הסוס שרודף אחרי זנבו

fliperit

New member
הסוס שרודף אחרי זנבו

אחרי הזנחה ארוכה, הפינה חוזרת לפעילות...בין היתר בזכות ההודעה של הורסמאן (ו...הורסמאן- עכשיו אתה לא יכול להמנע מלהגיב!) והבעיה הפעם: כל פעם שמרימים לסוס רגליים הוא מנער אותן עד כדי בעיטות ממש, בשביל להשתחרר. מה עושים?

צריך לבדוק מה הסיבה לכך../images/Emo107.gif

ייתכן שכואב לו שם משהו, כואב לו להרים את הרגל, יש לו משהו בפרסה, פצעו אותו בפירזול בטעות, יש לו דלקת במפרקים של הרגל, חסרה לו גמישות וכו'... בקיצור, קודם כל - לשלול בעיות רפואיות. אם זאת בעיה התנהגותית יכול להיות שיש לו טראומה ממישהו שלא הרים לו טוב את הרגל, או ממישהו שניקה לו פרסות ופשוט עזב לו את הרגל באמצע ואז הוא קיבל מכה מהריצפה או משהו. במקרה כזה רצוי להרגיל אותו להרמת רגליים לאט ובעדינות, אם הוא משתולל לנסות לדבר אליו ולהרגיע. ברגע שהוא מרים את הרגל ולא עושה כלום יש לשבח אותו ולהניח את הרגל בעדינות חזרה לריצפה, בלי לזרוק אותה בבום. חשוב גם להרים את הרגל בזווית נורמלית ולא כזאת שתהיה מאוד לא נוחה לסוס. אני יודעת שיש גם שיטה עם להרים את הרגל של הסוס עם חבל עד שהוא מפסיק לבעוט (מטעמי בטיחות כמובן), ואז כשהוא מפסיק לבעוט משבחים אותו. מצרפת מאמר בנושא, מתוך האתר של ניצן פלג: http://www.nitzanpeleg.com/articleContent.asp?articleNumber=14

אני אישית לא ניתקלתי בבעיה הזו אבל

אני מניחה שהם לא עושים את זה בכוונה כי זה לא מתוחה טבעית. אני טועה? יש סוס אחד בחווה שלנו שעושה את זה אבל נותנים לו צ'אפחה קטנה(וממש לא חזקה), כדי להבהיר לו את הכוונה שלנו או את העובדה שהוא צריך לכבד אותי...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif ../images/Emo12.gif

בכל שנותי עם סוסים לא נתקלתי במה שאת מתארת... חוץ מאצל סייחים שלומדים לראשונה להרים רגליים, ואז מבחינת האדם זה רק עניים של התמדה להשאיר את הרגל אצלו, וזה אפשרי עם סייח בן חצי שנה כך שזו לא ממש "בעיה".

fliperit

New member
נתקלתי בהרבה סוסי בית ספר כאלה..

והבעיה נפתרה די בקלות תוך כמה ימים. זה נהיה בעיקר כשסוסי בית ספר מאבדים את הסבלנות, ועם הילדים הם יכולים "לשחק"

להרים רגליים לסוס

לרוב הבעיה התנהגותית אך כמובן יש לשלול בעיות רפואיות בעיות רפואיות : כאב ברגל או גב בשריר ישנה תופעה הנקראת SHIVERER חסך ניורולוגי בו הסוס מרעיד את הרגל האחורית כאשר שללתם בעיה רפואית הייתי ממליצה לפנות למאלף מוסמך בכדי לפתור את הבעיה בדרך נכונה אני בטוחה שלמפרזל יהיה קל יותר ולך נעים ובטוח יותר לנקות פרסות מקווה שעניתי על השאלות

jgut

New member
אים באמת נשלול בעיה רפואית

הייתי מנסה להרגיל אותו לאט לאט להרמת רגליים כשאני מתחילה מזווית נמוכה וכל פעם מעלה את הזווית. כמובן שכל עוד הוא לא מתנגד הוא היה מקבל הרפיה. ואים הוא מתנגד הייתי מחזיקה עוד קצת. אים הוא היה מנסה לבעוט אולי הייתי עובדת עם שוט קצר כדי להעניש אותו (בעיטות זה מנהג מסוכן ואסור שזה יהיה קביל בשום פנים). בנוסף (או אולי קודם כל) הייתי מרימה טלפון למפרזל שלי שבטח ראה כבר הכל ומבקשת את עצתו ומבקשת שיבוא לבדוק את הסוס בעצמו. אבל אין לי מושג מה הוא היה מציע...

jgut

New member
מישהו יודע

מה מפרזלים עושים במקרים של סוסים בעייתיים?

