הסבת מקצוע

rafi32m

New member
הסבת מקצוע

היי אני בן 32 מעונין בהסבת מקצוע חשמלאי המקצועי אך מוגבל פיזית לעבודה מאומצת יש לי ראש טכני חשיבה טכנית אוהב לנהל אחרים לתת ביקורת אך לא מצליח להינעל על סוג לימודים שניתן לי גם עבודה בסופו של דבר משהוא שיתאים לי למגבלה הפיזית שלי אשמח לרעיונות כיוונים כמו כן חשבתי על לימודי מחשב אך הורידו אותי מזה בגלל שהידע שלי בסיסי ולא מספיק קורס כדי להשתלב בעבודה בעתיד

YuvalGivon

New member
צריך פרטים עליך

קשה לייעץ עם מעט פרטים עליך.
השאלה אם יש לך יכולת ללימודי המשך של חשמל ואלקטרוניקה.
כי הנדסאים\מהנדסים לא נזקקים לעבודה פיזית.
או אולי
להכנס לתחום האינטרנט שמתפתח מאוד ושם לא צריך לימודים אקדמאיים.
&nbsp
יובל

rafi32m

New member
הנדסאי חשמל

למדתי בעבר הנדסאי חשמל שוקל שוב ללמוד בעבר לא קיבלתי תעודה בגלל מבחן שלא ניגשתי בזמן ולא השלמתי ובגרות חלקית מה שכן לפי הבמתי המקצוע כן דורש עבודה פיסית בסופו של דבר כי לרוב ההנדסאים לא יושבים במשרד הם יותר בשטח על מכונות פסי יצור וכדומה מבחינת פרטים מה תרצה לדעת?
מבחינת לימודים לא חושב שיש לי את הזמן ן להמשיך ללימודים של 4 שנים שנתיים במקסימום עם יתרון לקורס קורסים להתמקצע בכמה דברים באותו תחום שבסופו של דבר יתן לי עבודה מספקת מבחינת מגבלות ושכר כמובן מקצוע שאתחבר אילו אחרת לא שווה כלום שקלתי גם אילוף כלבים אבל הבנתי שקשה מאוד להרוויח שכר נאה
&nbsp

rafi32m

New member
אופציה נוספת

אולי הנדסאי תעשיה וניהול גם שקלתי יכול להיות נחמד לפי מה שהבנתי מאנשים על העבודה היום יומית שלהם

YuvalGivon

New member
מה אתה אוהב?

תתחיל אם מה אתה אוהב לעשות.ניכול להיות שכל האפשרויות שאתה בודק מבלבלות אותך.תעשה לעצמך אבחון קצר .חוזקות,כשרונות ונטיות לב.צריך קצת יותר מיקוד ואח"כ מחפשים את הדרך הפרקטית והעבודה המכניסה.

לשאול את השאלות הנכונות

הי רפי,

מותר לשאול מה המגבלה הפיזית שלך? עד כמה אתה מוגבל ואיזה דברים אתה כן יכול לעשות מבחינה גופנית?
אני אומרת לך מה שאמרתי כבר להרבה גולשים, ומחזקת את מה שיובל שאל - צריך עוד פרטים. כדי לעשות בחירה נכונה של תחום עיסוק או מקצוע, חשוב להבין קודם כל מה מעניין אותך, למה אתה נמשך, מה היכולות שלך, ממה חשוב לך שיהיה מורכב יום עבודה שלך, באיזו סביבה אתה רוצה לעבוד, כמה אתה רוצה להרוויח וכו'.
אני שומעת את הבלבול שלך, שמחפש תשובות אצל אנשים אחרים. אבל אנשים אחרים חושבים על עצמם ועל מה נכון להם. ואתה צריך להכיר את עצמך ולבדוק רק מה נכון לך. אם תמצא את ההגדרה הנכונה, תצליח גם להתפרנס ממנה.

