הסילבסטר

הסילבסטר

האם צריך לחגוג את הסילבסטר בישראל? הרי הקדוש הנוצרי סלבסטר היה אנטישמי שעינה יהודים למוות ובכלל, זה חג נוצרי בלוח השנה הנוצרי והאם אנחנו כאזרחים של מדינה יהודית צריכים לחגוג אותו?

אנשים לא חוגגים אותו כאות לזיכרון סילבסטר

הם פשוט חוגגים כי הם רוצים חגיגה וגם כל הענין תפס תאוצה כאשר מנהג השתיה הושרש ברחוב הישראלי . באופן כללי אני לא רואה בחג הזה ציון אנטישמי, פשוט ישראלים שמקנאים בחגים לועזיים שכוללים שתיה מרובה ובכלל , להרגיש חלק מכל העולם . אני לא חוגג את הסילבסטר מאותה סיבה שאני לא חוגג את הראמדן או שאר האלווין או חג מולד . בשבילי היום הוא בדיוק כמו כל יום רבעי רגיל ואני לא יוצא לחגוג או לבלות (כשחצי בית ספר כן). מעבר לכך , אני חושב שהרוב כאן יעני חוגגים את "השנה האזרחית החדשה" .. לכי תביני .

shanyz1

New member
אנשים אוהבים לחגוג, וכל תירוץ הוא סיבה למסיבה

אין כל פסול בזה שאנשים יחגגו וישמחו על כך שיש שנה חדשה - ! אז למה לא?

Lady In Blues

New member
אין לי מושג מה איתך

אני לא חוגגת את הסילבסטר, אני חוגגת את פתיחת השנה החדשה. כי לי, מה לעשות, השנה האזרחית יותר משמעותית מהשנה העיברית או הארמית או מהשלאיהיה. וכן, שנה חדשה היא משהו משמח. וכן, זה משהו ששווה לחגוג. אני יותר מחוברת ללוח הלועזי מאשר לעברי. ראבק, אפילו את תאריך הלידה העברי שלי אני לא יודעת. אז למה לי לציין את ראש השנה, אבל את השנה האזרחית לא? ומלבד זאת, אין לי מושג מה איתכם, אבל לא בתוכניות שלי לצאת לרחובות ולהשתכר. לא השנה, בכל אופן. אז מספיק עם הכללות טיפשיות.

אלו לא הכללות

זהו חג של שתיה , וגם בארץ חוגגים אותו כך . זה כמו להגיד שזה הכללות להגיד שבראש השנה אוכלים תפוחים בדבש . ברוש שלא כולם עושים את זה אבל זה הנוהג וזה הרוב .

חוגגים כדי לחגוג, מה משנה הסיבה?

זה לא שמאוד חשוב לי לצאת, להנות ולחגוג את השנה החדשה או משו, אבל אם יש תירוץ לעשות שמח, אז למה לא?

Shira Esther

New member
למה לחגוג?

בשבילי התאריך הלועזי הוא פשוט שורת מספרים סטטית, שבעזרתה אני מתמצאת ביתר קלות לאורך השנה בסנכרון עם אנשים ומוסדות שנוהגים לפיה גם כן. התאריך הלועזי לא שונה בעיני מהטמפרטורה, או קוי אורך ורוחב. אין לו משמעות עבורי.

coral100mmt

New member
אישית (ואני חושבת שחלק יסכימו איתי)

אני לא חוגגת את החג בתור החג הלועזי של הנצרות. אני חוגגת את תחילתו של תאריך חדש וסיומה של שנה. בנוסף לזה שזו עוד סיבה למסיבה אז למה לא :p

למעלה