הסיפור העצוב שלי...

הסיפור העצוב שלי...

נכנסתי לחודש תשיעי. אולטרסאונד שיגרתי, הטכנאית אומרת לי הראש קצת קטן בליבי אני קצת שמחה, קצת קטן מעולה לסכרת הריון.. הפנתה אותי לרופא עם הממצאים. לא כל כך הבנתי למה, אני חודש תשיעי צריכה ללדת הכל בסדר! הרופא מסתכל על האולטרסאונד ואומר לי לפעמים הן טועות במדדים גשי לרופא שיעשה לך US. פניתי לרופא השני הוא מסתכל על המדדים ומזמין אותי אליו לבדיקה בביה"ח. מגיעה לביה"ח משהו בהבעת פנים לא מסתדר לי. ד"ר הכל בסדר?? הראש קצת קטן ,תקבעי תור דחוף לMRI מח עוברלמחרת באמצע הלילה אני ובעלי נוסעים לביה"ח לעשות MRI. ממתינה לתוצאות עדיין מרופא לרופא לא מבינה ה המשמעות של כל הבדיקות האלה, אני חודש תשיעי צריכה ללדת כבר תכננתי איפה אלד ומי יהיה איתי בלידה כבר קבענו לפיצית שם ובחרנו לה עגלה וחדר שינה. מה הפשר של כל הבדיקות האלה?? למחרת הגיעו התוצאות לרופא שלי. כשאני מתיישבת אצלו הוא אומר לי בפנים קודרות את הנורא מכל: יש לעוברית חשד למיקוצפלוס. אני, מה?? מה זה אומר?? למה רק עכשיו עליתם על זה? איך זה יכול להיות? אני ממליץ על הפסקת הריון.
שלחתי לבעלי SMS שיגיע הביתה. הוא הגיע מיד..
כשהגעתי הביתה עדיין לא הכלתי את מה שעובר עליי כבר שבוע שאני מתרוצצת בין רופאים ובתי חולים ועכשיו מה? זה לא הגיוני ולא הוגן פיצית בתוכי כבר תשעה חודשים אני מרגישה אותה וחולמת עבורה חלומות אני כל כך מחכה לה ועכשיו, שזה כל כך קרוב זה לא יקרה?! אני נזרקת למיטה ובוכה בכי תמרורים לא מאמינה שזה קורה לי זה כאילו חלום רע שאני רק רוצה להתעורר ממנו.
למחרת שוב ביה"ח: מחלקת נשים, נוירולוג, הריון בסיכון, גנטיקאי,עובדת סוציאלית... ממחלקה למחלקה ואני מרגישה שהגוף שלי מתהלך במסדרונות בית החולים והנשמה שלי במקום אחר זועקת לשמים.
ביומיים שלאחר מכן, יום כיפור זה רק אני ובעלי והמציאות המרה שלנו.
בערב סוכות נכנסתי לחדר לידה. לידה ראשונה, 28 שעות ארוכות שבהן מחדרים לידי בזה אחר זה אני שומעת צרחות של נשים ואז בכי של תינוק וליבי בוכה גם הוא...
ליבי בוכה על כל אותן החלומות שנגוזו לי שהתפוצצו לי בפנים, בוכה על הילדה שחלמתי שתהיה לי ועכשיו כבר איננה, כך כך חיכיתי לך פיצית אהובה שלי...
חזרנו הביתה לאחר יומיים בידיים ריקות עצובים וכואבים. במהלך הימים הבאים הטלפון לא הפסיק לצלצל וביתינו היה כבית אבלים ואני רק רציתי להיות לבד ולבכות על הילדה שהיתה לי ועכשיו איננה עוד...
היום, חודשיים וחצי אחרי אני איכשהוא מצליחה לעלות על הכתוב את החוויה המטלטלת שעברתי. במבט לאחור אני יכולה להגיד שאלולא הבעל המדהים שלי והצוות האנושי והמקצועי שליווה אותי במהלך הלידה אני לא יודעת באיזה מצב הייתי היום. אולי גם זה המקום להגיד תודה גם אם בנסיבות האלו.

אין מילים.

מקווה שהזמן יעזור קצת, וחוויה חיובית תגיע בקרוב

מקוםבלב

New member
היי מאיה,

ליבי איתכם על אובדן ההריון שלכם.
אני מלווה הרבה נשים בתהליך של אובדן וגם בלידות שקטות ,אבל כל פעם מחדש שאני קוראת על אובדן כמו שאת עברת,
הלב בוכה וקשה לי להכיל את הצער ואת מה שעברת.
להגיע לחודש תשיעי שהכל כבר מוכן, עוד רגע אחד הופכים למשפחה ובבת אחת החלום מתנפץ , הוא משהו שקשה להבין ולעכל.
לידה שקטה כלידה ראשונה היא חוויה נוראית .
תודה ששיתפת אותנו בחוויה שעברת.
חודשיים נראים מבחוץ הרבה זמן אבל האמת שזה כל כך מעט זמן להבין ולעכל את כל מה שעברת.
אני שמחה שבעלך היה לצידך ותמך בך ובעיקר טוב לדעת שהצוות היה תומך ומכיל בשעות הקשות.
מזמינה אותך להמשיך ולשתף אותנו ולקבל תמיכה.
שולחת חיבוק גדול,אהבה וניחומים.

