הסבר לבקשת הקהל

הסבר לבקשת הקהל

אור - אינו חלקיק ואינו גל , הוא בעל מסה 0 ואנרגיה אין סופית . כולמר אין לו מימד וכפוטנציאל הוא מכיל את כל היקום . אולם נשארת שאלת המודעות מהיכן היא באה האם היא תולדה של יחסיות החומר-אנרגיה כפי שרבים מהמדענים חושבים . או כפי שאנשי הדת טוענים שהכל בא מהאלוקים . את היחסיות בין חומר-אנרגיה ניתן להכניס למשוואות שונות , כסוגים של תנע - פעילויות במרחב-זמן , ביהדות קוראים להיבט זה ``אד`` - בפעילות כהבדלה . ``ואד עלה להשקות את גן העדן``. סך כל ההיבטים האפשריים של ההבדלות נותנים היבט של הבדלת ההבדלות , שמיוצג באות - `ם` סופית , יחד הם נותנים היבט הנקרא אדם שלמרכיביו הכוללים יש צלם דמות . הידועה כבן אדם וחווה הנקרא שת שנולד בצלמו כדמותו . לתוך הפונקציות הללו של צלם דמות בן האדם , נכנסת רוח אלוקית , שהיא עניין הצלם דמות שאיתה יצרו את אדם וחווה בשונה מההיבט הפונקציונאלי של צלם דמות שת (שעליה נאמר לא ידון רוחי באדם) . עבור צלם דמות שת יש מרחב-זמן , שלו היבטים רב מימדיים . הרוח האלוקית + היבטי צלם דמות שת יוצרים היבט הנקרא אור . להיבט הנבדל של האור מהמרחב-זמן והפונקציונאליות ציינו באות ``צ`` . כאמור הצדיק היא היבט נבדל מהמרחב-זמן . התגלמותו כיחסיות נקראת צ`י . ליי-צ`י השם המקורי ביפנית לרייקי , הינו היבט של יחסיות יחסית של הגשמיות שלתוכה מוקרן הצ`י . בהיבט הרב מימדי של צ`י , דהיינו התגלמות הצ`י ביקום כמייצר הצלם דמות , כלומר הצ`י כ-צ`י שעליו נאמר ויהי אור , היבט ה-ויהי מגולם כצלם דמות בעם הנקרא יהודי . ומפה ההקשר המדוייק למה על יהודים לא לעסוק ברייקי . ונא לא לבלבל אף פעם את היבט האל חי ביהדות , כי להיות יהודי משמע להיות חלק מהאל החיי. ותיקון הצלם דמות מהיבטים של שת לאדם הוא סיפור יצירת האור במרחב זמן. כך שיהודים אינם בני אור ולא בני חושך , אלה מיצריו וחלק מהבורא כבורא הבא בדמות וצלם אדם . דוד היחיד

יופיאל

New member
הבאת האור לעולם

אם הבנתי אותך נכון - רייקי מושך את האור - הצ`י - היבט ה`ויהי אור` אל העולם הגשמי - המלכות. אתה אומר שהיבט הצ`י הוא בעצם אנחנו היהודים? יש שני דרכים שבהם אני יכול לפרש את מה שאתה אומר - הרייקי מוריד את היהודים אל הגשמיות או הרייקי מביא את האור של היהודים אל העולם - אור לגויים , מוריד את האור לעולם הפיזי. כלומר , עוד דרך להביא את האור האלוהי לעולם הגשמי. ואם מטרתנו היא להיות אור לגויים , מה רע בלחבר היבט `ויהי אור` ליחסיות יחסית של הגשמיות? האם זה לא משרת את מטרתנו? אם הבנתי נכון , אנחנו יוצרים את האור וצריכים להעביר אותו לגויים. ובעזרת הרייקי ניתן להעביר את האור אל תוך הגוף הגשמי. אשמח להמשיך איתך את הדיון , ואנא תקן אותי אם אני טועה. באור ואהבה , יופיאל המלאך

