הסבר לבקשת הקהל

davyav

New member
נורה חבל שאתה מעביר B-)

מכתב מלא בשינאת חינם ולשון הרע. כל הדרכים צודקות את שהן מתחילות לשלול בכוחניות ולהשמיץ דרכים אחרות. אור ואהבה דוד B-)

לאלדד

הרייקי אינו מושך דבר הוא היבט של חושך טהור . למי שהוא אור העיסוק בחושך מטמא במקום להאיר . דת - במובנה היהודי הוא ההבדלות כתחום , שזה תחום האד המשקה את גן העדן, הבא לביטוי ב-דברי תורה , ולא איזה מערכות חוקים וערכים כמו בתפישה היונית לטינית של דת הנפוצה בתרבות המערבית . ההבדל בין יהודי לשאר העמים הוא במידת החיות והגילוי האלוקי , כאשר בהפוך לתהליך הצמצום יש תהליך כינוס הנקרא עקדה , ובו מתאחד האור כל העולם הגשמי מתבטל ונשארת רק החיות (מידה של אור בכלי) בצורתה המכונסת , דהיינו בית שלישי שהוא רק אור . ואז מה יהיה בגורל מי שבחזקת חושך , הוא יהיה כאילו לא היה בכלל . הציטוטים התואמים הם : והיו כלא היו אסיר עצבי הארץ וכך מי שמאמין בחיים אחרי המוות ובחיי נצח רוח מעל החומר וכו` , אליו לדעת כי בביאת משיח מי שאינו בעל מידת חיות מספקת בפשטות בטל . מה שנקרא מי לחיי עולם ומי לדראון עולם . לצורך ההמחשה : אם המהות פרושה בתוך תוכנת מחשב של גשמיות , אז ברגע שמכבים את המכונה רק מי שנמצא בחיות ובמודעות מספקת ממשיך להתקיים בבית שלישי. ולהמחשת העניין באופן טכני שום גיור לא תופש מבחינת החיות מאז שנת 92`, בו סגר הלובביצר את הפלומבה על העניין , אולם עדיין יש דרגות שוליות יותר כמו עבדים עבריים ונושאי כלים שימשיכו . וכל זה ברמה הרוחנית של הדברים . ביום יום אתה כאדם שווה לשאר בני האדם . דוד

CAT4

New member
שאל

שאל כל אדם שעוסק ברייקי והוא יומר לך כי הוא מין היהדות

תגובה לנאמר כאן...

