הסגנון האסור

בתור מורה ?

הבט במכתבי מהבוקר, ותראה מה כותבים אחרים. לדעתי הלא מלומדה במיוחד, הבחור בעל כישרון יוצא דופן לתנועה, לומד מוידיאו (על פי משהוא הצהיר בזמנו - אני למדתי לפני כעשור). באותה תקופה שהייתי שם סביבות שנת 1990 - 1991 הוא היה מלא סיפורים מופרחים לחלוטין, מופרחים על ידי התלמידים הותיקים שהיו עדים לפרידה מהמורה שלו. הם פשוט צחקו עליו בחדר הלבשה לעיני התלמידים המתחילים כמונו. הוא היה בהחלט מדריך סימפאטי, אבל לא שיטתי וכל שהיה עסוק בו זה להלל את עצמו. אני יודע שאין לו תלמידים ותקים ואנשים עוזבים אותו ולא ברוח טובה. תלמידיו אינם מוציאים את מקומם במקומות אחרים מחוסר ידע, לדבריהם הוא כל יום מגיע עם שיטה ו"חוכמה חדשה". אין לתלמיד הממוצא שום סיכוי ללמוד משהו מבוסס. בעיה אחרת, שהו עצמו כמעט לא מלמד, והמדריכים במערכת לרוב ילדים או חניכים עם ותק של שנתיים שלשוש. כך שהתחושה שלי, שאין שום קשר בין היותו בחור סימפטי ולתוצרת המקצועית שלו. אבל זה רק משאני זוכר ממרחק של זמן.

tandien

New member
הגראנד מאסטר

אני חדש מאד כאן, ואני עזבתי את האדם המדובר כאןהשנה בחודש מרץ, התיאור מלפני עשור תואם בדיוק את אשר מסופר כאן. הוא לא ממש אוהב ללמד, המדריכים צעירים מאד ולא מנוסים, והבלגן בתכנים הוא בלתי אפשרי. משאני יכול להוסיף רק כי כל פעם שמישהו מעלה את נושא דרגתו של ירון בנימיני הוא נכנס להיסטריה מוחלטת, ולצערי אין לו שום תשובה בוגרת לנושא המדובר כאן של התהדרות בחגורה אדומה דאן 9, ועיסוק באמנויות סיניות. המצב היום במועדון עצוב, רק חבל על אנשים תמימים שבאמת מנסים להשקיע ולהתקדם.

מה המשמעות של חגורה אדומה?

סליחה על הבורות, אבל מה זה חגורה אדומה? זה לא אמור להיות דרגה לפני דאן?

קוזושי

New member
חגורה אדומה

זה דאן 9 10 או ראש שיטה (שאם הוא ראש שיטה הוא בעצם הדרגה הגבוהה ביותר בשיטה וזה שוב פעם דאן 10) בעצם כל אחד יכול להחליט שיש לו אומנות לחימה של עצמו ואז הוא יהיה בה דאן 10. כמובן זה לא שווה כלום אם אין לו דרגה בעלת חשיבות באף שיטה אחרת

ZaZen

New member
לקונפוציוס

כנראה שאנחנו מכירים אני לא רוצה להתיחס לעובדות גם אם הם נכונות. לא נכפיש שמו של אדם תן לו להמשיך בדרכו גם אם זו לא דרכך יש תלמידים רבים שמוצאים בו את מה שהם צריכים וזה מה שחשוב.

האמנם?

שוב - אינני מכיר את האיש ודרכו, מעבר למה שנכתב כאן בפורום, אבל - האם אין זו מחובתו של בעל נסיון להאיר את עיניהם של החדשים? האם אין דרך לעשות זאת בלי לעבור על איסורי לשון הרע? ומלבד זאת - אם לא יואשם אדם, כיצד יגן על עצמו משמועות? אם יש לו תלמידים שיכולים לסתור את דברי המלעיזים (תלמידים ותיקים, המכירים אותו ואת החומר שהוא מלמד, ויכולים להעיד ממקור ראשון על המורה והדרך) - הלא זה המקום לכתוב זאת!

TAO001

New member
גראנד מאסטר

מישהו כאן כתב שזו מדינה קטנה. אני התאמנתי אצל בנימיני, והתאור כאן תואם גם את נסיוני. ירון היה דאן שלוש בשנת 1989 בסוף אותה שנה הוא כבר התהדר בדאן 9 חגורה אדומה, תיזכרו שמדובר בבחור שבאותם ימים היה בן 29 . מעולם לא התמודד עם השאלה המרכזית של מה לחגורה אדומה דאן 9 (שמעורר גיחוך כשלעצמו)ולתואר גראנד מאסטר בכ 11 שיטות לחימה סיניות (?), יש דבר כזה בכלל ? כיצד בשנים מעטות מישהו מתהדר בדברים שלאדם הסביר לוקח תקופת חיים. במקרה הייתי עדיין תלמידו כש"השיטה האסורה" צצה לפתע, הוא היה בנסיעה של כשבוע, חזר, והודיעה שלאחר לימודים של שנים בסין !!!! הוא היום המומחה היחיד בעולם המערבי שמורשה ללמד את השיטה האסורה ?! עזיבתי את המועדון שלו הייתה בעיקבות סדרת פרסומים שבו הוא סיפר שהוא נצר למשפחה סינית עתיקה של לוחמים, אני פשוט היכרתי את משפחתו, את מוצאו, את אחיו ז"ל (מהשכונה) וזה פשוט היה עבורי סוף פסוק. כך זה עובד. לא מיקרי שכל ותיקי בית הספר עוזבים אותו, לא שהו לא חביב, אבל הוא אינו מורה, אינו מסוגל להעניק. אני מרשה לעצמי לאמר זאת, הבחור אינו מתבגר ומשחק כמלך, מאסטר ובעיקר מחשיב את נושא הפירסום ולא ממש עובד. כנער המשחק. אני גם חושב כי לפורום חשיבות במתן אינפורמציה לציבור.