לא ממש לא

רייקי מושך חושך , מטמא את היהודים בהתבהמות , ומונע הפצת אור לשאר בני האדם . על פי הקבלה שורש הטומאה ניתק בשנים האחרונות ממקורו הרוחני , ולכן בא בגילוי גדול מאוד בעולם , כהתעוררות מוטעת , ולכן התנועה הגדולה למזרח , וסיבת בואו של האפיפור , ועוד היבטים רבים , הרייקי כפורמט למי שאינו יהודי הוא היבט מומלץ מאוד , כי הוא משווה את מי שבחשיכה לתדרי האור . עבור היהודי הוא היבט מטמא , המונע בסופו של עניין הפצת אור לגויים , ומעכב את התחברותם לאור . אז הרייקי הוא אחד הדברים הנפלאים ביותר עבור גויים , ואחד הדברים המטמאים ביותר למי שיהודי . כאשר הגויים מנותקים מהאור המופץ הרי זה הגורם לאנטישמיות , תחשוב על עצמך ללא חמצן , גם אתה לא היית אוהב מי שמונע ממך חמצן. תחשוב על כך יש מקומות בעולם שאין שם יהודים ובכל זאת יש שם אנטישמיות . יש הבדל בין לא לעשות מצוות לבין להטמא ולמנוע אור . אתה היבט המושך אור ל-2800 גויים , לא חבל כאשר מטרתינו המוצהרת היא הפצת אור . דוד

אלדד-ב

New member
שאלות

דוד יקר, הייתי מעוניין לדעת מדוע לדעתך ``הרייקי מושך חושך, מטמא את היהודים בהתבהמות``. ? מה הקשר בין הדת היהודית לרייקי (שאינו קשור לדת) ? מה השוני בינך (יהודי) לבין אדם אחר (נניח נוצרי) ? אם קיים שוני לפי דעתך, האם יש ``הגבלות`` נפרדות או משותפות על כל אחד מהם עקב היותם שונים ? בתודה מראש אלדד

jongler

New member
מפורום מקביל

הינה משהו שפגשתי היום במקרה. אין אני בא לצדד בשום צד אלא רק לקבל דעות שונות. גם דוד מוזכר שם... באהבה JonGler

אני חייב להגיב לקישור....

בתחילת דרכי ככותב בפורום רייקי (עוד לפני שמונתי למנהל) מישהו כתב על כך והביא בדיוק את אותם נושאים על ``רייקי מזיק מאוד`` ולהלן תגובתי מאז שעדיין לא השתנתה. אור ואהבה. רייקי מזיק מאוד מכל כיוון אפשרי. אל תשאל, אני מאסטר ברייקי והפנים שלי השתנו לגמרי מאז שהתחלתי ללמוד וללמד רייקי. גידלתי זקן צרפתי - כי אני חושב שזה מתאים לי, החלפתי מסגרת של המשקפיים - כי הם הקודמות נשברו לי, אני נראה יותר צעיר מלפני חמש שנים - כי אני מרגיש טוב עם עצמי, מחובר יותר לאנרגיות הפנימיות שלי, מתעצבן פחות, רגוע יותר. כל זה מאז שאני נכנסתי ללמוד רייקי. שינוי גדול לא? להלן רשימת הנזקים שהרייקי עושה: 1. הרייקי מזיק מאוד לפרנסתם של הרופאים הקונבנציונאלים: זה מוריד להם לקוחות. 2. הרייקי מזיק מאוד לפרנסתם של הרוקחים, בתי מרקחת, מפעלים כימים: זה מוריד להם לקוחות פוטנציאלים. 3. הרייקי מזיק מאוד לכלכלת העולם: האנשים בעלי תוכלת חיים גבוהה יותר מממשים את הפנסיה שלהם לאורך שנים מיותרות. 4. הרייקי מזיק מאוד לתעשיית הקוסמטיקה וגם לתעשיית הניתוחים הפלסטיים: רייקי באזור הפנים כל יום במשך 10 דק, מוריד קמטים. 5. הרייקי מזיק מאוד לאנשים קנאים: אנשי הרייקי רגועים יותר ושלווים יותר וזה מעצבן אותם. כפי שאתה רואה הרייקי מזיק לכל כך הרבה אנשים שהם חייבים לפרסם את זה בכל הכוחות ובכל האמצעים ובעקשנות רבה על מנת לשכנע אותך הקורא, למות מהר יותר, לאכול ג`אנק, להיות חולה כמה שאפשר (לפי העיתון של היום: קופת חולים מכבי בגרעון של למעלה ממליארד ש``ח) על מנת לממן את קופות החולים, ולחיות על פי מה שהמפרסמים רוצים שתצרוך. צא ולמד רייקי, נסה בעצמך, אם תרגיש שפניך משתנות-הפסק, אם תרגיש יותר טוב-המשך. כמו שאמרו חכמים: אין חכם כבעל ניסיון. אוריאל מעוז מאסטר רייקי

דרייה

New member
יא,גג`ונגלר התבלבלתי עוד יותר......

