הסוס שרודף אחרי זנבו!!!

fliperit

New member
הסוס שרודף אחרי זנבו!!!

לאחר הפסקה ארוווכה הפינה חוזרת... והבעיה הפעם: בכל פעם שהסוס נכנס למגרש או יוצא ממנו, הוא נשכב ומתגלגל על החול..מה הייתם עושים במקרה כזה? (זה אמנם נשמע מופרך למדי, אבל זה מקרה אמיתי שהיכרתי מזמן..)

dixie chick

New member
צוחקים!!

אחרי שמסיימים לצחוק יש כמה פתרונות: (אגב עם רוכב או בלי רוכב?) - אני הייתי דבר ראשון דואגת שהסוס יהיה נקי נקי ויבש (בתחילת רכיבה בעיקר בסוף רכיבה אני מניחה שזה כבר בדרך החוצה...) כי הזיעה גורמת לסוסים לרצות להתפלש יותר ממי ברז (גם מי ברז כן, אבל פחות)- ולכן שוטפת הרבה (ועולה עליו יבש לחלוטין) - דואגת שהציוד יבש ולא מגרד (השמיכה נקיה ויבשה- שוקלת להחליף לשמיכת ספוג, חגורת בטן נקיה וגם עדיף ניילון וכ') - נותנת לו אחת ליום בערך הזדמנות להיות משוחרר ולהתפלש - רק לסיום סיומת הייתי בנוסף לכל אלה ועוקבת מתי הסוס מתפלש ומקימה אותו בכוח (אפשר גם בבהלה בהנחה שהוא לא תחתי), צועקת\ מבריחה אותו\ מניפה דברים וכ' כדי לגרום לו לקשר את הפעולה הזאת עם תוצאה מאוד לא נעימה בשבילו... בעקביות אפשר לפתור דבר כזה (וסתם בינינו אחרי כמה פעמים רצופות של אמירת "לא" חדה וברורה הסוס יפסיק)

MC sApiR

New member
אחרי\לפני רכיבה?

או שהוא משוחרר במנז'? אגב,אני מכירה סוס שמדי פעם שרוצים לעלות עליו הוא מתחיל להתגלגל

Ruf Lil RusGal

New member
חחחח זה עוד כלום

אני מכירה סוס זאמצע שרכבו עליו [ולא בהליכה...] זה היה ממש באמצע הרכיבה כשהוא היה מחומם ומזיע והכל נעצר ונשכב וניסה להתגלגל עם הרוכב עליו... זה היה אחד המצחיקים חחח

fliperit

New member
לא כשהוא משוחרר

לפני/אחרי רכיבה...גם אם יכנסו ויצאו 5 פעמים לפני שעולים לרכב הוא יעשה את זה (אגב...הכרתי גם סוס שהיה משתין כל פעם שנכנס/יצא מהמגרש....)

dixie chick

New member
זה תמיד מפתיע כל פעם מחדש

מה רמת התחכום שסוסים יכולים להגיע אליה כדי להתחמק מעבודה אם רק נותנים להם הזדמנות...

MC sApiR

New member
../images/Emo127.gif

אפילו מהעבודה הפשוטה ביותר של לעלות עליהם,לבתחיל טרוט,לבקש שיבואו למתג..

jgut

New member
הייתי באמת דואגת

שאין לו בעיה להתפלש פעם ביום וכו'. וכדי להפסיק את ההרגל המגונה הייתי משלבת כמה דברים... הייתי נותנת לעלות עליו מחוץ למנג' במקום שאיןי לו אפשרות להתפלש ואז נכנסת איתו למנג' ובודקת האם הוא עדיין מנסה להתפלש בכניסה למנג' (כנ"ל ביציאה). אם הוא מנסה אז לתת לו תיקון (לחזור על זה עד שהוא מפסיק לנסות...) אם זאת לא הבעיה והוא מנסה לעשות זאת רק כשאין עליו רוכב, אז הייתי עובדת איתו הרבה מהקרקע. במטרה לגרום לו לקשר בין האם הוא עם ציוד או בלי. כל פעם כשהוא מנסה להתפלש עם ציוד הייתי נותנת לו תיקון. חוזרת על זה עד שהוא מפנים... רק בשלב הרבה יותר מאוחר הייתי נותנת לו להתפלש בלי ציוד. כשהוא עושה הבחנה.

jgut

New member
ד"א איך פתרתם את המקרה

בסופו של דבר? אם בכלל?

למעלה