הסולו הראשון שלכם.

singlestroke

New member
הסולו הראשון שלכם.

לכולם יש ת'סולו הזה שהם שמעו / ראו בפעם הראשונה... מה... איזה סולו אתם הכי זוכרים, כזה שאמר לכם שאתם תהיו מתופפים ? שלי - כל נסיעה להורים של אבא שלי (זכרם לברכה) בצפון הייתה מלווה במוזיקה של שלמה ארצי. אני חושב שמאיר ישראל הוא המתופף הישראלי הראשון שנכנס לי לתודעה בצורה מטורפת. הסולו שלו ב'לאן לאן לאן', בהופעה החיה בקיסריה 97'... זה הסולו הראשון ששמעתי, ונטרפתי ממנו. כל פעם הייתי אומר לאבא שלי להגביר עד הסוף בסולו... ומאותה הופעה, התיפוף בשיר 'חום יולי אוגוסט'... פשוט עשה לי את זה. קיצר, זה הסולו הראשון שנחשפתי אליו. והאמן שבשבילי תמיד יהיה ה-אמן. שלמה ארצי והנגנים שלו. יא אללה... טוב, שחקו.

kfirshap

New member
לא ממש סולו תופים....

אבל כשהגעתי למועדון שהיום אני מנגן בו נענע בפעם הראשונה זה היה לחזרה של להקה שחבר שלי הצטרף אליה, והמתופף שלהם אולג בגלל שהם מנגנים פרוג יש לו כמה קטעים שהם סולו תופים אבל כשיש ריף ברקע... תמיד הייתי הולך ליד המתופף [היה עוד מתופף אחד ממש גרוע אבל מה הבנתי.. כל עוד זה תופים אהבתי] לא הצלחתי להקשיב ממש למתופפים בשירים או סולואים של תופים אבל לייב בהופעות הייתי מזיל ריר על מתופפים טובים....=]

GhostDrummer

New member
סולו תופים.

האמת שלא נכנסתי בגלל שראיתי מתופף או משהו כזה... אמא שלי החליטה שהיא רושמת אותי לתזמורת. אז כבר מראש אמרתי לה שאם היא רושמת אותי לתזמורת זה רק על תופים. כבר כשהייתי מתופף לא כלכך הקשבתי לסולוים או משהו כזה. ואז אחותי פגשה חבר שלה (משכבר זמנים) שהוא גם מתופף והוא הכניס אותי לקטע של רוק (הקשבתי בתקופה עוד לראפ). הכיר לי את דרים ת'יאטר, את סוונדסט... סוונדסט זו הלהקת רוק הראשונה ששמעתי. נגנבתי מהמתופף שלהם (מורגן רוז) אבל עוד לא ראיתי סולוים. הוא לקח אותי אליו הביתה (פעם ראשונה גם שראיתי מערכת תופים אלקטרונית- TD8) והתחיל לתופף על המערכת. זה בעצם הסולו הראשון שראיתי. הוא כזה תותח. אני עד היום מחשיב אותו אחד המתופפים היותר טובים בארץ. ואז הוא הפסיק והכניס קלטת של מייק פורטנוי לוידאו
... אוהווו מה שהלך שם... זה היה הדיוידי הראשון שלו אם אני לא טועה- Progressive Drum Concepts. ואי ואי ואי. הסולו תופים הראשון של מתופף-על שאי פעם ראיתי. מאז זנחתי את הראפ לגמרי והתחלתי להקשיב לסוונדסט ודרים ת'יאטר. ותקופה קצרה מאוד אחרי זה כבר התחלתי לחרוש את עולם הרוק והג'אז ונהיה ממני מה שאני היום
.

WinterZ

New member
...

הראשון שעשה לי את זה היה מייק פורטנוי, בזמנו זה היה אי-שם ב-99' פעם ראשונה שראיתי אותו ורק 5 שנים אחרי זה מה שהביא לי את הרצון לנגן. בזמנו זה היה 2004 בדיוק ב-Live At Budokan ש-Dream Theater שיחררו, ויש שם סקציה לתופים, אני עד היום לא אשכח את זה, חתיכת סולו ענקי. אבל את האמת? שסולואים לא כל כך מעניינים אותי, אני יותר אוהב את העבודה בלהקה עצמה כשהמתופף נותן ליין תופים משלו, שמתאים לשיר ולא נשמע מוגזם (המתופף המועדף עליי בכל הזמנים לארס אולריך הוא אחד כזה). ד"א, למישהו יצא לשמוע את החדש של דרים ת'יאטר? הוא ממש מאכזב. חוץ מ-Costanct Motion ו-The Dark Eternal Night אני ישבתי מפהק מול הסטריאו.

NYMets Man

New member
החדש של דרים הוא אחד הטובים שלהם

אין לי מושג למה אתה מפהק ממנו... לדעתי IN PRESENCE זו אחת היצירות היפות ביותר שהם כתבו ועומדת בגאון עם חילופי עונות או אוקטווריום. ובלי קשר פורסייקן הוא אחד השירים שמראים ממה עשוי הפרוגרסיב. כל כך הרבה שינוי משקל ובכל זאת שיר כל כך קליט ויציב. שני השירים שהזכרת באמת גדולים למרות שהם קצת מוזרים, אבל זה הקטע של דרים, לנסות דברים חדשים כל הזמן. ובחייך, מיניסטרי אוף לוסט סולז זה שיר משעמם??? הצורה שהוא מתפתח, והגיטרה בהתחלה... בחייך אחי...