שושה147

New member
חיבוק ענק!!!!

הימים והחודשים הראשונים הם הקשים ביותר... מאחלת לך ולכולנו פה ימים שמחים יותר.

namnum

New member
כואב נורא...

מאיה יקרה.
אני עברתי לידה שקטה לפני חודש וחצי בשבוע 40+4. המוות קרה כנראה בגלל חבל הטבור שהתפתל בחוזקה סביב צווארה של התינוקת שלי.
הכאב נורא, יכולתי להרגיש איתך ביחד כל רגע שתיארת.
זה באמת אסון.
מאחלת לך וגם לעצמי שנצליח להתרומם מהמקום הקשה הזה, להסתכל קדימה ולהמשיך.
שולחת לך חיבוק חזק.

namnum יקרה,

אני מתארת לעצמי שאנחנו חוות כרגע את אותן חוויות ובכל רגע נתון נדמה שהחיים ממשיכים אבל אצלי לפחות בדמיון כשאני שוכבת במיטה הילדה לידי. וכשאני רואה אמהות עם עגלה נחמץ לי הלב (אני מרגישה כל כך רע על זה) ועולות בי השאלות של למה? למה לא אני?
ובארועים משפחתיים כולם באים עם הילדים והבית מלא שמחה ואצלי- ריקנות, פיזית ונפשית.
ובכל זאת מנסה להמשיך הלאה. בימים יחסית בסדר.
בלילות קשה מנשוא
האם גם אצלך זה ככה?
שולחת לך חיבוקים גדולים

namnum

New member
גם אצלי זה ככה...

לפעמים עוברות לי בראש מחשבות איומות כשאני רואה אמהות עם תינוקות. יש אמא אחת בגן של הבת שלי שילדה ממש 10 ימים לפניי וככה לפני הלידה כל הזמן דיברנו על זה. והנה עכשיו אני צריכה כל יום לפגוש אותה כשהיא באה לקחת את הילדה מהגן והיא מחזיקה את התינוק שלה וזה מטלטל אותי כל פעם מחדש, מזכיר לי את מה שהיה יכול להיות לי...
קשה גם לפגוש את כל האנשים עם התגובות הלא מותאמות או את אלה שבכלל לא מגיבים, את אלה שמצפים שאת תהיי כבר לגמרי בסדר... ואת אלה שמייעצים לך מה לעשות ומה נכון. כל מיני אמירות בנוסח "את עדיין צעירה", "יש לך מזל גדול, יכול היה להיות הרבה יותר גרוע", "את צריכה להיכנס שוב להריון, זה מה שיעזור לך" ועוד.
מאיפה הם בכלל יכולים להתחיל להבין מה עובר עליי?

יש לי 2 ילדים בבית. לפעמים זה מרגיש יותר קל ולפעמים דווקא יותר קשה כי ילדים כמו ילדים, לא סוחבים איתם את הכאב כמונו, הם ממשיכים הלאה ויש להם ציפייה שגם אנחנו נהיה כך. הם רוצים שנשחק איתם, שתהיה לנו סבלנות אליהם, שנטייל איתם עם האופניים ולי אין חשק בכלל... כל מה שבא לי הוא לשקוע בתוך עצמי, בעניינים שלי ושאף אחד לא ירצה ממני שום דבר.
בהתחלה היה לי יותר קשה באמת בלילות, אז לקחתי כדור הרגעה וזה עבד טוב. ממליצה.

אני בטיפול פסיכולוגי וגם השיתוף פה בפורום מאוד עוזר לי.
מקווה שלשתינו יהיה יותר קל עם הזמן...

א m

New member
חיבוק גדול ומלא עצב
+ שאלה

אני שואלת ממקום לא ציני, וסליחה על הגסות או הטריגריות.
טרם בדקתי מה זה מיקוצפלוס, אני גם ככה מוצפת...
ובכל זאת, ההודעה שלך השאירה אותי קצת בתדהמה.
אני פגה שבוע 27, לתומי חשבתי שמשבוע 24 כל עובר נחשב בר-חיים ולא מאשרים הפלה יזומה משבוע זה ואילך.
אבל מהודעתך אני מגלה שהנחתי שגויה?

אין לי דרך פחות נוראה לשאול, אבל מה בעצם קרה לעוברית שלך?
ברור לי שזה הסתיים בלידה שקטה, אבל לא הבנתי מה קרה בדרך.

גל אם זו הודעה חצופה או טריגרית מידי אנא מחקי אותה.
בכוונה לא שלחתי במסר כדי שיהיה ניתן למחוק.