NTL

New member
כל אחד עושה משהו אחר

יש מפרזלים עם לוז עמוס, ואם יש סוס שלא מאולף או מופרע ולא הודיעו לו מראש הוא יכעס ולפעמים ילך מבלי לעשות על סוס לא מאולף או סוס עם אילוף לא טוב צריך להודיע מראש למפרזל. יש את המפרזלים שמטפלים בעניין בסבלנות ובעצם מאלפים את הסוס או משקמים אותו אחרי טראומה. (לנו הייתה בעיה דומה, הסוס שלי עבר טראומה בפירזול שני ולאחר שהזהרתי את המפרזל המעולה לפרזול השלישי הוא בא מוכן ומצוייד בהרבה סבלנות ושעות ספר). הגישה הכי טובה זו סבלנות. יש מפרזלים שיתחילו להשתמש בסטד צ'יין או במכות או להפיל את הסוס או אלוהים יודע מה. זו הגישה הלא מומלצת. אגב. לא כל סוס שנותן רגליים יפה לניקוי יעמוד שעה כמו טטל'ה לפירזול. על פירזולים ראשונים או סוסים בעייתיים יש להודיע מראש למפרזל!

fliperit

New member
אני הכרתי מפרזל

שדרש שהסוס ידע להרים פרסות לפני הפרזול, ואם הסוס לא ידע הוא לא היה מפרזל אותו.

jgut

New member
המפרזל שלי פשוט היה

רוטן עלי בגלל רו ומספר לכולם שהוא מניאק... אבל עכשיו הוא ממש אוהב אותו. כי הוא נרגע ולמד להתנהג (לפחות בפירזול
) אבל פעם הבאה שאני אראה אותו אני אשאל. וראיתי מפרזל אחר קושר סוסים עם כמה חבלים, אבל בגלל שלא יצא לי להתעמק אני יעדיף שמישהו שמכיר את השיטה יתאר אותה.

הכרתי פעם מזמן מפרזל,ששבר יד

תוך כדי הכאת סוס שהתנהג לו לא יפה.
בדר"כ מעדיפה שהמפרזל יחכה שאני ארסן/ארגיע את הפוחז לפני שהוא ממשיך.

הורסמאן

New member
רגל קידמית

מרימים כמעט עד הכתף, רגל אחורית נכנסים מתחת, (בתנוחה של מפרזל) בדרך כלל זה יספיק בשביל להפסיק ניעור כזה.

jgut

New member
אני חושבת שככה

לימדו אותנו לנקות פרסות בב"ס בגלל סיבות בטיחותיות (בדיוק כדי להימנע מבעיטות) האים אין סוסים שיכולים עדיין לעשות בעיות גם באחיזה כזו? אני זוכרת תקופות שבהן הסוס שלי היה מוריד את משקל על הרגל הקידמית שאחוזה באוויר (לא היה אכפת לו למעוד בעקבות כך) והמאמן אז היה צריך למצוא תנוחה יותר יציבה להחזיק לו את הרגל (גם ליותר זמן שילמד וגם כמה שיותר גבוהה). אותי הוא היה מצליח להפחיד בעיקר ולהקשות עלי את העבודה.

הורסמאן

New member
יכולים

אבל הם מוותרים די מהר. פשוט מפני שזאת תנוחה שגם נוחה להם, ו"לריב" סתם גוזל להם מאמץ מיותר. ברור שאם זה סוס שבני אדם לא התעסקו איתו, צריך קודם להשקיע זמן בלגעת בו... לגבי הרגל הקידמית, אם את מחזיקה את הפרסה מקדימה ומביאה אותה אל הכתף, הוא יכול לרדת עד הברך ועדיין יהיה לך מאוד קל להחזיק אותה. אחרי כמה פעמים הוא יוותר ויעמוד בצורה יותר נוחה לו ולך. הנקודה היא אכן בכך שהוא הצליח להפחיד אותך, ואילו המאמן שלך הפחיד אותו. :) יותר מהכל, זה הגישה שבה את נוהגת, ואת זה תצטרכי לפתח בלגעת, אי אפשר בלקרוא. :)

NTL

New member
לנו בבית ספר

יש סוס מושלם לגמרי חוץ מדבר אחד. כשמנקים לו את הפרסות האחוריות הוא נשען... הממ יותר נכון צולל. פעם הוא כבר התישב ככה, אין לו אלוהים

למעלה