הסוד

Lir האחת

New member
הסוד ../images/Emo28.gif

לכבוד יום ההולדת שלי, קיבלתי מחברה ספר במתנה. היא קנתה לי את "הסוד" שזו מהדורה מתורגמת לספר "The Secret". שאגב יש עליו גם סרט. מישהו שמע על הספר הזה? מי שקרא את הספר, או שמע עליו, אשמח מאוד לשמוע את התרשמותכם מהספר מהרעיון שהוא מנסה להעביר. אני אישית קראתי אותו, ואני חושבת שזה ספר שמעורר המון מחשבה, ומעלה דברים שכביכול היו ידועים אי שם בתת מודע שלנו (או לפחות שלי), למודעות שלנו. למען מי שלא קרא, בגדול מאוד הסוד מדבר על כך שלמחשבות שלנו יש כוח אדיר. הן למעשה אלו שמשפיעות על תמונת החיים שלנו. אנחנו יוצרים את החיים שלנו, דרך המחשבות שלנו. באחד מהפרקים, מועלית הנקודה המדברת על כוחה של מחשבה חיובית. על החשיבות שלה. פרק זה מזמין את הקורא להעלות מחשבות שעשויות לשנות את הרגשתו, להרגשה טובה. לגרום לו להרגיש טוב. אז סתם חשבתי לעצמי על הדברים שעשויים לגרום לי לתחושה טובה, שמעלים אצלי חיוך. הייתי שמחה לשמוע איזו מחשבה מעניקה לכם תחושה טובה? איזו מחשבה עשויה לשפר אצלכם את ההרגשה, לרומם אותה
ועוד נקודה למחשבה, הרי אנחנו כל היום עסוקים בלחשוב. חוץ מזמן השינה, שגם אז המוח שלנו עובד קשה
, אנחנו כל הזמן חושבים. האם רוב המחשבות שלכם חיוביות? או אולי יותר שליליות? שתפו

lady mika

New member
אווו כתבת על הנושא המועדף עלי לאחרונה

עשיתי כתבה על "הסוד" לעיתון החוג לתקשורת באונ' חיפה שיתפרסם ממש בקרוב, אתן קישור לאתר בהקדם האפשרי. בכל אופן ביום שישי הייתה כתבה באולפן שישי שתיארה את התופעה באופן דומה לכתבה שלי: קודם כל אל תשכחי שמדובר בפרוייקט כלכלי. בינתיים תרגמו אותו ל32 שפות, הוא מככב יותר מ - 44 שבועות בראש טבלת רבי המכר של ה"ניו יורק טיימס", עשרה שבועות (נכון לרגע כתיבת שורות אלו) בראש טבלת רבי המכר בישראל, ומגמת המכירות רק עושה סימני עלייה. יותר מ1000 עותקים של הספר נמכרים ביום. מדובר במסחטת כסף לא קטנה, עם זאת - וזה חשוב לשים לזה לב, אם זה גורם לאנשים להרגיש טוב - אז זה מצויין ואין ספק שחשיבה חיוביתת היא בריאה וחשובה.

silverhawk

New member
אויש, לירושק'ה

הגם את? בשתי מילים? פסיכולוגיה בגרוש. הרעיון שמחשבה חיובית עשויה להוביל לתוצאות ממשיות היא אמנם נכונה בהחלט מבחינה פסיכולוגית, אבל מכאן ועד למקום אליו לקחו את זה בסרט\ספר\סדרת הרצאות וכיוצ"ב הללו? המרחק גדול מאוד. יש אדם אחד שהמחשבה שלו על התיאוריה הזו באמת הפכה אותו למולטי מיליונר, וזה היוצר של הסרט...

TheBigBrother

New member
למה ללכלך?

