הסדר היה בסדר...

Sprite

New member
הסדר היה בסדר...

זה היה רק עם המשפחה של אמא שלי... היינו 18 אנשים האוכל היה טעים (גפילטפיש!!!!) וסוגיה שמאוד מעניין אותי: מצות למה אנשים יורדים עליהן??? אני מאוד אוהבת מצות ואני לא מבינה מה אנשים או עיתונים אומרים אין לזה טעם של עץ זה מאד טעים ויש הרבה מה לעשות עם זה מהרגע שהכניסו את המצות הביתה רציתי לאכול אותן אבל לא יכלתי אז היום חגגתי עליהן אני פשוט אוהבת מצות ואני בטוחה שהרבה אנשים אוהבים מצות והם פשוט בהכחשה!!!

*may*

New member
אצלנו

הסדר גם היה בסדר.. כמו בכל קיבוץ החד``א (חדר אוכל) היה מלא לגמרי (עד אחרי האוכל כמובן, כי אחרי האוכל מתרוקן חצי חדר אוכל ואפילו יותר מחצי...) ישבנו עם הדודים שלי ועוד כמה קרובים והיה נחמד.. לא כזה ארוך כי הגדה קיבוצית היא מקוצרת (העיקר הכוונה), ולמרות שהיו רגעים שהיה קצת מייגע, ישבתי ליד אח שלי ודוד שלי ודיברנו והעברנו קטעים..(לא, לא עושים לך כלום אם אתה מדבר בסדר בקיבוץ, כי רוב האנשים מדברים..) חוץ מזה שבסדר בקיבוץ יש הצגות וכאלה ככה שלא הכל זה רק שירים וקריינות.. היה קטעים, כמובן, רק עד אחרי האוכל, כי אז כולם הלכו (כולל אח שלי וכולל כל האנשים שישבו בשולחן מאחורינו ששם גם חברה שלי הייתה..) ואני לא יכלתי ללכת כי הייתה לי תורנות פינוי אחרי הסדר והייתי צריכה להישאר.. (באסה... אבל גם זה עבר מהר כי כמה חברות שלי היו שם ככה שלא היה משעמם..) אז ככה שהכל עבר בשלום, ומה שכמעט בטוח - בסדר הבא אני לא אהיה תורנית פינוי (אני מקווה) ואז אני אוכל להסתלק אחרי האוכל ולא להישאר שם עוד חצי שעה... איזה כיף.. עכשיו אני הולכת לאכול קצת לחם.. :) אני לא יודעת אם יש לנו מצות בבית בכלל.. בכל מקרה הפריזר שלנו מלא בלחם ל``שעת חרום`` (בעצם זה לא שעת חרום כי אוכלים חופשי לחם... ) אה וכן, למצות כן יש טעם של עץ או משהו כזה ו... אין להן טעם !! אני אוכלת מצות רק בעוגת מצות... אז איך היה הסדר שלכם ? (בלה בלה עבר בשלום..?) עד הסדר הבא.. מעיין.

imagine

New member
בבבבבבבבבבבהההההההההה

טוב אז לא כל כך בבבבבבבההההה. אז הסדר בקיבוץ לא היה כל כך נורא כמו שחשבתי שהוא היה. חוץ מהאוכל הדוחה ממש, ממש שהיה שם - כבר הודעתי לאמא שלי שבסדר השני היא מפצה אותנו. גילתי גם פרט נורא מעניין, שהייתי בכיתה ד`, לפני 6 שנים, גם הייתי בסדר בקיבוץ אבל אני פשוט לא זוכרת את זה, נורא נורא מוזר. כנראה הדחקתי זכרונות לא רצויים ולא משמחים במיוחד.

mmm

New member
הסדר היה...

נחמד מאוד m נהנה, ההגדה נקראה בעשר דקות, אולי קצת פחות, המרור היה חסה, וכל המסורת של הכרפס והמרור, הכוונה לחסה ..., לאחר מכן כמה כוסיות של יין, והערב עבר מהר מאוד. שיחות שלוות, והרבה צחוקים. BY mE

kit k@t

New member
היה נחמד

אצלנו גם הסדר היה בסדר רק שזה לא היה סדר זה היה סתם כמה אנשים(חברים של אמא)שנפגשו וגם חברות שלי ושמענו מוסיקה עם ההורים וכולם שתו והחריכו אותי לרקוד והיה די משוגע רק מה שביעס אותי זה שחברה שלי הייתה אמורה להישאר לישון אצלי אבל בסוף היא לא נשארה וזה היה מעצבן. וגם אני אכלתי לחם ועוגה ובכלל אני לא מתקרבת למצות כי יש לי בעיה בכיבה אז אסור לי פחות או יותר אבל אני גם לא אוהבת! קאט

גועל נפש

זה מה שהיה לי ... גרוע ממש.. אני חולה :( פעם אחרונה שהייתי חולה הייתה בערך בכיתה ד` .. ועכשיו יש לי חום .. כואב לי הראש .. יש לי סחרחורות .. חם לי בגרון .. לא כיף לי בכלל ... אפילו קר לי ... שבד``כ חם לי תמידדד ולא אכלתי כלום בסדר .. אבל היה דיי צחוקים ..

למעלה