ומכל הלב
אני שולחת לך
נחמה, ומאחלת לך תינוק/ת בריא/ה בעתיד ומתי שרק תרצו בכך.

היי אM

בגדול מיקרוצפלוס זה ראש קטן חוסר התפתחות של המוח. אני לא ייכנס לפרטים מדוייקים כי זה קשה לי מאוד.
רק אגיד שלפ מה שהבנתי מהרופאים זה קשור החלק של המוח שאמור להתפתח בשלב מאוחר ולכן לא ניתן היה לגלות את זה לפני.

א m

New member
תודה על ההסבר אחדד את שאלתי

מה שהתכוונתי, ושוב סליחה על הבוטות...
זה שבחודש 9 וגם לפניו, תינוקות נולדים... כאמור אני הייתי פגה (חודש 6!).
ואת עברת לידה, והעוברית אמממ לא חיה.
רוב הסיפורים של הלידות השקטות שקראתי פה בפורום, היו של עוברים שמתו טרם לידתם.

ואני לא מבינה מה בעצם עשו לעוברית שלך.

אני סובבת סביב עצמי כי אין לי את הלב לכתוב את השאלה שלי מפורשות.

אני מבינה את הסיבה לסיום ההריון.
אני רק מנסה להבין האם הרופאים סיימו אותו (זה הנוסח הכי אפשרי עבורי לכתוב) כי כאמור חשבתי שאחרי שבוע 24 אין הפסקותת הריון ייזומות. ואיך בכלל טכנית אפשרי לעשות את זה? (בלי להכנס לשאלות דת, שאותי אישית לא מעניינות, אבל בהחלט קיימות במדינה שלנו)

ברור לי שעברת משהו קשה מאד רגשית, פיזית, ומנטלית.
והוא ילווה אותך גם להריונות הבאים בצורת חשש מצמית שזה יקרה שוב.
ואני באמת מאחלת לך מכל ליבי שההריון הבא יגיע בזמן שתרצי ויהיה הכי קל ובריא שאפשר עם ילד/ה בריא/ה וצווחות אושר בסופו...

ואני מצטערת אם אני מקשה עלייך עם השאלות שלי

olive23

New member
יש הפסקות הריון יזומות גם אחרי שבוע 24

במידה ויש סיבה מספיק "טובה", פונים לוועדת על...

מקוםבלב

New member
יש הפסקות הריון בשבועות מאוחרים

לשם כך יש וועדת על משבוע 24 שמחייבת 3 רופאים בכירים.
לצערי מכירה הרבה נשים שנאלצו לעשות הפסקה בשבוע כזה בגלל מום או בעיה רפואית.
את הפסקת ההריון עושים בדיוק באותה דרך כמו בשבועות מוקדמים יותר.
זו חוויה נוראית ,כואבת ועצובה שאין בכלל מילים שיכולות לתאר .

מיכלי 55

New member
אם אני מבינה נכון את השאלה

את שואלת איך מגיעים למצב של לידת עובר מת גם אחרי שבוע 24.
אני מכירה את התשובה בגוף ראשון לצערי, ומכיוון שלא נענית אני לא רוצה לפתוח פה נושא רגיש וכאוב.
חפשי בגוגל פטוסייד ותקבלי את התשובה שחיפשת (שוב, אם הבנתי אותך נכון).

א m

New member
אוי אלוהים

אומנם ענו לי במסרים, אבל מסתבר שמה שקראתי שם היה זעיר אנפין לפטוסייד הזה... זה ללא ספק הדבר הכי נורא בעולם.
צריך עצבים של ברזל וביטחון של פלדה כדי לעבור דבר כזה ולהמשיך לחיות. אוי כמה שזה עושה לי עצוב...

המון תודה על התשובות שיחד גיבשו לי תמונה ברורה יותר, בתקווה שזה הכי קרוב לתמונה הזו שכל קוראות הפורום הזה יהיו אי פעם, מעתה ועד עולם.

מקוםבלב

New member
אני בכוונה לא הרחבתי

בגלל שנראה לי לא נכון לעשות זאת בשרשור הזה.
הכל כל כך טרי אצל פותחת השרשור שאין סיבה לעורר ולהכאיב שוב.

d and r

New member
אין מילים כי זה פשוט נורא

שולחת לך חיבוק גדול. זה קשה ונורא ופשוט אין הרבה מה להגיד או לנחם, כי מניסיון, שום דבר לא ממש יכול לנחם. אולי רק הידיעה שיש מסביבך אנשים שאוהבים ותומכים ושולחים לך חום ואהבה ואנרגיות טובות שיאפשרו לך לקום מעפר, לאסוף את השברים, לנסות להרכיב את עצמך מחדש ולהמשיך לחיות בתוך כל הזוועה הזאת.
מחזקת אותך מרחוק ומאחלת לך מכל הלב שהפיצוי יגיע מהר.

למעלה