הסבת אקדמאים

הסבת אקדמאים

הי,
משתפת אתכם.... פעמים יצא לי להחשף למורים בהסבת אקדמאים.
יתכן וההתרשמות שלי שגויה ,
נראה לי שאינסנט הכנה להוראה זה בדיוק מקל בגלגלי ההוראה.
איני מדברת על חינוך - כי מן הסתם יתכן ותוצרי הבוגרים מעולה (נתון אישי - פרטי).
קשה לי לראות היגוי כושל בשפה, חוסר ידע מיקצועי, סוג של חפיף.
הרי לא הגיוני ללמוד יום - יום וחצי בשבוע במשך שנה או שנתיים (כוללת סטז)ולהגיע לאותה איכות של בוגרי מכללות, אוניברסיטאות.
נראה לי זילות איומה במקצוע.
מהנסיון שלי - לא הייתי רוצה ללמוד עם הבוגרים איתם נתקלתי.
לא בכל דבר צריך להתפשר.

avima12

New member
לא בטוח

אין ספק שלא כול המוסבים הם מורים טובים

לחליפין ראיתי בוגרי סמינרים למינהם שבאו ללמד מתמטיקה, פיסיקה וכדומה ואין להם מושג בתחום בו הם מתיימרים ללמד.
אין ספק שלמורה עם תואר ראשון במתמטיקה\פיסיקה\הנדסה - שאלה רוב המוסבים - יש הרבה יותר ידע מקצועי מבוגר סמינר מורים כזה או אחר ואפילו מבעל תואר בחינוך באוניברסיטה.

המורה הטוב הוא גם מקצוען בתחומו, גם איש כריזמטי שמצליח להחזיק כיתה וללמד אותה וגם מקצוען שמוכן להשקיע ללמוד ולהתפתח במקצוע אותו בחר.
אבל אז נשאלת השאלה - למה לאדם כזה להגיע\לבחור מקצוע כה קשה, כפוי טובה, ולא מתגמל ?

לא הייתי ממהר לפסול

תגובה

המורים שאני ראיתי לא הגיעו מתחומי הדעת אותם בחרו ללמד.

ברור , שאם אקדמאי מוסב מתחום הנושק למקצועו הבסיסי, אין ספק שידע יש לו.

אבל, מזכירה בעלת תואר ב.א כללי (לצורך הדוגמא) הבוחרת ללמד היסטוריה, תנ"ך , ביולוגיה או מתמטיקה
חייבת ידע בסיסי שכן נלמד בשלוש - ארבע שנות הלימוד במכללה או באוניברסיטה.
אין כאן קיצורי דרך בידע!
ברור, שלא כל מי שלומד אכן יודע.
נראה לי שצריך לעשות חישוב מחודש - מעין בחינת רקע של הנכנסים להסבת אקדמאים.
המקצוע שלנו הוא פרופסיה וכך צריך להתייחס אליו.

רחלה44

New member
זה בדיוק העניין שההסתדרות בעליבותה אינה עושה

אם ישנם במערכת 10000 מורים למתמטיקה וחסרים אלף נוספים ,ההסתדרות חיבת לדרוש שכל האלף יכנסו לעבודה עם השכלה ושכר כמו כל המורים שבמערכת .
אם המדינה נזקקת למענקים ושכר גבוה יותר כדי לפתות ולמשוך את האלף החסרים ,אז זה כנראה השווי של מורים למתמטיקה ולכן חיבת לשלם לכל העשרת אלפים שכבר במערכת אותם תנאים ושכר .
אם ההסתדרות רוצה להשיג עניין אלמנטרי זה, זה רק בהשבתת כל בית ספר שיכנס שם מורה שמרוויח יותר מעבר להסכמים הקיבוציים של ההסתדרות .

למעלה