הסטוריה חלופית

הלדין

New member
הסטוריה חלופית

מדובר באחד הז´אנרים שמעט מאד מיצירותיו תורגמו לעברית ומה שנכתב בעברית נע מטוב מאד ועד לזבל. האם יש לך המלצות לספרות בעברית? אחרי הכל, יצירה בתחום הזה דורשת ידע לא פחות מקיף מאשר יצירה בתחום הסיפורת ההיסטורית. האם ניסית לשחק פעם בספקולציות "מה היה קורה אם"? ועל מה עשית אותן? ולסיום, טוינבי אי פעם תורגם לעברית?

הארי טרטלדאב (turtledove) נחשב

לאחד המובילים בז´אנר ההיסטוריה החלופית. יש לו סדרה שבה הדרום מנצח במלחמת האזרחים וממשיך להתקיים בתור מדינה ומשתתף במלחמת העולם הראשונה. אני מקווה להוציא את הספר הראשון בסדרה ולראות איך זה יילך. לגבי טוינבי - הרצתי חיפוש במיתום ובדיבוק כאחד, ולא מצאתי. נשמע לי מוזר, אבל אולי בגלל הדעות שלו החליטו בארץ לא לתרגם אותו.

הלדין

New member
למה לא הסדרה על הרומים?

הסדרה היא על ליגיון רומי הנקלע לעולם דמוי האימפריה הביזנטית פלוס קסם. היא נחשבת לפאר היצירה של אותו סופר. ומה הבעיה עם דעותיו של טווינבי?

הוא בזמנו הביע את דעתו האקדמית

כביכול, שהציונות היא עוול, ושהיא לא צודקת, ושהיא לא תואמת את חוקי ההיסטוריה... חיים הרצוג (הנשיא לשעבר, ואביו של אחד המחליאים באנשי הציבור בישראל) התעמת איתו פעם בעימות שצולם ושודר בכל רחבי העולם ודי מחץ אותו. ולגבי הסדרה של רומי - אין לי נגדה שום דבר, אבל היא כבר יכולה לצאת בסדרת המד"ב\פנטסיה של אופוס. זה לא שאני לא אוציא שום ספר שיש בו קסם בסדרה שלי, אבל זה יצטרך להיות שוס גלאקטי. לעומת זאת, את סיילינג טו סראנטיום של גאי גבריאל קיי אני כן מתכוון להוציא בסדרה שלי, כי שם העל-טבעי אמנם משחק תפקיד עלילתי חשוב, אבל הקונטקסט ההיסטורי נפגם מזה פחות. ולגבי פאר היצירה - אני לא בטוח שאתה צודק. אני חושב שספרי אמריקה וספרי מלחמת העולם שלו מוכרים יותר טוב, מה שלא בהכרח אומר כמובן שום דבר לגבי טיבם אבל בכל זאת. מכיוון שלא קראתי עדיין שום דבר של הסופר הזה, לא אוכל להביע דעה.

הלדין

New member
אני הבנתי זאת מדברי הממסד האפל

כמו כן, מה הם מתרגמים שם במחלקת הפנטזיה/מד"ב של אופוס פרט לפאוורס.

האמת שאני לא ממש מעודכן.

אמור לצאת אוסף סיפורים שאני תרגמתי. ויצא לא מזמן מעוף הדרקון. מעבר לזה, אולי עדיף שתשאל את אחפ"י בפורום המד"ב של אורט. ולגבי הממסד - ברור שהוא ירחיב את הדיבור על סדרת *הפנטסיה* של טרטלדאב. זה התחום שלו.

zooey

New member
יש קבוצת דיון באנגלית

ששמה WHAT IF כל מה שהם עושים שם זה להעלות השערות מה היה קורה אם ארועים מסויימים בהיסטוריה היו מתרחשים אחרת. ובאותה הזדמנות - אולי יש לכם המלצות על ספרים כאלו? אני נכיר רק את ארץ אבות ועוד ספר של פיליפ ק דיק על תוצאות מלחמת האעולם השנייה (שהוא פחות מדויק היסטורית) המלצות על ספרים מכל מני תקופות

hastings

New member
טוינבי

הדברים היחידים שיש בעברית הם חליפת מכתבים שלו עם טלמון, והוויכוח שלו עם הרצוג. המקום לבדוק מה תורגם לעברית הוא בקטלוג הספרייה הלאומית שנמצא כאן: http://jnul.huji.ac.il/aleph3.html אפשר גם בקלוג הספריות המאוחדות כאן: http://libnet1.ac.il/~libnet/uli/uli.htm

אישית אני אצטט אבי ז"ל ../images/Emo13.gif

אם לסבתא שלי היו גלגלים היא היתה מטוס קרב ... הזאנר הזה הוא מאוד לא היסטורי אולי אני אשמע שמרן בנקודה זאת אבל אם ההיסטוריה היתה משנה מהלכה אזי אולי הדבר היה שונה אבל ההיסטוריה למרות שטוענים שהיא לא מדע מדויק היא מאוד כי ארועים מסוימים קראו אבל הפרשנות למה הם קרו ומה היתה היא מינורית לויכוח הנוכחי היות והאירועים הללו קראו אזי אפשר להגיד שאותו זאנר הוא לא אפקטיבי היות ואי אפשר לשנות את העבר היות והוא נמצא בעבר

למעלה