הסיכול

הסיכול

"כח של יחידת עוקץ משחרר כלבת תקיפה,המחבל יורה בה והורג אותה.לוחמי גבעתי בפיקוד מג"ד ומ"פ,מסתערים לעבר המחבל והורגים אותו.'

Zoharrr

New member
לזכרה של בריטני../images/Emo16.gif

כלבה שצלחה הצלחה בהמון מבצעים,ומתה בגבורה על הגנת ארץ ישראל.

אפוד מגן לכלבה היה מונע את מותה

אבל אין כסף ..... אבל יש כסף לשחיתויות, מסעות בחירות וחארטוטות שהתרגלנו אליהן, וחבל שכך. יהי זכרה ברוך של היפה והמקסימה שנתנה את חייה
( מישהו יכול להעביר לכאן את הקישור עליה? אני לא מוצאת בוויינט איזכור לגביה - תודה)

Zoharrr

New member
אבל לא נמנע.

אז כל מה שיש לעשות כרגע זה להדליק נר לזכרה,לשאת בגאון את העובדה שמתה על הגנת מדינת ישראל. משנת 2000 נהרגו בפעולות צה"ל 30 כלבים. וכמו באמרה הבחורה מתחתך...לא דואגים למה שבאמת חשוב במדינה...

Fall Out Liel

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gifממש עצוב, מגיע למחבל שימוווות!|גיטרה

katam

New member
../images/Emo14.gif הכתבה ../images/Emo14.gif

יהי זכרה ברוך

sunrize1

New member
אוףףףףף ../images/Emo7.gif

מוות כ'כ מיותר....בשביל מה נתנו לה להכנס לתעלה לאחר שגילתה את מיקומו של המחבל???? למה לא זרקו עליו רימונים,במקום לשלוח ולסכן את הכלבה היפייפיה הזאת? זה כ'כ מעצבן ומעציב אותי,כשאני קוראת ידיעות מהסוג הזה. מה זה שווה להלל אותה עכשיו ולשבח את ביצועיה בעבר, אם לא שמרו עליה מהרוצחים הללו?! כואב לדעת שהכלבים בצה'ל, משמשים כחומת מגן ונהרגים ,כשהיה ניתן להגן עליה..

אני יכולה להבין את זה שרוב האנשים חושבים

שחיי אדם חשובים יותר מחיים של כלב(למרות שמבחינתי ממש אין הבדל-ומצטערת מאוד אם מישהו נעלב/לא מסכים עם זה.) אבל אני לא מבינה את השימוש הזה בכלבים-שבניגוד לבני אדם אין להם את הבחירה אם לבצע את המשימה או לא! קבעו להם עובדה וזהו. כאן זה כבר לא שווה א תזה. הם נהרגים על משהו שהם בכלל לא רצו, לא ביקשו, בגלל שמישהו לא חשב עד הסוף... כמו שנאמר, העניינים יכלו להתנהל אחרת-הכלבה כבר זיהתה את המחבל אז למה לשלוח אותה לשם בידיעה שהוא עוד לא בטוח מת?! למה לא לזרוק עוד רימון או שניים ליתר ביטחון? למה לא לתגבר כוחות? אני חלילה לא יוצאת נגד הלוחמים-כלבנים עצמם, אני יודעת מהכרות עם כמה כאלה כמה הם אוהבים כלבים ודואגים להם..ההתנהלות בצה"ל זה מה שכואב לי. אפילו תקציב (שהוא זעום ביחס לתקציבים המפלצתיים שצהל מקציב לדברים אחרים) לבית קברות לכלבים האלה קשה למצוא... לאן הגענו?! למרות שעם איך שצהל מתנהל היום-אני ממש לא מתפלאה...

sunrize1

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif

ומוסיפה, שכלב נאמן לבעליו וילך אחריו באש ובמים,יסכן את נפשו בכדי להצילו. אבל,לא כך פני הדברים כשמסתכלים מהצד השני. אמנם מאמנים ומכשירים את הכלבים לאתר מחבלים ומטענים, אבל לצערי, חיי כלב עדיין לא מספיק מוערכים בצה'ל ( ואני יודעת על מה אני מדברת כי יש לי חייל בבית ) במקום "לבזבז" רימון או סוג נשק אחר, שלחו את הכלבה לטפל במחבל וזה מה שהכי מקומם ומרתיח אותי. חבל,כ'כ חבל וכואב. אני לא יודעת מה איתכם,אבל אני לוקחת ללב מקרים מהסוג הזה ומרגישה צער עמוק,על מוותר מיותר שניתן היה למנוע...