שאלה

ושוב, למען הסר ספק - אין לי מושג על האיש ודרכו, מעבר למה שנכתב כאן בפורום. אבל כמה דברים מציקים לי: מעבר לנושא ה"אמת בפרסום", עדין לא קיבלתי תשובה לשאלה החשובה באמת: האם יש לו תלמידים שאפשר להסתכל עליהם ולומר "יש כאן משהו"? אני מסתכל על המורה שלי, ועל התלמידים הבכירים ממני, ואומר: "וואו, יש לי לאן לשאוף!" גם מבחינת ההתפתחות האישית, גם מבחינת יכולת הלחימה וגם פשוט בגלל שהקונג-פו שלהם ממש יפה: רגוע, חזק, גמיש, זורם, "רך", פנימי... אני מסתכל עליהם ויודע שלמרות שאני כבר 12 שנה אצל אותו המורה, לא "מיציתי אותו". האם כך זה גם עם ירון בנימיני? ושאלה נוספת: נאמר כאן שירון בנימיני מוסיף כל הזמן שיטות ל"ארסנל" שלו - אז מה? הרי כך עשו גם אימי ליכטנפלד (קמ"י) ודניס הנובר (דניס הישרדות) (תקנו אותי אם אני טועה!), אז מה הבעיה? אם הוא מלמד הכל ברמה טובה, ויכול באמת לקדם את תלמידיו - מה הבעיה?

CONFUCIUS

New member
תשובה

אני לא בטוח עד כמה אני המומחה, אבל לא אימי ליכטנפלד ז"ל - קרב מגע ולא דניס הנובר יבלח"א- השרדות, מעולם לא אמרו כי הם בעלי דרוג גבוה או מומחים בהמון שיטות, הם אומרים כי הם הרכיבו פזל ממספר טכניקות, ממספר מקצועות וזה שיטתם. במקרה שאנו מדברים ירון בינימיני אינו אומר שהוא יצר שיטה ממספר מרכיבים, הוא טוען כי הכל נלמד בסין מיד ראשונה, הוא המומחה האולטימטיבי בכל השיטות האלו (רבות למדי), הוא לא דאן 9 חגורה אדומה של עצמו, אלה הוא מקורי יחודי מסין, מהמנזר, מוזר מאד. אין לו חניכים ידועים, ותיקים שיכולים להצביע על כישרון המורה. זה ספור עגום, תראה מה חניכיו אומרים, זה פשוט מעציב.

חובבן

New member
לא יפה לשפוט אדם, שאין לו אפילו

הזדמנות להגיב. הכותבים הבהירו את דעתם (החשובה) היטב. לעניות דעתי, עד שלא תתקבל תגובה, אם בכלל, אפשר לסכם את הדיון מבלי לגרור את הפורום למקום ממנו יהיה קשה לחזור לדיון עניני.

aiki-freak

New member
בקשר לירון בנימיני..

אין לי מושג בקשר לתארים שלו או לטענות שלו וזה ממש לא מעניין אותי... מצחיק איך כל אילו שטוענים שדרגות לא אומרות כלום וחגורות הן רק קישוט פתאום "זועמים" בגין זוטות שכאלו. אני למדתי אצל תלמיד של ירון שהיה תלמיד וותיק מאוד שלו והגיע לדרגת דאן 5 בקרטה תחת הדרכתו. והוא הפגין יכולת גבוהה וידע רב. אני אישית עברתי אימון עם ירון (טאי צ´י) כשהוא בא להדריך (אישית) את הקבוצה שלנו שהייתה קבוצת מתחילים! (משהו כמו שנה ). התרשמתי שהוא אדם נחמד מאוד ומלומד ובעל יכולת גבוהה ביותר!!. היחס שלו היה אנושי וחם לכולם.ף הוא בחן אישית את כל אנשי הקראטה שם (בילה שם כמעט יום שלם). לפני שמתבוננים על תארים כאלו או אחרים צריך לדבר על האיש ועל יכולתו כי זה מה שמשנה בסוף. מה זה משנה אם השיטה שלו סינית או יפנית או כורדית או פולנית, מה שמשנה זו היכולת שלו כמורה! אני ראיתי והכרתי אישית חלק מתלמידיו הבכירים והתרשמתי מאוד מיכולתם ולא פחות מאישיותם. ואנא אל תנצלו את הפורום הזה כדי להטיל רפש, בטח לא בצורה גלויה ומשפילה שכזו...

ZaZen

New member
כיצד בוחרים מורה?

לגבי הערתך או הצורך להאיר עיניהם של אחרים הייתי מעלה את השאלה כיצד יכול תלמיד מתחיל לבחור את המורה ´הנכון´? וזו שאלה כללית שלא מתיחסת רק לתגובתך

ZaZen

New member
הנזיר בעל הגבה הלבנה

זה הפרוש לסגנון הנקרא פאק מאי פאי ומכונה הסגנון האסור מכיון שאסור היה ללמד אתו. היום יכול ללמד אותו כל אחד שלמד את הסגנון בארץ אני יודע שירון בנימיני למד את הסגנון מקונג מיין הו.

למעלה