הסדרי ראיה

אצילה 555

New member
הסדרי ראיה

היום שאנחנו מדברים על גרושים..מה החוק אומר על הסדרי ראיה של הגבר? יש לנו תאומים בני שנה ואני הייתי בטוחה שזה פעמים בשבוע ופעם שישבת..אם הוא ידרוש משמרות משותפת יתנו לו? כי אני לא מוכנה..מה לגבי שינה בבית האב?
תוכלו להאיר לי בנושא זה..עדין לא קבעתי עם עו"ד
תודה

בדרך כלל הסדרי הראיה הם על פי

המקובל בין בני הזוג.
&nbsp
למירב ידיעתי - כל שבת שניה ישנים אצל האב.
&nbsp
וסתם סקרנות, למה את לא מוכנה למשמורת משותפת? הילדים הם גם שלו, ולמה שהוא לא יהיה שותף לחייהם בדיוק כמוך?

אצילה 555

New member
ולגביי שאלתך..

זה איננו שמי...
אבל גם אני וגם בעלי אנשים טובים ואהובים על הסובבים אבל כזוג אנחנו לא הצלחנו,
באים מרקעים ומנטליות מאד שונה..וקורה שרוצים להתגרש..

אם הוא בן אדם טוב ואהוב ובטח גם אבא טוב ואוהב

אז למה שלא תפרגני לילדים שלך כמה שיותר זמן איכות איתו?
חבל שמה שאת רואה לנגד עינייך זה את עצמך ואת הקושי שלך להיפרד מהם לכמה שעות או אפילו לילה ולא את התועלת שהם יפיקו מבילוי אינטנסיבי עם אבא שלהם. חבל שבגלל שלך קשה להיפרד מהם את מוכנה לחבל בדבר חשוב כמו קשר אבא-ילד. וקשר אבא-ילד זה משהו שנוצר מבילוי זמן משותף.
למעט מקרים של אבא מסוכן או לא מתפקד, אין סיבה לצמצם את הקשר של הילדים עם אבא שלהם. להיפך, אם את מעוניינת לפגוע בילדייך כמה שפחות בתהליך הגירושין, עלייך לעודד את הקשר שלו איתם ולא לחבל בו.
באמת עצוב שמה שמנחה אותך הוא טובתך ולא טובתם של ילדייך...

אצילה 555

New member
קיבלתי החלטה

למרות שבתוכי אני לא סובלת אותו ולא יכולה לראות אותו...בגלל שיש לי תינווקות , קשה לי המחשבה שפעמיים בשבוע ושישיבת לא אראה אותם לכן אני לא אתגרש!! כמובן שמקביל נלך לטיפול זוגי , אבל אנילא מאמינה שרגשותיי ישתנו..

בדד1

New member
מחשבות אגואיסטיות

כמה זמן תוכלי לגור תחת קורת גג אחת עם מישהו שאת ממש לא סובלת?!
ואיך את חושבת שזה ישפיע על הילדים?!
הנה תשובה שנתנה עורכת דין לשאלה על הסדרי ראייה לילדים בני פחות משנה בפורום אחר
" אין הסדר קבוע ואין נוסחה קבועה. כן אציין כי הביקורים בגיל הזה הנם שעתיים דהיינו, לשעתיים שלוש וללא לינה בכל יום שמוסכם. במהלך סוף שבוע נהוג אחת לשבועיים לאפשר ביקור רחב יותר הן ביום שישי מספר שעות והן ביום שבת מספר שעות ללא לינת לילה."