סנרייז הבעייה היא ש.....

כלב יילך אחריך באש ובמים,מתוך אמונה תהומית שלא יאונה לו כל רע. במקרים של צה"ל לצערי,נשלחים הכלבים קדימה בידיעה שם עלולים להתפוצץ,זאת ידיעה שלנו ולא שלהם. לו היה להם מה לומר בנושא,אני בספק אם הם היו אומרים "אחריי" בדיוק כפי שמעטים החיילים היום בצה"ל שיצעקו צעקה הירואית זאת.

sunrize1

New member
בדיוק כך,הכלב סומך ובוטח בבעליו

ולכן,הוא מקשיב לו והולך אחריו ,ללא חשש. ואני יודעת ממקורות מוסמכים,שכלבים רבים נשלחים להקריב את חייהם ,כשידוע בוודאות שלא ישובו ממשימתם, וכשאפשר לעשות את זה גם אחרת ולא לסכן אותם. לצערי,גם בצה'ל לא מייחסים חשיבות רבה לחיי כלב וחבל שכך...

AllRed

New member
אני לא חושב שהשיקול כאן הוא כלכלי בכלל....

אם לבזבז סוג נשק כזה או אחר במקום כלב...הכסף שמשקיעים בכלבים הללו הוא פי אלפים מרימון כזה או אחר (החל מקניית הגור ועד טיפולו הרפואי והפיזי). אתם לא הייתם שם ולא יודעים מהם השיקולים שנלקחו בחשבון באותו רגע ומה שהעיתונות מפרסמת הוא בעירבון מוגבל (!!!). אני לא מצדיק את השימוש בכלבים למטרות הללו, ובהחלט יכולים וצריכים לדאוג למגן אותם ברמה כלשהי כמו שממגנים חיילים. ליבי עם הכלבה.

פססס פססססס

אז כן,אני כן הייתי שם בשירותי הצבאי וכן כן שוחחתי עם כלבנים בפעילות מבצאית וכן הרבה פעמים נשלחו הכלבים כפעולה מיותרת לחלוטין,לכאורה למנוע ואולם:לא נמנע כלום שהרי,דקה לאחר רצח הכלב,המחבל הופצץ בחומרי נפץ שלא השאירו ממנו שרידים,יכלו לפוצצו לפני הכלב? בהחלט,ביצעו זאת? לא. שיקול דעת של המפקד בשטח,זאטוט בן 22 שאם ברגע נתון סולד מכלבים,הוא יקריב כלב ולא רימון.גחמה עלובה. אני יודע מהם השיקולים.

sunrize1

New member
כל מילה בסלע,רואה../images/Emo88.gif

על זה בדיוק דיברתי. מחזקת את דעתך ב 100%. כאמור,יש לי מקור מידע בעניין ולא הכל נראה כ'כ תמים, כפי שזה מצטייר כלפי חוץ, עם כל הצער שבדבר.

בהחלט

המידע המוצג על ידי התקשורת הוא מוגבל ומציג אינטרסים מאד מסויימים ומשרת מטרה.

CrazyGirl22

New member
../images/Emo16.gif לזכרה של בריטני

אם לא בריטני היה זה יכול להיות הבן/האח/הבעל של מישהו או גרוע יותר משפחה שלמה. בלי להיכנס לדיון על הסיבות העקיפות למותה הטראגי של בריטני, מזלנו שהיא הייתה.ועצוב מאוד על מותה. יהי זכרה ברוך.

למעלה