הסדרה איפה אתה חי

dory141

New member
הסדרה איפה אתה חי

שלום, פעם ראשונה שאני נמצא בפורום הזה (בתפוז אני כבר ותיק, במדורים אחרים). החלטתי לכתוב על "איפה אתה חי" המשודרת בערוץ 1, לדעתי אחת הטובות שנוצרו בשנים האחרונות . למי שבמקרה לא שמע או יודע:סדרה של האחים דוידוב על בחור צעיר שמשתחרר מצה"ל ומחפש את דרכו בחיים. הקונפליקט העיקרי שלו הוא ההתנגשות בין מסלול החיים שהוא בוחר, קריירת משחק (או "שחקנות", כדבריה של האמא הגזענית והמרשעת, אותה מגלמת בכשרון רבקה מיכאלי- ובין "תכתיבי העדה". חי, הדמות הראשית, הוא בן לעדה הבוכרית ושם עושים (לפחות בסדרה) מה שהעדה מחליטה ואין דרך לפיתוח עצמי. כולם לוחצים עליו להמשיך את המסורת המשפחתית ולהתקדם בתוך עסק הצילומים, המכונה "פוטו אבו". התאהבותו בדפי, חברה ללימודים, רק מחדדת את הקונפליקט. יש לו גם אח בכור (שנקרא בכור), שהולך בתלם, מתחתן עם אשה מהעדה ומוליד איתה ילדים - ולמעשה משמש כאנטיתזה שלו.
כאדם סקרן, שהטלוויזיה גורמת לו לפעמים גם לחשוב , רציתי לשאול את שאר חברי הפורום:
א. עם מי אתם הכי מזדהים בסדרה?
ב. האם נתקלתם "בחיים האמיתיים" במצבים דומים לאלו שבהם נתקל הגיבור (בייחוד קונפליקט בין עדתי, שבו המשפחה אינה מקבלת או מקבלת בתנאים מחמירים את בת הזוג או הכלה המיועדת)? האם זה נגמר באושר ובעושר, בכאסח או שזה "תלוי באוויר"?
ג. בדומה לסדרות קודמות שעסקו בנושא (הבורר ועבודה ערבית), מה יותר דומיננטי אצלכם? הרקע שבו גדלתם או האינטרקציה, כפי שכינתה זאת המפקדת שלי בצבא, "עם העולם החיצון"?
ד. האם הייתם מאפיינים את הסדרה כיותר דרמטית או קומית? זאת שאלה שאגב, נדמה לי שגם שני היוצרים שלה לא ענו עליה בבירור, לאחר שראיתי את שלושת הפרקים הראשונים.
ה. עד כמה הסדרה מייצגת את העדה הבוכרית? מעניין אותי לשמוע ממקור ראשון, האם היא משקפת או יותר לוקה בסטריאוטיפים ואף מפיצה אותם.
חג שמח!