מקום קטן שבו גרים מליוני אנשים בעלי אמונות ודעות בשלל גוונים,מקום קטן מורכב ותוסס,מקום שבו כל אחד חושב...הוא צודק.... התבלבלתי עוד יותר לאחר שקראתי את הנלווה ששלחת... לא חשבתי שיש פסול בכוונות טובות של אנשים,ולא חשוב מאיפה זה בא,העיקר זה בא..רייקי,מדטציה,תקשור,עוד ועוד.... חשבתי לתומי שיש קשר בין כל האמונות,דתות....בסופו של דבר ...האם ביהדות אין סוג של מדטציה? יש ויש...הגדולים שישבו להם בגליל למשל והגיעו להארות,האם לא ממדטציה? היכולת לדעת את הנסתר,מאין באה?מאיזו אנרגיה? ובכלל,בהודו שם יש כתות שונות,של מליוני מאמינים..שם,יש מקום לכל ,אז למה פה לא? מבולבלת הדרייה....

jongler

New member
יא מבולבלת.... :)

מי אמר שבהודו יש מקום לכולם ?! לא נלחמו בהודו?! לא נלחמים?! אין בהודו ויכוחים?! וברור שיש מקום בכולם גם שם וגם פה, וזה מזכיר לי : עני מרוד טען שאין לו מספיק מקום בביתו הדל, אמרו לו - הכנס עז הביתה למשך חודש, תוציא אותה ותראה כמה מקום יהיה לך.... אני מודע לחזית הנוספת שפתחתי כאן, הנושא חדש לי, ולאור הדיון שהיה החלטתי להביא חומר שמצאתי במקרה. הכוונות לבסוף לא חשובות, לא המחשבות הן שנחשבות אלא המעשים, הפעולות שלנו וכך מודדים אותנו אנשים אחרים - עפ``י מדדים בלבד (מספרים,ודעות של אחרים). וכך כנראה בכל תחום בחיים והנה דוגמא גם לנושא חיפוש עצמי ומודעות. ומשהו לגבי התגובות - כאשר בנאדם נשאר איתן בעמדתו וצודק ומגן עליה בחירוף נפש רק מראה הדבר שאין הוא בוטח בעצמו, במי שהוא, ולא משום עיסוקו אלא מתוך הוויתו, מתוך ילדותו, כנ``ל המתקיף - מדוע הוא צריך להוריד את האחר עלמנת להרגיש עליון, מדוע בכלל להרגיש עליון?! חסר כאן משהו! זוהי גם הדעה המוקדמת - ציתתות של אחרים, דעות של אחרים המשמשות כתירוצים להשגת מטרות שונות (להשאר צודק, למנוע שינוי ופריחה,אי לקיחת אחריות על דברים שעשויים לקרות, פחד מהלא ידוע, רצון להיות שווה לכלל -מתוך ה`לא שווה`, הורדת האחר על מנת האדרת האגו). תגובה הינה גם שתיקה וניתוק קשר, תגובה לעומת שתיקה וניתוק הינם שני צדדים של אותו המטבע, רק חוסר תגובה והמשך ידכאו את האש. אנו תמיד מגיבים על דברי/מעשי האחר, כך גם דתות ועמים וברגע שנפסיק להיות תגובה לאחר אנחנו נהיה עם עוצמה! דתות יהיו עם עוצמה! יתכן וזו היתה תגובה לשאלה רטורית שלך ,אבל אהבתי לענות לך. באהבה וקבלת האחר על מי שהוא JonGler

אלדד-ב

New member
יש משהו אחד שבאמת מפריע לי.......