ליי - צ`י = ריי-קי? מאיפה זה צץ? הלייצ`י היחיד שאני מכיר זה הפרי הסיני הלבן / אדום עם גרעין בפנים. :) בכל אופן אני יודע שזה לא שייך לפורום הזה אך מכיוון שהוויכוח עם דוד היחיד גלש מהפורום שלי (מיכל - עימך הסליחה) אני חייב להביא את הצד שכנגד גם לפה. על מנת לא להשאיר את הבמה לצד אחד בלבד, בעברית פשוטה וקלה להבנה: הרייקי במסורת ישראל. משמעות המילה רייקי ביפנית היא אנרגית חיים אוניברסלית. ליתר דיוק זו מילה המורכבת משתי מילים: ריי (REI) :פירושה אוניברסלי, כללי ,חסר גבולות. קי (KI) :פירושה חיות , אנרגיית החיים הזורמת בכל יצור חי. המילה רייקי מקורה מיפנית אך האם יש לה מקורות אחרים? בספר בראשית פרק כה` פסוקים א-ו מסופר כי לאחר מותה של שרה אמנו וקבורתה במערת המכפלה ולאחר חתונת יצחק עם רבקה. `` ויסף אברהם ויקח אישה ושמה קטורה: ותלד לו את זמרן ואת ישקן ואת מדן ואת מדין ואת ישבק ואת ושח: וישקן ילד את שבא ואת דדן ובני דדן היו אשורים ולטושים ולאומים: ובני מדין, עייפה ועפר וחנך ואבידע ואלדעה, כל אלה בני קטורה: ויתן אברהם את כל אשר לו ליצחק: ולבני הפלגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנות וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם. רש``י בפירושו על הפסוק כותב: שמות טומאה נתן להם. ובמסכת סנהדרין דף צ``א עמוד א` נשאלת השאלה כיצד יכול היה אברהם אבינו למסור לבניו שמות טומאה בעוד כשוף אסור מהתורה (ולפי כמה דעות גם לבני נח אסור היה לעסוק בכישוף) הרשב``ץ (רבי שמעון בן צמח) השיב כי שם טומאה אינו כשוף ממש, אלא הוא שייך לחוכמות הנוגעות בכשפים, שאותם מותר ללמוד ולדעת. הגור אריה פירש שנתן להם סגולות ומצוות כיצד לגרש מעצמם כוחות טומאה וכיצד מושלים בכוחות הטומאה. ואילו בספר מעשה ה` הכתב והקבלה נאמר: שלמדם ענייני טומאה כדי שידעו להבחין בין עבודה זרה ועבודת ה` וישמרו מכוחות הטומאה ומשמותיהם. ראינו כי דר` אוסואי למד סנסקריט השפה בה נכתבו ה``וודות``. בוודות אלה מצא דר` אוסואי את הרייקי ושלושים ושתיים הסמלים. הוודות הנם ארבעה ספרים הינדים קדושים שאותם כתב לפי המסורת בראמה. בראמה קיבל את ההארה שלו בסביבות 1800 לפני הספירה. אולם במסורת היהודית ישנו ספר הנקרא ``ספר היצירה`` המיוחס לאברהם אבינו שחי בסביבות 1800 לפני הספירה (1948 לבריאת העולם לפי ספירתנו) שמתחיל כך: בשלושים ושתיים נתיבות חוכמה.. אנו רואים הן בוודות והן במקורותינו את שלושים ושתיים הסמלים מאותה תקופה היסטורית. האם בראמה ואברהם היו אחד? אולי כך נסביר את ה``מקריות`` של בראמה ואברהם בדמיון גם את העובדה כי הודי ויהודי נשמעים קרובים ללא ה``יוד`` וסרהסווטי שפירושו גברת שרה ובית ספר נקרא אשרם כלומר אושר רם, טבע נקרא דבע ועוד דמיון רב בין הסנסקריט לעברית אפילו של ימינו. וכך המתנות שניתנו על ידי אברהם לבניו לארץ קדם חוזרים לארץ מוצאם ומוצאים את כוונתם העמוקה של הסמלים והשמות ודרכי פעולתם. מסקנה ברורה על פי רוב הפוסקים כי ניתנו על ידי אברהם מתנות רוחניים לבניו שיבחינו בין טוב לרע. ואם השמות של הסמלים שמופיעים בשלב השני של הרייקי, נמצאים הן בתנ``ך והן בקבלה אין ספק בקדושתם והם אינם נמנים על שמות הטומאה. ואם נאמץ גישה יהודית טהורה הרי אנו רק מלקטים את הניצוצות של הידע ומכנסים אותו בחזרה לשורשיו! אור וטוב אוריאל מעוז

