הסיפור לשבת

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
הסיפור לשבת

כך סיפר רבי יצחק זילבר: (היום קראתי את זה בשמו) תכניתו של סטאלין היתה לכלות ולהשמיד שלושת מליוני יהודים (שהצורר הגרמני עדיין לא הספיק) במיתה משונה לא פחות מאותן מיתות ששיטנו הנאצים ימ"ש. אל יד העיר וורכאנינסק שבצפון סיביר יועברו מאות אלפי יהודים שישוכנו בבנייני בלוקים ללא כל הגנה מהקור השורר באזור, שם מגיעה הטמפרטורה ל68 מע´ צלזיוס מינוס. אותה עיר רפאים שנבנתה במיוחד למטרה מעין זו, היתה העיר התאומה לעיר שהוקמה ליד העיר חברוסק שנבנתה אף היא למטרה זו… האיתות לתחילת הפורענות היה אמור להיות בתאריך 6/3/1953. אז אמור היה להינתן פסק דין התלייה בכיכר האדומה נגד ששת הרופאים היהודים ש"ניסו" כביכול להרעיל את סטאלין. עמודי התלייה כבר היו בהיכון. תלייה זו היתה אמורה לשמש אות פתיחה והכרזה המונית לכל צוררי היהודים שבאוקראינה, כי היהודים הם האויבים, והכל מותר וצריך להזיקם. כשמונה ימים לפני מועד התלייה המתוכנן. היה זה מוצאי שבת קודש, ליל פורים תש"ג, 28/2/1953. לאחר ספירת הערב של האסירים בבלוק שבמחנה העבודה ליד העיר קאזאן שברפובליקה הטאטרית. התיישבו היהודים שבבלוק סביב מיודענו רבי יצחק זילבר ששהה שם אף הוא, וסיפר להם על נס פורים ככתוב במגילת אסתר. ובסיימו אמר: כשם שעם ישראל התגבר על ההמן ההוא בשעתו, כך יעזור השם שעם ישראל יתגבר על כל ה"המנים" של ימינו, הקמים לכלותינו. ואז ניגש אליו יהודי בשם אייזיק מירונוביץ וטוען כלפיו במרירות: מה מעניין מה היה אז? היכן הבורא כעת, ביום שעומדים לכלותינו אנו שלושה מליון יהודים בידי ההמן סטאלין ?! וכל זאת, לאחר שהיטלר כילה מליונים מאחינו, שוב קמה עלינו רעה, ביזמתו של הרשע סטאלין... לא תקום צרה, שני פעמים, ולא תהיה שואה שנית, משיב לו רבי יצחק. ומניין לך? שואל אייזיק. כי "נצח ישראל לא ישקר, עם ישראל הינו נצחי, פסק לו רבי יצחק. והויכוח לא תם, אייזיק בשלו. הרי סטאלין הינו שליט גדול לעומת הפרעוש המן, שהיה נתון לחסדי מלך אחשורוש. סטאלין כבר החליט, וכבר הוכיח מה יודע הוא לעשות… וכו´ וכו´. ורבי יצחק משיב לו: גם המן שלח אגרות ל-120 מדינות בממלכת אחשורוש, כולן היו חתומים ומאושרים בטבעת המלך. אמנם סטאלין חזק, הוא גבר על כל יריביו במפלגה, אבל הם לא היו יהודים, על היהודים אינו יכול… סוף כל סוף הינו רק בשר ודם ולעולם אין לדעת מה יהיה בעוד כמחצית השעה !!! במבט כעוס עזב אייזיק את רבי יצחק. למחרת כשקרא רבי יצחק את המגילה מזכרונו ובע"פ, והנה אייזיק מרוגש מחפשו לרבי יצחק בדחיפות. אכן, אכן, בדיוק כך. רק חצי שעה ואותו המן הסטאלין התפגר לו. רבי יצחק לא הבין לדבריו של אייזיק. אך בדקות הבאות הוסבר לו בדיוק מה קרה: אמש בשעה 7.00 בערב היה מפקד האסירים, לאחר מכן סיפרת על נס המגילה, כך מסביר אייזיק לרבי יצחק. וב-7.50 אמרת לי שלעולם אין לדעת מה יהיה בעוד מחצית השעה, ובדיוק בשעה 8.23 הגיעה השמועה על השבץ שאחז למוחו של סטאלין, ומיד החילותי באמירת תהילים ולא פסקתי עד שנודעתי שהוא מת !!! הלוויתו של סטאלין היתה ב-5/3, בדיוק באותה ככר, שם זמם לתלות את ששת הרופאים. להלוויתו הגיע גם תלמידו קלמנס גוטוולד מנהיגה הקומוניסטי של צ´כוסלובקיה, שלקה בדלקת ריאות חריפה, וזכה לכבוד הגדול שארונו ניצב ליד ארון מורו ורבו, סטאלין. כן יאבדו כל אויביך השם (שופטים, פרק ה´) ואויבי עמו, הן הן אויביו של השם.