rafi32m

New member
מגבלה

המגבלה שלי היא עקב תאונה שעברתי לפני כמה שנים בודדות נפצעתי ברגל כך שעמידה ממושכת על הרגליים הרמת משקלים כבדים ריצה הליכה ממושכת הן המגבלות הפיזיות, שיכולות להחמיר עם השנים עקב שחיקה של הרגל מה שכן אני לא מוגבל עד כדי כך אף רצוי עבודה שמשלבת משרד ושטח זה האידיאלי בשבילי עכשו מה שאני מבין וחושב מבחינת המקצועות שאני נמשך אליהם הם מקצועות עם אנשים רוצה להביא את עצמי את הידע שלי לאותו לקוח אדם יחיד או עסק חברה ולבצע שינוי מסוים לקדם ולייעל זה כללי מידי מבחינת מקצועות אני לא נחספתי יותר מידי למקצועות האלה בגלל זה יותר קשה לי להינעל על דרך מסוימת וגם שכר שהוא משמעותי בבחירה רוצה להרוויח כמו כולם שזה כמה שיותר אבל אהיה צנוע ואגיד שגם התחלה של 6-8 k הוא בסדר להתחלה ועם הוותק ניסיון שהשכר יעלה ולא יתקע על שכר של 6-8 k מה שכן יש לי פחד נוראי ללמוד משהוא ולישאר רק עם תעודה ולא להשתלב בעבודה מאמין שזה פחד של כולם רק שאני מרגיש שעומד להיגמר לי הזמן של ההתלבטות ואז אתקע עם עבודות ושכר שלא יספק אותי מה שקורה כרגע תודה לעונים אשמח לכל רעיון ,כיוון , מחשבה נוספת שלא חשבתי עליה יתרונות חסרונות זה יעזור לי

אל תגדיר את עצמך כמוגבל

אני שמחה לשמוע שהמגבלה שלך לא קשה ושאתה אדם בריא. ממה שאתה מתאר, חוץ מעבודות שהן ממש פיזיות בהגדרתן, אתה יכול לעשות הכל. אני חושבת שכדאי שתחשוב איך אתה מגדיר את עצמך. אני מאוד מאמינה בכוח של המילים, וכשאתה מציג את עצמך על ההתחלה כאדם עם מגבלה - זה מה שאתה הופך להיות.
ועוד הערה, אני לא יודעת בן כמה אתה, אבל ניכר שאתה עדיין צעיר ובתחילת הדרך. אז אפשר להירגע. הכל עוד פתוח. לא נגמר לך הזמן ויש עוד הרבה דברים שתוכל לעשות - לשנות - להתחרט - לתקן - ולהמשיך לעשות. אין שום סיבה שתתקע עם תעודה ובלי עבודה. זה הרבה תלוי בבחירה נכונה אבל גם בנכונות שלך לעשות תהליך מובנה, עם סבלנות והשקעה.
נשמע שאתה מכוון לעבודה עם אנשים שיש בה גם אלמנט עסקי: משהו שנוגע לשירות, ניהול לקוח, ייעוץ ואולי אפילו מכירה.
דיברת קודם על היכולות שלך בתחומים הטכנולוגיים.
ועל הצורך לשלב עבודה משרדית ועבודת שטח.
אתה מדבר על צרכים ונטיות שדווקא קל להכניס אותם תחת הגדרת מקצוע אחת. כל תפקידי הטכנאות וההנדסאות - חשמל, טכנאי מזגנים, טכנאי מכשירים לבנים, אינסטלציה, אולי אפילו הנדסאות בניין. כולם מקצועות שיש בהם עבודה. שאפשר להיות בהם גם עצמאי וגם שכיר. בכל אחד מהם יש מינון אחר של משרד-חוץ, מידה אחרת של מאמץ פיזי (תבדוק מה נכון לך), וקשר אחר עם לקוח. אבל נראה לי שזה כיוון להתחיל איתו.
מה אתה אומר?
ועוד הערה קטנה ולא קשורה - מה עם סימני פיסוק בכתיבה?
אתה אולי יודע בדיוק למה התכוונת אבל למי שקורא קצת יותר קשה, והמסר שלך יכול להתפספס.

rafi32m

New member
צודקת ...

