת הרה"צ רבי חיים טירר מטשרנוביץ. אז גם אני הייתי יכול להכנס. - הוא אמר זאת בתגובה לדבריי, שהוא/ארנון וודאי נכנס בקלות... אז כבר אסיפרתי כאן שמידי שישי בחזרתו של הבאר מים חיים מבית הטבילה לכבוד שבת, היו בני העיר מצפים לראותו, כי קומתו גבהה בקומת ראש לכבוד שבת. אני לא ראיתי, אבל הוא היה איש קדוש, וזה מקובל כמסורת איש מפי איש. איני יודע מה היה גובהו האוריגינלי. אבל ייתכן שבשבת הוא הגיע לגובהך...

למעלה