הסיירת ברשת

Aisha

New member
הסיירת ברשת

הוקם "משמר האינטרנט" כדי לגונן על ילדים ובני נוער מעברייני מין המשמר יחל לפעול בחודש דצמבר 2004; בחודשים הקרובים יעברו חברי המשמר השתלמות מיוחדת, כדי ללמוד כיצד "לצוד" את אותם עברייני מין . אני דווקה חושבת שאשנ'ב צריכים להיות ה watch dog של הנט . למה לחסוף ילדים ונוער לסכנה ולאי נעימות?

e-magine

New member
לצערי הרב, הדיון באותו הפורום

מצביע על הגישה התבוסתנית ומבוססת על חוסר ידע, אותה אפשר לתמצת ב: "הילדים שלנו מכורים לאינטרנט וגם אנחנו מכורים לו, מה לעשות?" בטוח שלא לחייך היאוש ולגלגל את העיניים שמיימה. כנראה שיזרמו עוד הרבה מיים בירדן, עד שלאנשים יפול האסימון ויתחילו לגלות שלאינטרנט יש השפעות מרחיקות לכת על בני אדם. על השפעות אלה נעשו כבר לא מעט מחקרים וקיים לא מעט ידע. מה שצריך לעשות זה להתחיל ללמוד את הידע קיים, להמשיך לחקור ולהתחיל לישם דרכי התמודדות עם הבעיות המתעוררות.

Aisha

New member
לדעתי זה די משקף את דור ההורים

שעדיין לא ממש מבין מה זה אינטרנט

קא זו או

New member
כן/לא - זה משקף את דור ההורים

שאיבד מזמן מרצונו הטוב את סמכותו כהורה, בשמה של איזו אידיאולוגיה פלצנית על "חברות", ומרד בהוריו הנוקשים.

Aisha

New member
אני לא חושבת שאפשר להכלל את זה

תחת סמכות הורית. פשוט חוסר הבנה בכלי הזה הנקרה אינטרנט או פער הדורות

י.ש.

New member
האינטרנט חוצה גילים

אני "דור ההורים" ומרבה להשתמש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט. אני גם שמח כשהילד שלי משתמש באינטרנט ובמחשב. גם עמיתים לעבודה מרבים להשתמש במחשב. המחשב האישי נולד בתחילת שנות השמונים, לפני יותר מעשרים שנה.

e-magine

New member
כלומר, הדור שהקים את האינטרנט

(או ליתרדיוק הדורות, לא מבינים אותו. גם אני דור ההורים, כמובן.

Aisha

New member
אני מדברת על הדור של ההורים שלי

שהוא לא ממש computer literate או שהוא לא computer literate עד הסוף . לא מבין את כל הניואנסים שברשת . לא מבין את המורכבות שבנט

קא זו או

New member
עיישה- דור ההורים שלך / שלי

בקיצור מדברים על בני 40 - 50 בערך, לא על בני 70 - 90 נכון? או שמא את מדברת על בני 30 - 40? כך או אחרת, הדור הזה, בני ה- 40 - 50 בהחלט השירון מעל עצמם את הסמכות ההורית שהיתה להוריהם, יש לכך תוצרים מענינים מאוד. האינטרנט או "ההבנה" בו ולמורכבויותיו אינה תלוית הגיל, אלא המוכנות של ההורה לקבל אחריות על גידול ילדיו.

Aisha

New member
לא מדובר על אחריות גידול ילדים

אלה על "הדור" שקשה לו להתרגל לטכנולוגיות חדשות לוקח לו זמן להכנס לזה. וגם כאשר הוא משטלט על זה(פחות או יותר) עדיין לא מרגיש עם זה 100% בבית. זה עדיין זר לו .

e-magine

New member
כמה שנים זה דור?

בהרצאה ששמעתי טען המרצה שהיום אצל מתבגרים, הבדל של 4 שנים הוא "דור" כלומר, מתבגר בן 13 ומתבגר בן 17 אינם בני אותו דור. אני מכיר אנשים בגיל 50 שהם סבים ואני מכיר אנשים בני 40+ שרק עכשיו התחתנו לראשונה. אני לא חושב שההורות עצמה קובעת לגבי מידת ההבנה שלנו בכל מיני תחומים שהם לא הורות.

למעלה