הסבר קצר ממבינים

הליקס

New member
הסבר קצר ממבינים

היי, אני די חדשה כאן, הייתי רוצה שמישהו מבין המבינים יתן לי הסבר קצר ועניני על מהות השנאה הרווחת פה לגלובוליזציה. יש מצב?

yossin

New member
אני יכול לדבר רק בשמי

אבל אני לא חושב שיש שנאה לגלובליזציה. הגלובליזציה היא עובדה, בדיוק כפי שזריחת השמש במזרח היא עובדה. אי אפשר להתעלם ממנה. אבל (וזה אבל גדול) הגלובליזציה מביאה איתה את הטוב ואת הרע. והרע, אנשים לא תמיד רואים אותו או מוטרדים ממנו, בעיקר בגלל המניפולציות המתמידות שמפעילים עלינו הגופים הגדולים. אני מנסה לחשוף את הדברים כמות שהם, להראות גם את הצדדים הפחות זוהרים של הגלובליזציה. אם לתת דוגמה אחת נפוצה: שבמקביל לנעלי הנייק הנפלאות נראה גם את הילדים העובדים תמורת 10 שקל ליום, 12 שעות ביום, 7 ימים בשבוע, עבור ייצור אותם נעליים.

הליקס

New member
והעובדה שאותם ילדים מפרנסים משפחות

הרי בעולם השלישי היעלדים הללו הם היחידים שעובדים, המשכורת הזאת מפרנסת משפחות שלמות. במקום להאשים תאגידים בכך שהם מנסים להרוויח כסף (זאת המטרה לשמה הם קיימים בסופו של דבר) למה לא ללחוץ על הממשלה לחוקק חוק שייחיב תאגידים לתת לכל העובדים תנאים מינמליים לא משנה איפה היא מבוססת, איפה המפעל או מי הפועלים. זה אגב גם יפתור את בעיית הפועלים הזרים

yossin

New member
אז זהו

אותם מפעלים מקבלים פטורים מיוחדים מחוקי שכר המינימום וחוקים נוספים. כמו כן, הם בוחרים להעסיק ילדים ולא מבוגרים כי מילדים ניתן "לחלוב" יותר תוצרת. שוב, אין כאן טוב ורע מוחלטים, החיים הרבה יותר מורכבים מזה, פשוט, כמו שאני רואה את זה, חשוב לראות גם את הצדדים האפלים של העסק, לא רק החיוביים

הליקס

New member
פשט נדמה לי שאנשים לא רואים הכל

תמיד כשאני מקשיבה לוויכוחים על גלובוליזציה זה נשמע כמו חבורה של אנשים שתורחים שהמצב גרוע אבל לא מסבירים למה ולא נותנים פתרונות פרקטיים. בגלל זה אני כאן

אנשים לא רואים הכל מתוך בחירה

ולא מתוך..."חוסר ראיה כוללנית" ובקשר לשאלתך.כמו שסברו אבותינו המייסדים<כמה מצחיק לאמר זאת בעידן הגלובליזציה\המהפך מהאנרכיות של עד 1980<?>...הרצל מתהפך 100 פעם> שקול אחד יכול להשפיע ולהכריע...אבל צריך להתחיל מאיפשהו. ואם לא ישמעו את זעקתנו בנדון, ילדים וטף מהעולם השלשי שהולך ומתקרב אלינו וההיפך, ימשיכו ללכת יחפים ולרעוב,לעבוד בפרך תמורת משהו כמו "כרטיס לפסטיגל" <עם המחירים שיש היום איך לא> שלא לדבר על כך באילו תנאים הם מועסקים, בושה לאנושות כולה.ולמייסדי הגלובליזציה. בהגדרה הזו קבלי את כל השלילי=הפרת זכויות העובד,הפרת זכויות האזרח, התעללות פיזית ונפשית, סנקציות כלכליות וחברתיות,גל עצום של סגירת מפעלים ייצרניים,פיטורים,והתחלת מחזור של ייבוא מול שירותים. תארי לך סיטואציה שאת רוצה לגרד באוזן ימין עם יד שמאל מאחריי הראש. <זוהי הגלובליזציה....חוסר מחשבה לפיתרון מיידי> לצערי כל ה"נוגעים" ונותנים יד בדבר, בטוחים שזה יביא את הישועה לכלכלת שוק. <מקווה שזרקתי לך עצם למחשבה>.

yossin

New member
את מאוד צודקת

אבל זה נכון לא רק במקרה של גלובליזציה אלא באופן כללי לשיח הציבורי. אם תקשיבי, לכל דיון שהוא, תגלי המון שטחיות ורדידות הנשענת על ססמאות יפות. תמיד יש צד שני למטבע, לכל צד זוהר יש צד אפל וכד'. החוכמה היא להסתכל על שני הצדדים ולהחליט מה עדיף על מה. לדאבוני, גם האנטי גלובליזטורים, למרות שיש להם הרבה טיעונים נכונים נופלים לא פעם למלכודת הרדידות הזו.

למעלה