א77

New member
ועוד סיפור../images/Emo3.gif

סטאלין נכנס לסקור כתה בבית ספר. מי אמא? שואל הוא לתלמיד היושב ראשון. אמא רוסיה. משיב התלמיד החרוץ. ומי אבא? שואל סטאלין לאותו תלמיד. אבא לנין משיבו התלמיד. ומה הנך רוצה להיות, לכשתגדל? שואלו שוב המנהיג סטאלין. הממ. אני רוצה להיות טייס מיג, לכשאגדל, משיבו התלמיד. וסטאלין בחיוך ובשמחה פונה אל התלמיד השני. מי אמא? שואל הוא. אמא רוסיה. משיב התלמיד השני. ומי אבא? שואל סטאלין לאותו תלמיד. אבא לנין, משיבו התלמיד. ומה הנך רוצה להיות, לכשתגדל? שואלו שוב סטאלין. הממ. אני רוצה להיות אינג´נר, משיבו התלמיד. וכעת לתלמיד השלישי, ש... היה יהודי. מי אמא? שואל הוא. אמא רוסיה. משיב התלמיד היהודי. ומי אבא? שואלהו סטאלין. אבא לנין, משיבו התלמיד. ומה הנך רוצה להיות, לכשתגדל? שואלהו שוב סטאלין הגדול. הממ. אני רוצה להיות י-ת-ו-ם... משיבו התלמיד. משנכנס אדר מרבין בשמחה. שבת שלום, זאבי. אם שולבו דברים טובים בדבריי לאחרונה. הרי הן מוקדשים לעליית נשמתו של אבי, שמחר בערב יחול יום הזכרון הראשון להסתלקותו.

זאבי

שלא תדע צער ומן השמים תנוחם

אני יענה לך בעוד בדיחה

היות ומשנכנס אדר מרבים בשמחה ובשנה ברוכה זאת יש לנו שנה מעוברת אזי הנה הבדיחה שלי
אז אז יש לי אחת על יהודים וגויים ברוסיה פעם ברוסיה הצארית יהודי אחד ואיזה גביר גוי נוסעים באותו קרון רכבת ושניהם מדברים .... שוין נוסעים ומדברים על כל הדברים שבעולם על אוכל עסקים וכל דבר שתעלו בראשכם...טוב שואל הגוי את היהודי תגיד לי למה כל היהודים כל כך חכמים אותו יהודי עונה לו "...זה בגלל הראש של ה
המלוח..." אותו גוי נדהם ... טוב הם ממשיכים לדבר ולשוחח בנתיים הגיעה שאת הסעודה הגוי הוציא את האוכל שהכינה לו אישתו סנדוויץ´ גדול עם בשר וכל טוב הארץ ויהודי הוציא את הסנדוויץ´ שאשתו הכינה לו את התה ואת ה
המלוח אוכלים אוכלים ... אותו גוי מבקש מיהודי את הראש של ה
מלוח ויהודי עונה לו לא ... הגוי אומר אבל אתה לא תשמש בו יותר ... הגוי מציע רובל היהודי אומר לא רובל וחצי יהודי אומר לא שתי רובל יהודי אומר לו אין בעיה ונותן את הראש של ה
מלוח. הגוי אוכל את הראש של ה
מלוח ואומר ליהודי ... בשביל זה שלמתי שתי רובל ...הייתי יכול לקנות שלוש חביות מלאות של ים מלוחים ...היהודי עונה לו נו אתה רואה זה כבר מתחיל להשפיע עליך
שתהיה נשמתו של אביך צרורה בצרור החיים תחת כנפי השכינה ....

א77

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אם היית מתחיל, הייתי מסיים את הבדיחה. ואם אני מכיר אותה, סימן שאני אוהב אותה. וודאי זיכית כאן את כולם בשמחה. אייל, תודה על האיחול במסר.

למעלה