ואני אקצר ואומר, אין שום דבר "מקובל" בהסדרי ראייה מלבד טובת הילדים והבנת שני ההורים שכך צריך להיות
ואם את רוצה "לדפוק" לילדים שלך חלק גדול מהחיים נראה שאת בדרך הנכונה

אם לא תתגרשי יתכן שבסוף תצטערי

הייתי כמוך
נשארתי שם בשביל הילדים
גם אני לא רציתי שהילדים יהיו אצל בעלי בלעדיי
או יותר גרוע מזה אצל חמותי( שתחיה ותסבול
)
אז עדיף לעשות חושבים
ולקבל את זה שהילדים יהיו פעם בכמה זמן אצלו
בסוף תתרגלי
יהיה לך קצת פסק זמן ותוכלי לפרגן לעצמך קצת שקט
קשה לי להאמין שדבר כזה יצליח, אבל אני מדברת בשם עצמי

rafi32m

New member
מניסיון

אני גם גרוש ובתהליך הגרושים היה כעס שלי ושל גרושתי על הרבה דברים במיוחד על פירוק החבילה וגם לנו הילדה היתה אז בת שנה והיה קשה לה מאוד לשחרר את הילדה להרבה זמן כל שבת שניה ובאמצע שבוע הרגישה שחלק מממנה נלקח לאדם שלא סובלת בבית משפט כמובן היו לטובתי בעינין הזה הרי רואים רק את טובת הילד וילד צריך הורים וכמה שיותר כמובן עם ההורים נורמטיבים ואני אומר לך ממש לא אחרי הרבה זמן היתי אומר בידיוק חודש רצוף שהיתי מגיע פעם אחת באמצע שבוע קבוע וסופש שני התחילה להיות הבנה וביטחון אחד בשני שמה שאנו רוצים זה רק טובת הילדה ולאחר חודש שהתמדתי ירד לגרושתי הפחד הזה שהיה לה והתחלתי לקחת את הילדה כמה שיותר גם ללינה וגם אמצע שבוע ברגע שתביני שיש לך על מי לסמוך יהיה לך יותר קל לשחרר זה דורש זמן ודורש מהגרוש שלך להוכיח לך את זה שאת יכולה לסמוך עליו שהילד ילדים אצלו מאחל לך הצלחה ותחשבי רק על טובת הילדים שחררי את הכעס כלפיו ותמשיכי הלאה בחיים בהצלחה

ye44

New member
הלוואי שהוא יקבל

משמורת משותפת מה זאת אומרת את לא תתגרשי ? מה את מענישה את עצמך את פשוט הזויה ! את מוכנה לחיות עם גבר שאת לא סובלת כי את לא רוצה שהוא יבלה עם הילדים
&nbsp
שלו פעמיים בשבוע וכל שבת שנייה ? תצאו כבר מהפרימיטיביות שטבועה אצל אלפי נשים ישראליות תוצרת הארץ " אני לא אתגרש בגלל הילדים " " אני לא אתגרש כי אני לא יכולה לסבול את העובדה שהוא יבלה איתם "
&nbsp
אייך את יכולה לחיות עם עצמך ? כי כל פעם מחדש נשים שוברות שיאים בקבלת ההחלטות ואני עדין בתגובה שלי כלפייך,המלצה תחשבי מסלול מחדש ! זה מסלול
&nbsp
שיוביל אותך לאבדון .

אצילה 555

New member
עדכון מאתמול

ישבנו ודיברנו ואנחנו מתחילים דף חדש
ששנינו צריכים לעשות המון שינויים
נקווה לטוב..
מאחלת לכולכם פה הצלחה
ותודה על עצותיכם

koryz

New member
בהצלחה!

לדעתי אם היא מעניינת עשית את הדבר הנכון והלא פשוט שזה להתמודד ! ואפילו אם זה לבסוף לא יצליח אני מעריכה אותך על המאמץ. ואני מאוד מאמינה בטיפול זוגי. בוודאי שרגשות יכולים להשתנות.
הרי אהבתם פעם? בדרך כלל מתחתנים כשיש אהבה אז אם רגשות טובים משתנים גם רגשות פחות טובים יכולים.
בכל מקרה אנשים משתנים אחרי שקשר מתפרק מנסים להבין מה לא היה טוב כולל מגרעות שלנו. לא חייבים להתגרש כדי להפיק לקחים. ומה שטיפול טוב יתן לך ישאר שכר שלך.
הכי הכי קל זה לקום וללכת לא?
הדבר הכי קשה זה להישאר ממש לא אגואיסטי אבל את עושה את זה עם נכונות להשקעה בשביל הילד
(למרות שיש אומרים שלא קל גם להורה לגדל ילד לבד)

למעלה