dory141

New member
בינתיים אענה בעצמי

א. אני מזדהה ברמות די גבוהות עם חי. אמנם אני כבר הרבה מעבר לגיל שלו (34 באופן מבהיל! רק לאחרונה חגגתי יום הולדת), אבל היו בעבר קונפליקטים דומים ועדיין יש לי. כל חבורה או קבוצת השתייכות מעוניינת שכל החברים "יילכו בתלם" ויתיישרו לפי נורמות מסוימות. מדובר בארגונים (כי"ל, החברה להגנת הטבע), מערכות חינוך לסוגיהן (בי"ס ואוניברסיטה), משפחות, קבוצות של חברים ומכרים , קבוצות ספורט ועוד. אנשים שקצת מתקשים להתיישר עם זה ובוחרים באפיק חיים שונה (כל החברים שלי נשואים ואני עדיין לא, לפחות כרגע) מסתכלים עליהם בעין עקומה ורואים בהם סוג של עצם חריג ונטע זר.
ב. נתקלתי במצב שבו הייתה התנגדות מחלקים מהמשפחה עם קשר שלי עם בחורה ממוצא "תפוצתי", בגלל שהתנהגה בצורה מאוד פרחי ולא סולידי.
ג. אנשים "מתקשרים עם העולם החיצון". אפילו אני, במקור אדם ביישן ומופנם, הגעתי למצב שאני מסוגל לתפקד בצורה סבירה. עם זאת, היסודות באים מהבית. דוגמא טובה אתן דווקא מהסרט המצויר רטטוי, שבו מבקר המסעדות מתרכך כשהוא מקבל מהעכברוש מתכון שמזכיר לו תבשיל שאהוב עליו בילדותו והוא משנה את היחס אליו לחיוב.
ד. רוב הסדרה קומית, אבל מדי פעם יש שם קטעים דרמטיים. קשה להחליט ולקבוע חד משמעית .
ה. אין לי מושג, כאמור, איך העדה הבוכרית רואה את הסדרה. אבל, הטיפוסים שמיוצגים שם ומתגוררים בשכונת תל-כביר בדרום ת"א מזכירים לי נשכחות מתקופת התיכון. עשו לנו אינטגרציה עם בני גילנו מדרום העיר ובכך חשפו אותנו לחתך אוכלוסייה, שמעולם לא היינו מכירים בסיטואציות אחרות. אחד החברים הכי טובים שלי הגיע משם וכיום עובד במשטרת ישראל. לזכותו ייאמר, שהוא סיפור הצלחה לאחר ששרד את כל התיכון ולא נשר עקב בעיות לימודים או משמעת, אחד הבודדים במחזור שלו. עם זאת, גם הוא ובטח אלה שנפלטו, מיוצגים היטב בסדרה. המפגש עם הממסד הצפונבוני, המתנשא והמשפיל (ואת זה אני כותב למרות שאני 3/4 אשכנזי) הוא קשה, והסטירות שהם חוטפים הן איומות. בגלל שהיו לי הרבה "שעות דרומים", אני יכול להבין רק בצורה חלקית כמה זה קשה וכואב. בלי קשר לעדה הבוכרית, זה סיפור של קצוות בחברה הישראלית. אדם מנסה להתקבל לחברה ולהיות חלק ממנה, אבל הוא לא ממש מרגיש שייך (ומנהל ביה"ס למשחק לא מסתיר את סלידתו ממנו ומכל מה שהוא מייצג), לצד הסלידה במשפחה שלנו ממנו ומהמאמצים הפתטיים שלו (להשקפתם) ללכת למקום שלא רוצה אותו. גם החברה שלו, דפי, פולטת שלא במתכוון משפטים סטריאוטיפיים ואף גזעניים, שמדגישים כי הוא בשבילה יותר פולקלור מבן-אדם ושקשה לה לקבל את השונה, למרות משיכתה אליו.
אשמח לשמוע התייחסויות ופרשנויות שלכם.

Roei152

Well-known member
מנהל
דורי ברוך הבא לפורום!!!!
כיף לדעת שהפורום נחשף עוד ועוד....
עכשיו לשאלה שלך...
א אני הכי מדזהה למעשה עם מלי ( האחות הקטנה) כי אני נמצא בעצם בשלב שלה בחיים לאן ללכת אחרי בה"ס שהיווה בשבילי מסגרת חמה ואני אוהב את איך שהיא מתבגרת.. ונהיית עצמאית...
ב. אני אישית לא נתקלתי "בחיים האמתיים" במצבים לא נעימים אבל אבא שלי חזר בשאלה שהיה צעיר ומאז הוא חילוני -מסורתי ( נוסע בשבת ומפעיל חשמל אבל כן שומר על ההבדלים בין בשר וחלב ועל כשרות מינימלית בפסח בבית אבל כן אוכל בלי לבדוק מסעדה לא כשרה בשר וחלב לא מעורבבים) ומספרים שזה היה קשה לסבא וסבתא שלי כאילו הבן שלהם לא הולך בתלם אבל הם סבא וסבתא נפלאים (אתה יכול להבין שאנחנו שומרים איתם על קשר הדוק)
ג. אני לא חושב שהדרך בה משפחה מתנהלת משפיעה היום נורא על בני המשפחה בגלל שהם נולדים לחברה ליברלית וישראלית מלבד קבוצות קיצוניות (חרדים\)
ד. זה קצת פחות קומי מזגורי אימפריה למשל..... אי אפשר להגיד על הסדרה שהיא עד הסוף קומית או שהיא עד הסוף דרמטית .... למרות שלדעתי בהשוואה לזגורי זה דרמה....
ה לא יודע עד כמה הסדרה "באמת" "מיצגת"" את החברה הבוכרית הכותבים הם בוכרים והם נותנים הצצה לחיים הבוכרים ,מנהגים וכו' אבל הדרמה בטח ובטח לא אמתית בסופו של דבר כל אדם לעצמו....

שיר m

Well-known member

קודם כל אני חייבת להגיד שזאת סדרה נהדרת ואני נהנית מאוד.

א. עם חי. יש לו את הרצון לצאת מהמשפחה וללכת לחיים עצמאיים, ויחד עם זאת הוא לא באמת יכול להתנתק...
ב. לא נתקלתי, אבל שמעתי סיפורים
ג. אין לי מושג
ד. בעברית יש סגנון שנקרא "דרמה-קומית", נראה לי שזה בדיוק זה

ה. לדעתי היא מייצגת מצויין. הכרתי בוכרים והיתה לי חברה טובה בוכרית, והנושאים שעולים בסדרה הם בדיוק ככה, גם אם הם מוקצנים לפעמים לצד הקומי.

למעלה