איני מתמצא ברייקי , אך בכל זאת חושב שכל הדרכים כשרות. אין דרך אחת להגיע להארה, ואין דרך שטובה יותר מדרך אחרת. כל הדרכים הינן טובות , וישנן דרכים רבות. עלינו רק לבחור במה שיתאים לנו . בסופו של דבר כל הנחלים מובילים אל הים, אל אותה המהות. אולם, מה ש``מפריע`` לי בנושא רייקי (וכמובן בתחומים נוספים) הוא שהרייקי מועבר תמורת כסף (הן הלימוד והן הטיפול). אתה רוצה להגיע לאור, לחוות אהבה שלמה - אז שלם. רק מי שיכול לשלם ``יזכה``, ומי שלא - ישאר ב``חושך``. כידוע, מדובר כאן במאות שקלים, אך גם אם רק בשקלים בודדים היה מדובר כאן, מטרת הדרך או מהותה העיקרית התמסמסה לה. חוץ מזה, מה עם אלה שלא מסוגלים לשלם ? איך נברא עולם שונה כאשר שיקולי כסף מנחים אותנו ? אם אנו רוצים להפוך את העולם ל``טוב יותר`` או להנחיל כאן שינוי רוחני, התובנות צריכות להיות נגישות לכל אחד ואחת בכל רגע ורגע, ושיקולים כלכליים חייבים להידחק הצידה. לא על טובתנו החומרית מדובר כאן, אלא כל טובתנו הרוחנית - ברגע שהבאנו אור לאחרים - הבאנו אור לעצמנו. כידוע, ישנן תורות ודרכים נוספות מלבד רייקי. חלקן מפורסמות בציבור הרחב כאידיאולוגיה, כדי לגעת בכל נפש שהיא בכל מקום על הגלובוס, רק כדי לשנות את העולם ולהפכו למקום מואר, וזאת מתוך ראייה שברגע ששיקולים מסחריים נכנסים לתורה\דרך רוחנית, היא לא תגשים את יעודה. היא תשיג בדיוק את ההיפך - היא תיראה בדיוק כמו כל אותם ``משיחי שקר`` ששוטפים את עולמנו. דוגמא לאיך זה היה יכול להיות... ה``פאלון גונג`` או ``פאלון דאפא`` של המסטר לי גונג. הוא מפיץ את תורתו בכל העולם לכולם, לכל מי שרוצה לשמוע ולחוות, ולא לכל המרבה במחיר. באתר האינטרנט שלו מוצגים השיעורים למתחילים ומתקדמים (וידאו), מוצגים שירים וצלילים (קבצי קול) ומפורסמים הספרים(!) של המאסטר. הכל חינם אין כסף. כמו כן ישנם מוקדים בכל רחבי העולם (גם בארץ) שמעבירים שיעורים תיאורטיים ומעשיים לקבוצות פעם בשבוע. את\אתה רוצה לנסות ? רק תגיע\י ותתקבל בזרועות פתוחות. כל הפעילות הזאת בהתנדבות. כנ``ל לגבי טכניקת מדיטציית ה``ויפסאנה``, לגבי מאסטרים אחרים (כמו דיפאק צופרה) ולגבי עמותות שונות ומגוונות (אדם טבע ודין, גרינפיס, תנו לחיות לחיות וכו...). לדעתי , כיום, קיימות ``חלקות אלוהים טובות``, אך יש לבחור אותן בקפידה... נקודה חשובה למחשבה אלדד

יופיאל

New member
עבודה רוחנית

למה בית חולים לוקח ממך כל כך הרבה כסף? למה רופאים פרטיים לוקחים פי 10 ? האם אתה צריך לשלם כסף בשביל להיות בריא? אם אדם בחר במקום עבודה רגילה , עבודה של לימוד רוחנית , זה אומר שלא מגיע לו לקבל כסף? אדם צריך להתפרנס ממשהו , ואם הוא משקיע את כולו ואני מדגיש את כולו , לא בא להתנדב פעם בשבוע, אז זה העבודה שלו , ומזה הוא חי. ותאמין לי שבהיי טק מרוויחים הרבה יותר טוב , אבל זה לא ממש שירות לאנושות... כמובן כל מקרה לגופו , יש אנשים שסתם ינצלו אותך , אך יש גם מורים טובים. יש מקומות יעשו את זה בצורה מסחרית וגם לא בצורה רצינית , ויש מקומות שימלאו אותך באור. וזה בכל עולם הרוח , לא רק ברייקי. ולא צריך לעשות הכללות מהכלל אל הפרט , או מהפרט אל הכלל. אם אני מאמין שרייקי זה דבר טוב , זה לא אומר שכל המורים לרייקי טובים , ואם הלכתי למתקשרת שדיברה שטויות זה לא אומר שתקשור זה שטות. אגב , רייקי אתה לא יכול ללמוד מספרים , אתה צריך מאסטר שיחנוך אותך. אתה צריך לחוות את זה בעצמך. המטרה העיקרית היא להביא את האור , אבל כיוון שאנחנו חיים בעולם גשמי , אז צריך גם להתקיים ממשהו. באור ואהבה , יופיאל המלאך

