הסוס שרודף אחרי זנבו

fliperit

New member
הסוס שרודף אחרי זנבו

והפעם הפינה במתכונת מיוחדת. השאלה היא לא רק איך פותרים את הבעיה, אלא גם מה גורם לה? האם, למה ולמי היא מפריעה? וכל מידע שיש לכם בנושא. והבעיה: סוסים ש"רוקדים" (או מתפללים..). מעבירים משקל מרגל לרגל בצורה כפיתית. (אגב..הזכויות שמורות לjgut).

מחלת נפש?

סוס כזה הייתי שמה במרעה פתוח לכמה שנים,אולי יעבור לו,לא בטוח. אני זוכרת את דובי סלמן
אומר לפני איזה עשרים שנה-סוס כזה לא הייתי מחליף תמורת שעון
, או במילים שלי-לא הייתי לוקח גם אם היו נותנים לי מתנה.

fliperit

New member
הכרתי כמה סוסים כאלה.

(שהיו שייכים במפתיע לאותה משפחה) אחת מהם הייתה (ועודנה, רק במקום אחר) סוסת בית ספר מעולה, וסוסת ריינינג מוצלחת (יחסית לזה שהייתה ערביה קטנטונת)

זהו,שאני כן הייתי לוקחת במתנה../images/Emo13.gif

תלוי כמובן איזה סוס מתחבא מאחורי ההתנדנדויות.... אבל התנדנדות העיני היא כמו לקיחת אויר,מנהג שמשולב בסטרסיות ושקשה עד בלתי אפשרי להפטר ממנו. בכל מקרה הפתרון שנראה לי,לשתי הבעיות אגב (גם שאיבת אויר וגם התנדנדות)-מרעה פתוח. אה,וגם נגד גרדת
אם אין אפשרות למרעה,הייתי שמה את הסוס המתנדנד במקום צדדי,כי זה מדגדג לי בקצה האצבעות לראות סוס כזה מתנדנד מול העיניים.

jgut

New member
אני גם מכירה שני אחים כאלה

אח ואחות מלאים. שניהם גם קרובי משפחה של רו (שלשמחתי את הבעיה הזו לא ירש). שניהם סוסים מאוד מוכשרים בריינינג. שניהם גם סוסים לא קלים. את הבעיה עם הנקבה פתרו בכך שהוציאו אותה באמת למרעה (היא לא נמצאת בתא אפילו לא בלילה). עם הזכר שאינו מסורס, לא ברור לי כיצד פותרים בעיה כזו (מלבד לתת לו כמה שיותר שעות שיהיה משוחרר במנג'). מעניין אותי מאיפה מגיעה התופעה וכיצד פותרים אותה.

Ruf Lil RusGal

New member
יש משהו אחד שאני לא מבינה

ה"התפללות" הזאת מזיקה לסוסים בצורה כלשהיא? אם לא, אז למה צריך למנוע אותה? יש לנו סוס לא מסורס בחווה שמתפלל [הוא עושה ריינינג] ואני לא רואה שזה מזיק לו באיזושהי צורה... אז אם זה נובע משעמם אז אפשר לעשות דברים כדי שהסוס יהיה פחות משועמם אבל זה לא בגלל ההתפללות אלא כדי שלסוס יהיו תנאים יותר טובים...

jgut

New member
למיטב הבנתי היא מזיקה

לפי מה שהסבירו לי התנועה של ההתפללות נעשית תוך כדי העברת משקל מצד אל צד על הרגליים הקדמיות. מה שלא בריא לרגליים. ד"א אנחנו מדברות על אותו סוס (ואחותו שנמצאת אצלינו) שנתן לי את הרעיון..

popi199

New member
הסוס שלי מתפלל

כשהוא נעשה חסר סבלנות (לדוג' כשעושים לו שטיפות ארוכות) בגלל שמדובר בסוס מבוגר כבר אין ברירה ואני מבליגה. כמו שאמרו מדובר בבעיה נפשית, אולי לחץ יתר שהופעל על הסוס אולי פחות מדי פעילות, אצל הסוס שלי התופעה מופיעה לעיתים רחוקות יחסית והוא בא קומפלט עם הבעיה הזו.

jgut

New member
אתמול שאלתי את המאמן שלי על התופעה

הוא אמר שחוץ מלדאוג להם לתעסוקה או שחרור, אין הרבה מה לעשות...

לחץ נפשי ובעיות התנהגות-דעתי

סטרס (עקה/לחץ נפשי) לא גורם לבעיות נפשיות. הוא כן עלול לגרום להן להתפרץ. במוקדם או במאוחר הן היו פורצות,הלחץ רק עשה את זה 'מוקדם'. (כנ"ל באנשים)

housty

New member
היה לי שני סוסים כאלו- זהירות חפירה לעומק...

הראשון היה סוס עם המון לחצים נפשיים, ולא היה הרבה מה לעשות. כדי לעזור ללחצים על הרגליים הקדמיות פשוט שמתי לו בנדג'ים ללילה. השני- הגיע אלי עם המנהג, אבל הפסיק עם הזמן. מה ששמתי לב זה שכל פעם שהוא רוצה להגיע לאן שהוא אבל לא יכול- הוא מתנדנד. אז מצאנו כמה פתרונות- הוא נמצא באורווה עם סורגים, אין לו אפשרות להוציא את הראש מהאורווה- והוא מאז לא מתפלל. דבר נוסף- אנחנו לא קושרים אותו לכיוון הבית- אלא עם הגב לבית- וגם אז הוא לא מתפלל... במקרה לגביו אני יודעת איך המנהג התחיל- כסייח הוא היה מאוד לחוץ כשהוא נשאר בלי סוסים סביבו באורווה- הוא היה רץ מצד אחד לצד שני באורווה. עם הזמן הוא נהיה יותר "חסכוני"- עד שמצד לצד באורווה- זה נהפך להתפללות. (אני מקווה שאני ברורה). זה מביא אותי למחשבה שמדובר בסוסים שמאוד קשורים לחברים שלהם ולא יכולים לשאת להיות לבד. המרעה, מן הסתם, פותר את הבעיה הזאת כליל... אני יודעת שיש שיטה למלא שני בקבוקים ולתלות אותם כך שהסוס מקבל מכה בכל פעם שהוא מזיז את הראש. אני אישית לא בעד השיטות האלו.

למעלה