לדעתי יש בזה מספיק אמת בשביל להתעלם מההגזמה. נשמע כמו משהו שמאוד שייך לזרם הקוגנטיבי בפסיכולוגיה.

elena20

New member
../images/Emo45.gif הסרט הזה לא גילה את אמריקה

מאז ומתמיד היה ידוע שמחשבות חיביות ואופטימיות זה טוב ומביא לתוצאות טובות, אבל מפה ועד ללהגיד שאישה נרפאה מסרטן רק בזכות "מחשבות חיוביות" זה פשוט שטויות!!! ראיתי את הסרט בהמלצת אחותו של בן זוגי שטענה שזה שינה לה את החיים. החלטתי לתת לזה צ'אנס, ראיתי והתאכזבתי....

Lir האחת

New member
לא חושבת שזו פסיכולוגיה בגרוש

ממש לא. סך הכל הוא מדבר על שינוי דפוסי חשיבה, משהו שמאוד מתקשר לפסיכולוגיה הקוגניטיבית. רק שהדברים נאמרים בצורה מאוד פשוטה וברורה. אני לא מסתכלת על הפן המסחרי שבעניין. הכל היום הופך להיות מסחרי בסופו של דבר.. מה שכן, זה נכון שהוא לא מגלה שום דבר חדש. אנייכולה להגיד על עצמי, באופן אישי, למרות שידעתי כמה שזה חשוב לחשוב באופן חיובי, לראות את הכוס המלאה בדברים וכולי, עדיין, יש בו משהו שגורם לך אפילו במעט ליישם, ולא רק לדעת את החשיבות. אני אהבתי את הספר

silverhawk

New member
תמצית הסוד:

"הסוד הגדול של החיים הוא חוק המשיכה. ע"פ חוק המשיכה, דומה מושך דומה, לכן כשאתם חושבים מחשבה, אתם גם מושכים אליכם מחשבות דומות. מחשבות הן מגנטיות ויש להן תדר. בשעה שאתם חושבים מחשבות, הן משוגרות החוצה אל היקום ומושכות באופן מגנטי את כל הדברים הדומים להן שנמצאים על אותו תדר. אתם, כמו מגדל שידור אנושי, משדרים תדר באמצעות המחשבה שלכם." למי שחושב שזו בדיחה שלי, אז לא - ציטוט מדויק, עמ' 23 בספר הסוד, העמוד שפתחתי עכשיו באופן מקרי. אז כן, כמו שכבר אמרתי, יש בסיס נכון והגיוני לספר הזה (עמוק, עמוק, ע-מ-ו-ק מתחת להררי השטויות), ואולי אפילו יש בו ערך מסוים, בכך שהוא מכיר לאנשים את כוח האוטוסוגסטיה ודומיו, אבל הגיבובים שמקיפים אותו, וה'עדויות' שמופיעות שם פשוט מגוחכות. מצד שני, אולי אני פשוט מתוסכל מכך שלא אני זה שחשב על השטות הזאת ונהיה מולטי מיליונר בזכותה.

silverhawk

New member
סתם

למען האמת, חשבתי חזק, האמנתי, ואז הוא הופיע.
(דודי מתל אביב)

uri80

New member
אפשר להקיא? תסלחו לי על התגובה הגסה, אבל

אני מתפלא בכל פעם מחדש כשאני קורא דברים כאלה. כשאני קורא שטויות ובמיוחד שטויות שכותביהן מנסים לחבר לסוג של ג'יבריש מדעי כביכול כדי לנסות ולתת להם תוקף, עולה לי קצת הסעיף. עצוב לי שאנשים קונים את זה, זהו סוג של ניצול בעיני. "כח המשיכה"? "מחשבות נמשכות באופן מגנטי..."? נו באמת. בסיס נכון? כן, גם אני סבור שאנשים שמאמינים בעצמם וביכולותיהם, אנשים החושבים באופן אופטימי יותר גם יצליחו יותר -בגלל שינסו יותר, לא יהססו לקחת יותר הזדמנויות. אבל הנימוקים שם... לפני חודש ירו באדם בצפון קוריאה כי ניהל 13 שיחות בינלאומיות. חרא של מזל, הא? נראה למישהו שזה יעזור לו אם היה חושב מחשבות אופטימיות? shit happens אלה החיים. להגיד לאנשים אחרת כדי לקחת מהם את כספם זה פשוט ניצול התמימות שלהם.

silverhawk

New member
סליחה, אני חושב שמגדל השידור שלך לא תקין!