מדוע לוקחים כסף....

למה לוקחים על רייקי תמורה. דר` אוסואי אמר לתלמידיו: אל תתנו רייקי ללא תמורה (לא בהכרח כסף) כיצד עיקרון זה משתלב עם הכתוב בתורה בספר שמות פרק ט``ו פסוק כו` : כי אני יהוה רפאך. איך אנו מעיזים לקחת תמורה על משהו שאינו מגיע מאתנו אלא מהאל ? במסכת בבא קמה דף פה` עמוד א` נאמר: אסיא דמגן - מגן שווי כלומר :רופא חינם - שווה חינם. ואף הרמב``ם הוסיף כי רופא שלא לוקח פרוטה לא שווה פרוטה. למרות כל האמור מפי הרמב``ם והגמרא עדיין לא ענינו על השאלה והסתירה בין הכתובים. הבה ננסה לרדת לשורש המילה תמורה: ת. מ. ר. על פי מילון אבן שושן נאמר כך: תמר = זקף, נשא, העלה, הקטיר. תמר = עלה למעלה, התנשא, הזדקף. וכמובן גם הפרי, תמר - פרי הדקל. אם כן, התמורה היא כעין עסקת חליפין על מנת לעלות את הדבר המתקבל לדבר ערך בעל חשיבות. בספר קהלת פרק ג` פסוק יט`: מותר האדם מן הבהמה אין. בין האדם לבהמה אין הבדל, אוכל, שותה, ישן ומחרבן. אך כאשר אדם בתפילתו או בנתינת תמורה על דבר לפני קבלתו או לאחריו, מעלה את עצמו ואת הדבר שקיבל לדרגה יותר גבוהה של חשיבה ומודעות ולא רק אינסטינקט בהמי. כמובן יש לזכור את המשפט הידוע ``מה שבא בקלות באותה הקלות ייעלם`` סיפור זן ידוע מספר: חכם יפני קיבל בביתו פרופסור מן האוניברסיטה שבא לבקר ולדרוש בדבר זן. הגיש לו החכם תה. מזג לאורחו מלוא הכוס, ועדיין היה ממשיך ומוזג. זקף הפרופסור עיניו בשטף עד שלא יכול היה עוד לשלוט ברוחו. ``הרי כוס זו מלאה עד גדותיה, יותר לא יכנס`` אמר. ``ככוס זו`` אמר החכם היפני ``אף אתה מלא דעות וסברות משלך. כיצד אוכל להראותך זן כל עוד לא הרקת את כוסך?`` כך גם האדם הבא לטיפול - מלא, שלם. כיצד יוכל לקבל עוד משהו אם לא רוקן ולו במעט על ידי התמורה את כוסו? ואף במסורת היהודית ובארץ ישראל יש לנו דוגמה חייה לקבלה ונתינה ותוצאותיה. ים הכינרת ניזונה ממספר נחלים הנשפכים אליה ונותנת לנהר הירדן ולכל המדינה באמצעות המוביל הארצי מים חיים לשתיה. לכן ים הכינרת מלאה במים טובים, דגים לרוב, צמחיה. ואילו ים המלח המקבל מים מנהר הירדן אך שומר בקנאות על מימיו נקרא בפי עמים רבים ים המוות ואין בה דגים וחיות כלל. כך גם האדם בעל רצון עצמי, הדואג רק לעצמו נחשב לאדם רע שהם הראשי תיבות של רצון עצמי. ובנתינת התמורה הוא מביע את הערכתו לדבר שהוא מקבל. לסיכום: האור החיים אומר: שיש ערך לעובדה כי החולה משלם עבור הטיפול משום שהדבר גורם לו להישמע ברצינות להוראות הרופא ולהימנע מדברים המזיקים לו לבריאות. גם מצד הרופא טוב שייקח תמורה כי הידיעה כי אינו פועל רק מתוך התנדבות משמשת לעיתים תמריץ להתייחסות רצינית יותר לחולה ולמחלתו. כמו כן, מוסיף האורח ההלכה ואומר: נתנה התורה רשות לרופא לרפא, ומלאכת הרופא מיצוה היא ובכלל פיקוח נפש הוא. (שולחן ערוך יורה דעה סעיף א`) ואף הרמב``ם שם אומר: אם אדם אומר לך ``אביא לך רופא שיטפל בך חינם`` אין שומעים לו ומביאים רופא אומן ומרפאו בשכר. מכל הדברים הנ``ל אנו רואים כי הן מצד החולה והן מצד המטפל חשוב מאוד לקבל תמורה. התמורה אינה חייבת להיות בכסף אלא תמורה יכולה להתבטא בכל דבר, בפירות, ציור מילד, עבודה אחרת בתמורה או כל שירות אחר. אור וטוב אוריאל מעוז