קודם תודה לך על התגובה וההערות ..
אעשה סדר בדברים ,אני בן 32 עם מגבלה באזור ה40 אחוז נכות, בעבר ריסקתי את הרגל שוק והברך, אני לרוב לא מצייר את המצב שלי כנכה אני מתנהג רגיל ולא אוהב להגדיר את עצמי כנכה .
עם זאת כאן ציינתי ומציין את זה כי מבחינת עבודה זה מגביל אותי לא ישנה איך אסתכל על זה ואיך אחשוב חיובי או שלילי יותר משעה שעתיים בעמידה ממושכת או חמש דקות של הרמת מישקל עם הליכה אני מתחיל להיות כאוב ומוגבל כאחד, קניות בסופר זה סיוט בשבילי וזה לא הכי כייף בעולם , עכשו כל המקצועות שצינת אני יכול להיות טוב בהם אפילו מעולה אך דורשות מאמץ פיזי מסוים שזה גדול עלי ואף אחד לא יעסיק אותי במצב כזה בגלל זה חשבתי על מקצוע אחר שיכול להתאים לי...
לגבי הניקוד את צודקת אני כותב מהנייד ומתעצל לנקד סורי.

הנדסאי, ללא מאמץ גופני

מדהים איזה שינוי כשיש סימני פיסוק. אתה פשוט נשמע אדם אחר:)
אחרי שהבהרת בדיוק למה אתה מסוגל ולמה לא; ואחרי שהבנו שאלה מקצועות שהיו יכולים להיות מתאימים לולא הפציעה - הוא נמצא דברים שעדיין עונים על אותה הגדרה אך לא דורשים מאמץ פיזי. זה מעביר אותנו מתפקידי טכנאי לתפקידי הנדסאי.
אני חושבת שעבודה של הנדסאי בניין היא כזו.
הנדסאי תעשייה וניהול גם אינו נדרש לעבודה פיזית.
הנדסאי פלסטיקה לוקח אותך לכיוון קצת אחר, אבל גם יכול להיות מעניין.
אני מציעה שתקרא קצת על כל אחד מהמקצועות ותראה איך אתה מרגיש כלפיהם.

rafi32m

New member
הנדסאי חשמל

לגבי המבחנים צריך ללמוד הכל מחדש, זה היה מזמן עברו כבר מעל 10 שנים , שקלתי תאמת ללמוד את זה שוב ומה שהצעת נשמע נחמד למרות שזה קצת מקצר לי את האפשרויות העסקה עם המגבלה הפיזית, בגלל זה אני קצת חושש ללמוד שוב, אבל כניראה זה הפיתרון הכי טוב בשבילי להיתמקצע בהנדסאי ולעשות כל מיני קורסים מסביב שיסמיכו אותי לעבודה במשרד יותר משטח. לגבי עיניין ניידות ופיצויים זה עדיין בהליך תביעה לוקח זמן...

matanbs1985

New member
תראה

גם אני כמוך, אני הנדסאי אלקטרוניקה, וגם עם נכות ומגבלה, היה קשה לי למצוא עבודה, אבל ממשיך לשאוף ואני תאמת מתפלא על עצמי ואני מצליח להשיג כל מה שאני רוצה....
&nbsp
אז ככה לדעתי דבר ראשון תבדוק אם אתה יכול להשלים את המבחנים בהנדסאי חשמל, זה פיזי מאוד לרוב עבודות שטח, אתה חייב בשביל לקבל אישורים וחתימות על עבודות למתח גבוה, ותעשה הסבה לעורך אוטוקאד, תעשה את הקורס המלא כולל תוספת של אוטוקאד אלקטריקל באומניטק בפתח תקווה, זה יכוון אותך לעבודה בישיבה במשרד ממוזג, לדעתי זה הפתרון, וזה גם משכורת יפה ונוחה, או עבודה בחיווט חשמל, שם אתה יכול למצוא בתחום גם של זיווד אלקטרוני ולאט לאט להוכיח וגם משכורת תשתדרג, ככה לדעתי, האם אתה מקבל כסף גם על נכות?...
בדקתה לגבי ניידות?
&nbsp

למעלה