הרי אפילו סוזי מקונטיקט רצתה מכונית, חשבה חיובי, ואז סבא שלה נפטר והיא ירשה אחת! ואני מסכים איתך, כמובן.

RichardSmith

New member
איך אפשר להוכיח לכאן או לכאן?...

כן, כמובן אם מישהו טוען שמשהו מתרחש, הוא זה שצריך להביא הוכחה... אבל זה פחות כיף ככה.
לאסטרולוגיה יש מקום של כבוד מבחינת הרעיון אשר הוביל למחקר אסטרונומי ואסטרו-פיזיקאי מדעי רציני... כמו שלאלכימיה יש את הכבוד להיות האם של הכימיה והפיזיקה. בערך עד לתקופתו של ניוטון עדיין נעשה "מחקר" בתחומים הללו. אפשר להגיד שגם היום יש כאלו המאמינים לזה. במיוחד מציק לי העניין עם המזלות, במיוחד סקס ומזלות: http://kamalkapoor.com/sun_signs/pisces.asp אנשים משקיעים הון עצום בתחזיות כאלו... הבעיה היא שאולי זה לא ממש משנה מה יכתבו, זה נשמע נכון... אי אפשר להתעלם למשל מהקריצה, אם תרצה, של דאגלס אדמס בנושא, בספריו אודות דירק ג'נטלי, העתידות שהגיבור קורא בעיתון באמת מתקיימות.

uri80

New member
בקלות מדהימה. ניסית פעם אחת? זה לא עבד?

זהו, נסגר הענין. חרטא. כך המדע עובד. ברגע שהפרכת תאוריה מסוימת ולו פעם אחת -משהו בה דפוק והיא לא נכונה לחלוטין או שדורשת תיקונים. לעומת זאת, אם הראת שמשהו כן עובד, זה רק מחזק את התאוריה. אם התאוריה נכונה ניתן יהיה לחזור עליה בניסויים נוספים ועם קבוצות ביקורת. ככה מוכיחים בימינו דברים. תיקון נוסף: האלכימיה לא היתה "האם" של הכימיה (ובדאי לא של הפיזיקה) כשם שהאסטרולוגיה לא היתה "האם" של האסטרונומיה. האלכימיה כן תרמה בצורה מסוימת לידע הקיים היום בכימיה. כשזה מגיע לאסטרולוגיה זה קלוש עוד יותר. לאסטרולוגים לא היה ממש ידע רציני בנוגע לגרמי השמיים, למעשה גם נתונים שהם כביכול מתבססים עליהם היום הם שטויות. למרבה המזל אסטרולוגיה ניתנת לבדיקה והפרכה בקלות -עוד לא נולד האסטרולוג שהצליח לחזות את העתיד בצורה נורמלית. אם אתה כן מכיר ליצן כזה שמצליח (ופלא בעיני אם כן למה עדיין לא זכה בלוטו בעצמו או חזה את שערי המניות בבורסה), אנא הפנה אותו מהר לרנדי היקר. תעשה לו טובה ענקית. רנדי מחכה כבר איזה שלושים שנה למסור מיליון דולר (!) לראשון שיצליח להוכיח שיש לו כוחות על טבעיים. המונים ניסו ואיכשהו עד היום כולם נכשלו (כמה מפתיע. השוק והתדהמה...) באורח פלא, הפרס רק גדל וגדל למרות כל אותם אסטרולוגים שמפיצים את קשקושיהם בעולם. יש ביו-טיוב המון סרטונים שלו חושף רמאים. זה די מצחיק...

למעלה