יופיאל

New member
אין חכם כבעל נסיון

יש הרבה אנשים שמפחדים ממה שהם לא מכירים , וכיוון שזה נראה להם שונה ממה שהם מכירים הם פוסלים את זה , ואז מחפשים סיבות למה לפסול את זה. אני יכול להגיד על עצמי , שהרייקי שינה את חיי. לימוד הרייקי היה הפריצה הגדולה , ההתעוררות הגדולה שלה חיכיתי כל חיי. כשלמדתי רייקי המודעות לגוף שלי גברה , ומקופסה ליום - הפסקתי לעשן תוך יום אחד. ממש הרגשתי איך הגוף שלי דוחה את הרעל (סיגריות) שבועיים אחר כך גם נהייתי צמחוני. שלא לדבר על קפיצת המודעות הפנימית שלי , ועל החיבור המדהים שהגעתי אליו. וכמובן , המהירות שבא אני נרפא ומרפא... כאבי גרון עברו תוך יומיים במקום תוך שבוע שבועיים , כמו שהיו פעם... מה שבאמת חשוב זה לא השם שנותנים לאנרגיה , כי אם האנרגיה עצמה , והאדם שמעביר אותה. אם האדם לא נקי ובא מהסיבות הלא נכונות , הוא יעביר אנרגיה לא נקיה , או שאפילו ישאוב אנרגיה. לא צריך להאמין לכל אחד שאומר שלמד רייקי בעיניים עצומות , היום צצו מליוני מורים כמו פטריות אחרי הגשם , חשוב למצוא אדם אמין. בסופו של דבר , מי שלא חווה רייקי לא יבין על מה אני מדבר וזה לא משנה כמה הוא יקרא על זה. זה כמו לרכב על אופניים - אתה יכול לקרוא על זה 20 שנה , אבל עד שלא תעלה על אופניים לא תדע איך לרכב על אופניים :) באור ואהבה , יופיאל המלאך

לאריאל חיבור נתונים שגוי

שלום לך אריאל . על ציטוטי המקורות אחלה . לגבי הפרשנות טעות מ- א עד ת . ביפנית המינוח הוא ליי-צי , ולא מאיזה תרגום אנגלי . האות ר` מבוטאת ביפן כ-ל` , ומכאן בעיית התרגום . ליי ביפנית ריי בתרגום האנגלי , קי = צי . לכל אור היורד לעולם יש היבט חשוך כמו מראה . האור כאור הוא התורה , שבירתו כמנסרה יוצרת שבעים פנים , הכלולים בתוך התורה עצמה . בהיבט החשוך של שבעים הפנים (במראי) יש : שבעים עומות עולם שלהם שבעים לשונות לע``ז (לשון עבודה זרה) ברהמה והוודות ההודיות הם דוגמא לכך , שהם היבט חשוך של אברהם וגילוי החסד כחסד . המתנות שאברהם נתן לבניו מקטורה , פחותים בערכם הרוחני ממה שניתן לישמעאל שלא נדבר על יצחק . החיבור של מתנות אברהם אם המתנה של ישמעאל הגיעו לשיא במצריים , ושם הגיע משה והסיפור ידוע שלושת הנחשים מול מטה משה . ורק כדי לסבך ולהדגים עד כמה אין לך מושג על מה אתה מדבר . הינה דוגמא קטנה , מבחינה רוחנית עקדת יצחק יצרה את כדור הארץ ,וזה מופיע בזהר שנכתב על ידי הרשב``י וגם מוזכר בספר היצירה . אז יש הפרש תהומי במה שאנו דנים עליו . בעוד אתה רואה את העולם בגשמיות והיבטים כישופיים של סמלי רייקי ועוד שטויות של עובדי כוכבים ומזלות , אצטט את גדול היבטי החושך את המראה של משה הנקראת בלעם . ``אין נחש(שרף) ביעקב ולא ולא קסם בישראל ``. אילו הם העובדות הרוחניות מרגע מעמד הר סיני , אין באף עם או תורה את העובדות הרוחניות עד הסוף , וכל היבטי ומשחקי הרוח המיסטים ידועים בתורה ועוד מהיבט היוצר את האור , ולא רק מהאור . כך שיש שני דרגות מעל (חיה ויחידה ) שאין לשום עם או מהות ביקום נגיעה ולו הקטנה ביותר . מציע שתלמד עוד הפרשי המידע וההבנה הם גדולים , בהצלחה בהתקדמות וגאולה שלמה . דוד

למעלה