הסבת מקצוע

יהונתן76

New member
הסבת מקצוע

אני בן 32 בעל תואר ראשון במקצוע שלא ארצה לעסוק בו ועוסק כרגע בתחום שמאסתי בו ובתפקיד די "לוזרי". אין לי הכשרה מקצועית מיוחדת כלשהיא ואני משתוקק לפתח קריירה בכיוון אחר. הבעיה העיקרית היא שאין לי מושג מה אני רוצה להיות כש"אהיה גדול". כל מי שמכיר והכיר אותי אי פעם היה בטוח שיצא ממני משהו גדול. לפעמים אני באמת רואה את מה שהם רואים, אך רוב הזמן אין לי מושג על מה הם מדברים. איך אדע לבחור בעיסוק שייטיב עימי, כלכלית ונפשית? האם מאמן אישי יכול לעזור לי לבחור? איך אדע מי הוא מאמן טוב ומי סתם שרלטן (שהרי יש כרגע יותר קואוצ'רים מאשר עורכי דין...) זקוק נואשות לעזרה!!!

ליהונתן

שלום יהונתן, אתה כותב שאתה משתוקק לפתח קריירה בכיוון אחר - זוהי התחלה מצויינת עם המון פוטנציאל להצלחה! אם אחרים, ובעיקר אם אתה - רואה (אפילו שזה רק לפעמים) את הפוטנציאל שלך, זה אומר שהוא קיים ואפשר לעורר אותו. ישנן דרכים לסייע לך לבחור בעיסוק שיכול להייטיב עמך. לגבי אימון אישי: אימון אישי יכול לסייע לך להיות יותר בהיר וברור עם עצמך ולהחליט טוב יותר מה אתה רוצה ומהי הדרך לשם. איך תדע מיהו מאמן טוב: דבר עם המאמן ושאל אותו כיצד יוכל לסייע לך. תראה האם אתה מתחבר למה שהוא אומר, לדרך שלו, לגישה שלו. האם נעים לך לדבר איתו? בתור התחלה: מהם הדברים הטובים שאתה יכול לספר על עצמך? שלחתי לך מסר אישי, בהצלחה, ניבה

שינוי/הסבת קריירה

הי יהונתן, אני מרגישה את התסכול מהמקום בו אתה נמצא בחיים ואת התשוקה שלך למצוא את יעודך. אימון אישי הוא תהליך שיוכל לסייע לך להתבונן פנימה אל תוך עצמך, לברר עם עצמך מה הכשורים, מה אתה אוהב, מה חשוב לך, מה סדרי העדיפויות בחיים שלך, מה התשוקות שלך. אימון יסייע לך לעשות סדר בדברים, להתחבר לעוצמות שלך ולהשתמש בהם כדי לעשות את השינוי. מאמן יסייע לך להגיע לתשובות שלך ובכך שונה התהליך מתהליך של אבחון והכוונה מקצועית. אכן יש הרבה מאמנים, חלקם לא עברו הכשרה מסודרת ואין להם את הנסיון הנדרש. חשוב שתבחר מאמן מוסמך,שעבר הכשרה מקיפה וסטאג', עדיף בעל נסיון בתחום הקריירה וכן חשוב מאד שתהיה כימיה כמובן. קיים גוף שנקרא לשכת המאמנים שמהווה איזשהו תו תקן למקצועיות של מאמן שחבר בו. יהונתן, אתה בשלב בחיים שלך בו הכל אפשרי! אתה צעיר, החיים לפניך, יש לך את התשובות ואת האפשרות לעשות את השינוי בו אתה חפץ. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

למעלה