WinterZ

New member
ministry

הזכיר לי בסולו שם יותר מדי את Kill 'em All של מטאליקה, ולא בדרך הטובה. דרים ת'יאטר הם להקה אחרת. ותעשה לי טובה ממתי פורטנוי עושה מקצבי "גריינד" בכלל?! (עושה ב-the dark...) אולי כבר אחרי כמעט 10 שנים שאני מכיר אותם כבר נשבר הזין? אני בספק. הישנים שלהם מעולים. הם ההוכחה שצריך לדעת מתי לפרוש.

NYMets Man

New member
לא מסכים

זה לא מטאליקה שזו עובדה שהאלבומים האחרונים שלהם פחות איכותיים מהראשונים. עם כל הכבוד לדעה שלך בנוגע למוזיקה, כל האלבומים של דרים עומדים בשורה אחת בכל מה שקשור לאיכות. ויודע מה? אני אוסיף ואומר שהאלבום הזה אפילו יותר בוגר ויותר... מוזיקלי (?) מאלבומי המופת שלהם אוואיק ואימג'ס שלידו נראים לי כמו איזה משהו שנעשה ע"י צעירים שלא סגורים על עצמם. האלבום הזה בוגר, טכני, פרוגרסיבי, מרגש, מלודי, קצבי, מהיר, איטי, הוא הכל... הוא איכותי, וזה שאתה לא אוהב אותו לא אומר שהם צריכים לפרוש. כי הוא איכותי וזאת עובדה קיימת בשטח, חבל שלא אהבת... באמת שיש בו הרבה... יש בו הרבה יותר מוזיקה מכל אלבום שלהם (מלבד סינס). ואגב... גריינדים פורטנוי עושה גם בדיס דיינג סול, סתם בשביל הקטע... ואפילו יותר מהירים מאלה שבDEN

Ytsejamer

New member
אני דיי מסכים עם ווינטרזי

הדיסק הזה לא רע אבל חוזר על עצמו וצפוי. לא הייתי משווה אותו לאוקטובריום יש גבול אבל נניח כשאוקטוברים הגיע אתה שומע אותו ואומר וואו זה חדש ושונה וזה...הדיסק הזה נשמע כאילו זה סתם עוד חבילה של שירים בלי משהו מיוחד כל כך.... אותי הדיסק לא תפס.

JohnLF

New member
אני מצטער

אבל קטעי סולו אף פעם לא עשו לי את זה... אני מתופף כבר 7 שנים בערך - ואף פעם לא אהבתי סולואים, יותר מרגש אותי זה לשמוע גרוב כזה טוב, או איזה מקצב מסובך. אבל סולו שלא קשור למוסיקה - כזה עם מלא טמטמים וכאלה - אף פעם לא עשה לי את זה... יש עוד מישהו שסולואים לא עושים לו את זה?

kfirshap

New member
שמע יש ויש

אתה צודק כי ברוב המקרים סולואים לא מראים שומדבר מיוחד, סתם הרבה רעש ומהירות גבוהה לא מרשימים ברצינות כמו תרגיל ממש טוב שיושב בול על הגרוב ובסאונד נכון אבל יש גם סולואים שאתה נגנב מכמה שהם יפים, וכמה שהם בוא נקרא לזה "מלודים" יחסית לכמה כבר תוף הוא כלי מלודי

Vdrums

New member
תלוי, דאבלים משעממים לא עושים לי

לי את זה אבל גרוביסט כמו צ'אד סמית' בהחלט יפתח לי את העיניים. תומס לאנג למשל ממש משעמם שהוא מנגן מטאל, אבל בלאטין הוא מאוד מעניין.

pasiava

New member
בקשר לצ'אד סמית'

הוא אחד המתופפים האהובים עליי. ראיתי לא מזמן קטע ג'אמינג שלו ושל פלי(Flea) הבאסיסט של RHCP, וזה היה גרוב לפנים. פשוט, בלי יותר מדי סיבוכים, בלי דאבלים, רק 3 טומים כולל פלור, כמה מצילות, באס אימתני ובסה"כ גרוב בן בן זונה.

Vdrums

New member
כן, זה מתוך הDVD שלו (העתיק יש לציין) שנקרא

RED HOT RYTHM METHOD מומלץ ביותר.

DiamonDbikeR

New member
תיקון קטן

4 טומים, מתוכם 2 פלורים.. ויש לו די הרבה מצילות.. אבל עדיין זה בהחלט לא מפלצתי.. עכשיו בכלל הוא מנגן עם מעט מצילות ו3 טומים באמת.. וגם אתה מכור לאבודים??

pasiava

New member
יש מצב ששכחתי, ראיתי לפני כמה זמן...

אבל עדיין לא מערכת פורטנוי כזאת. ולשאלה שלך, מכור זו לא מילה
אני פרק 8 בעונה השלישית, וכבר מת לאיזה מרתון טוב שכזה בחופש הגדול.

מסכים איתך

אותי אישית מעניין יותר השילוב עם שאר הכלים, הדינמיקה. אבל אם זה סולו במקום שמפתח את השיר, אז שיגעון.

למעלה