הסיפור לשבת

א77

New member
הסיפור לשבת

שכנו הגוי של היהודי, פנה אליו: במטותא ממך, הסבר לי, כיצד אתם היהודים ישנים שינה כה עמוקה במנוחת אחר הצהרים, מידי שבת בשבתו
הואל נא להתארח בביתי לארוחת הצהרים בשבת הבעל"ט [=הבאה עלינו לטובה], משיב לו היהודי. לארוחת הצהרים שבשבת, התארח הגוי בבית שכנו היהודי כמתוכנן. למנה ראשונה, הוגשה כנהוג, מנת דג, עם געפילטע פיש, כמובן לצד סלטים שונים. לאחריה הגיעה מנת הביצה + בצל = אייער מיט צוויב´ל, ואיך אשכח את ה"גאלע". לא לפני לגימת כוסית "משקה" עם ברכת לחיים. ולאחריה. מגיעה צלחת החמין = טשולנט, הכוללת שעועית חומה ולבנה, גדולה וקטנה, תפו"א, געפילטע קישקע והכל מתובל ומהביל, ריחני ומגרה. וככלות הכל. דואגים להקל במעט על הכרס, בעזרת כוס בירה לבנה צוננת. מעיו של הגוי לא עמדו לו להמשיך גם בליפתן. דיי
מספיק
אני שבע, אומר הגוי. ואז אומר לו היהודי: בסיום הארוחה, נוהגים אנו לפוש מעט על כסא הנוח, שבמרפסת תחת קרני השמש. ויהי היום. שחרית של יום ראשון. מתעורר לו הגוי, ומקשה: כבר הבנתי איך אתם ישנים כה עמוק. אבל, הואל נא בטובך להסביר לי הכיצד יכולים הנכם לקום ולהתעורר שוב לתפילת המנחה שלפני צאת השבת ?! אההה, מצטער, זה איני יכול ללמדך, משיב לו היהודי. זאת לא תוכל להבין אם אינך יהודי… שבתא טבא זאבי

כוכה

New member
איזה סיפור יפה

ארנון כבר בטח מדפיס המשכים.... אבל, מה זה גאלע???

א77

New member
גאלע זה מיוחד לאשכנזים

אבל כשהספרדים אוכלים את זה, אז זה נקרא :רגל קרושה...
בקיצור, גאלע=רגל קרושה. וככלות הכל, יש רגל ויש רגל. הרגל שבסעודת שבת מיוחדת במינה.

א77

New member
והנה עידכון לגאלע

אעתיק לכם, את האימייל שאחד מידידיי. חרדי כמובן. המשמש ככתב לשבועון דת בשפה הגרמנית, כתב לי. העברית שלו אינה רהוטה, כי הוא יליד שווייץ. הייתי מצנזר אי אילו מדבריו, אבל חשבתי שעדיף שאבקש: נא לא להתייחס ברצינות לכל מה שהוא כותב. לו היה חושב שאעתיק דבריו לכאן, וודאי היה נמנע: יישר כחך על התמונה, סיפור למוצ"ש, ובעיקר הגלריה, ששמרתי אותם עם הכתבה היפה בארכיון שלי בדרך אגב בנוגע הגאלע, לפי מה שאני שמעתי בבית הורי אין זה שמו הנכון, כי גאלע היינו הגאלע הנמצאת בתוך האדם בפנים, אולם זה המאכל נקרא גאלערעטע, ובגאליציע בפרט אצל חסידי בעלזא נקרא מאכל הרגליים בשם פציי, ואם כבר הזכרת לקוראי האתר את מאכלי השב"ק, אולי כדאי גם לכתוב קצת טעמים פשוטים למנהגים קדושים אלו, והנני בטוח כפי הסיפור הנפלא המוזכר בספרי הבן איש חי - בן יהוידע - שזה יפעל ויכניס קצת יר"ש אצל הקוראים והקוראות, החסידים והחסידות שלך (סליחה, רק בדיחה) א גיטען המשך בפעולתך הנה, לגבי הציורים, כדאי מאד לצייר הביהכ"נ הידוע של אמסטרדם, כל אחד שהיה שם מתפעל ממנה מאד, וגם היו לי התרגשות נוראה כמו בימים הנוראים כשזכיתי להתפלל בביהכ"נ אלט-ניי בפראג, וגם היא יפה לציור מה קורה עם השיעור שלך, האם יש גם לזה המשך? אזי בהצלחה ידידך חיים

ornan

New member
זאבי../images/Emo70.gifבעלי קנה מיד את הסיפור../images/Emo6.gif

א77

New member
הסיפור למוצ"ש../images/Emo6.gif

מה פירוש, בעלי קנה
מדוע לא את??? וזה מזכיר לי סיפור אודות אותו אחד שהציק לו מצפונו בעקבות עבירה ש... הוא פנה לרב: חברי מבקש דרך תשובה לעבירה פלונית שעבר... מחמת אי הנעימות לא נעם לו להופיע בעצמו בפני כבוד הרב ולשאול. לכן עשני לשליח שאשאל עבורו. תמיהני, משיב לו הרב: הרי חבירך יכול היה להתייצב בעצמו ולשאול באמתלה שחבירו שעבר, לא נעם לו להתייצב בפניי, לכן עשך לשליח עבורו
פלפול לא מסובך ! נכון ?! שבוע טוב

wow1

New member
נהייתי רעב

דרך אגב זאב האם אתה מכיר את פרופסור יעקב רנד חתן פרס ישראל מאוניברסיטת בר אילן? איל.

א77

New member
לרעב יש פתרון

אתה מוזמן, אדאג להשביעך. גם בשביל הגוף וגם בשביל העיניים...
בקשר ליעקב רנד. השם יעקב רנד מופיע באילני. גילו מתאים לגיל של היעקב המופיע אצלי. לו הייתי יודע אימייל שלו, הייתי מנסה לפענח מיידית. אבל גם ייתכן שמדובר בבן דוד. שהרי סביר שבני דודים נושאים את אותו השם הפרטי. שהרי נקראים ע"ש סבא אחד וכדו´.

wow1

New member
תודה בעבור ההזמנה. אשר ליעקב רנד

הרי שמו הפרטי יעקב פנחס, שם אביו אריה לייבוש, נולד בשנת 1926 ברומניה, מתגורר בחברון 1 בני ברק ומספר הטלפון שלו 6180572. לא הצלחתי לאתר כתובת דואל שלו. איל.

א77

New member
חברון 1???

אז אצליח לברר בקלות כנראה. אבל הבה אתכנן ואכלכל צעדיי לא בחופזה. עכ"פ
ושבוע טוב

שרה המל

New member
בשבילי זה לא סיפור -

כי אם מציאות! כל שבת לאחר הסעודה אני בבעיה - כי תמיד אצלנו בקיבוץ יש הרצאות מעניינות בשבת בצהריים - אבל אני לא מחזיקה מעמד ונרדמת באמצע... שרה

למעלה