הסידרה "חץ וקשת" (crossbow)

הסידרה "חץ וקשת" (crossbow)

מישהו זוכר? אני זוכר שלפני משהו כמו 18 שנה עקבתי בדבקות אחרי העונה הראשונה שלה, ששודרה בערוץ הראשון בחופש הגדול, ופתאום נזכרתי בה. מדובר היה בעיבוד חופשי מאוד לעלילותיו של וילהלם טל, ושוויץ של ימה"ב הפכה בו למין סביבת חרב וכשפים, רק בלי הכשפים (למרות שהיו כמה תופעות מוזרות). רוב הזמן וילהלם (ששם נקרא ויליאם, בהגייה האנגלית התקנית) הסתובב לו וחיפש את בני משפחתו, בחלק מהזמן הייתה איתו גם בחורה נחמדה שראתה בו דמות-אב או משהו כזה, וכל פרק הוא הסתבך בהרפתקה שאפשרה לו להדגים את כשרונו כצלף-על ברובה קשת. אני זוכר די טוב פרק שנראה כמעט מועתק מהרפתקאות מו"ד ישנות - וילהלם מסתבך עם איזה אלכימאי (!), שתוקע אותו במבוך (!!), ממנו וילהלם צריך להתחמק תוך זמן קצוב, ותוך מאבק עם היסודות השונים (!!!), אחרת האלכימאי יטריד מינית את ידידתו הקטינה של וילהלם או משהו כזה (אני זוכר שהוא הכריח אותה להסתובב בשמלה מוזרה) בסוף וילהלם מצליח לצאת משם בעזרת זמר-נודד שגם הוא הושלך למבוך (והתפגר תוך כדי עזרה לגיבורנו) וחדר למשרדו של האלכימאי, וזה הצביע בנבזות על שעון החול שעמד לאזול והודיע לוילהלם שלמרות שהוא הצליח להתגבר על ארבעת היסודות, הוא לא יכול לעצור את היסוד החמישי - הזמן. ואז וילהלם בנונשלנטיות ירה חץ היישר אל הקטע הצר של שעון החול וחסם את זרימתו...

DDN

New member
דני זוכר!

גם אני עקבתי אחרי הסידרה הזו. אני גם זוכר שכשהתחילו הכבלים לראשונה שידרו אותה באיזה ערוץ (יכול להיות שזה היה כשהתחילו את ערוץ AXN) מתישהו הוא "מת" והאלים החזירו אותו להלחם ברודנים.

בשלב מסויים

אחרי העונה הראשונה, הסדרה נהייתה הזוייה יותר ויותר - עם כל מיני מוטיבים של אגדות (וילהלם נגד כיפה אדומה וכאלה) ויותר מידי מוזרויות - יותר מידה בסגנון המוכר כיום מהרקולס וזינה.

ogmios

New member
וואו, הנוסטלגיה

מאיפה את חופר את כל הזכרונות הטובים האלה?

למעלה