הסבת מקצוע

In Another Time

New member
הסבת מקצוע

היי, אני זקוק לעזרתכם.

קצת רקע - עשיתי עתודה בתור הנדסאי מכטרוניקה ועסקתי בזה בצבא. כשהשתחררתי המשכתי לעבוד במפעל בתפקיד הזה, אני עובד שם כבר חצי שנה.
אני מצטיין בעבודה שלי. הצטיינתי בצבא, ובעבודה הנוכחית שלי תוך חצי שנה קידמו אותי, והוסיפו לי עוד 3 תפקידים, כרגע אני עושה בנוסף לתפקידי, גם מטלות של 2 מהנדסי מכונות (שפוטרו...).
אבל, אני לא אוהב את התחום הזה בכלל! הוא משעמם אותי, לא מאתגר אותי, ואני לא מתחבר לזה. אני שונא את העבודה שלי.

אני רוצה בקרוב (אוקטובר הבא) להתחיל ללמוד תואר ראשון בהנדסת תוכנה.
חשבתי אולי יהיה כדאי למצוא עבודה בתחום התוכנה עד הלימודים,לרכוש קצת ניסיון, ידע וקשרים... כי אני באמת לא יכול לסבול את המשרה הנוכחית שלי.

אין לי ניסיון רלוונטי ולא תעודה רשמית. יש לי ידע כללי בתוכנה, כי למדתי הרבה דברים לבד.
לקחתי כמה קורסים בתכנות באונ' הפתוחה תוך כדי השירות הצבאי שלי (אבל לא ניגשתי לבחינות כי המפקדים שלי לא נתנו לי). בנוסף, למדתי כמה דברים מכל מיני הרצאות ווידיאוים של אוניברסיטת MIT. אבל שוב, אין לי שום תעודה רשמית.

* האם כדאי לי לנסות לחפש עבודה בתחום התוכנה, לפני שיש לי ניסיון או השכלה רלוונטית?
* איך להפוך את הקו"ח שלי לרלוונטיים בעיני המעסיקים? אודה אם מישהו יוכל לעזור לי.

עבודה בתכנות ללא ניסיון

זה קורה הרבה פעמים לעתודאים. אתה עושה החלטה מסוימת בגיל 17 - גיל צעיר מאוד שאתה עדיין לא מגובש בו על ההעדפות והצרכים שלך - ומאוד הגיוני שכמה שנים לאחר מכן, אתה מבין יותר טוב מה משמעות הבחירה ומגלה שהיא לא נכונה לך.
אני מעריכה מאוד את ההחלטה שלך לשנות כיוון. הרבה אנשים מרגישים שהם כבר עשו דרך ולא מסוגלים להתחיל שוב מאפס. כמובן שבפרספקטיבה של חיים, עדיף להשקיע עוד כמה שנים של לימודים כדי ליהנות ממה שאתה עושה.
לגבי חיפוש עבודה כמתכנת ללא כל ניסיון או הכשרה - יהיה לך מאוד קשה לדעתי. אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי, אבל רוב הסיכויים שזה יתאפשר ביתר קלות אם אתה מכיר מישהו, או אם מישהו יחפש משרת סטודנט. אתה מרגיש שאתה ממש לא מסוגל למשוך עוד חצי שנה בתפקיד הנוכחי? ומה לגבי עבודה שהיא בכלל לא במקצוע אלא רק נועדה להרוויח כסף עד תחילת הלימודים? אתה צעיר. בגלל המסלול שבחרת לפני הצבא לא נתת לעצמך לחיות חיים של צעיר - להסתובב, לעבוד בעבודות מזדמנות, אולי אפילו לנסוע קצת. זה הזמן לעשות את זה, לפני שאתה שוקע כולך ללימודים אינטנסיביים.

למעלה