davyav

New member
לחם ביזיון

היי אלדד.העקרון שעלפיו אנשי רייקי לוקחים כסף מהמטופלים הוא עקרון קבלי עמוק שנקרא לחם ביזיון. תרשה לי לשאול אותך אלדד אם איזה אדם עשיר היה מביא לך החודש מתנה 10000 ש``ח בחודש הבא עוד פעם. אחרי זה 20000ש``ח אחרי זה דירה,מכונית ועוד ועוד ועוד. ללא כל מאמץ מצידך. האם הייתה מרגיש אם זה נוח? אור ואהבה דוד

CAT4

New member
הרייקי מועבר בכסף כי!!!

בתיחלת הדרך האמיני המלמים הראשונים שלו. כי אנשים המערב מאמינים בכסף וכי מה שעולה הרבה כסף הוא טוב ולכן הקבע כי כל מסטר ברייקי ישלמו 10,000 דולר מאז ועד היום המחיר ירד פלאים אבל הרעיון המרקזי שאר כמו שהוא העולם המערבי לא מאמין לסיפורי עם. ומה שעולה יותר שווה יותר

אלדד-ב

New member
כנראה התפספסתי ...

דבריכם נכונים ... כל אחד והפרנסה שלו, בין אם הוא איש רוח או איש חומר... ולא התכוונתי שזה לא בסדר שמורים לוקחים כסף. זה בסדר גמור. אכן כסף מייצג תמורה למשהו שאתה מקבל. אבל, כנראה פספסתי את הנקודה שרציתי להציג. לדעתי, מורי האלוהים, שליחי האלוהים באשר הם אינם גובים הון על שיתוף באמת הפשוטה. הם כמובן מתפרנסים לכלכלתם אך אינם צוברים הון. הבדל שנראה דק אך משמעותי. הייתי מעוניין שתענו לי קונקרטית על השאלות הבאות , שהוזכרו אך משום מה התפספסו: ברמה עקרונית, מדוע שאנשים יצטרכו לשלם תמורת המסר האלוהי, הבשורה האלוהית (אם זה רייקי, קבלה, זן או כל דרך\אמת אחרת) ? תשכחו למה אתם חושבים שזה בסדר לקבל כסף תמורתו. האם דברי האלוהים אינם צריכים להינתן לכולם בחינם ? מה בנוגע לאלה שידם אינה משגת ? ממתין לתשובות אלדד

CAT4

New member
בו נפרוס את זה עוד יותר

דברי אלוהים נאמרים לכולם לכל מי שרוצה לשמוע אבל ידע הוא כוח ובעולם בו אנו חיים כוח הוא כסף ואם אתה רוצה להראות לבריות שיש לך הרבה ידע את תדרוש בעבורו כסף לא כסף בתמורה לידע. אלה כסף כהוכחה לידע אנשים שקודם מבקשים כסף ואחר כך מלמידם הם שקרנים. אנשים שמראים לך את הכוח והידע ואז מדברים על הכסף הם אנשי האמת. וככה אני מאמין Y.G.A the CAT הנווד המחפש אחר האושר

davyav

New member
כי תלמיד חייב לשלם על הידע :cool:

הרוחני! אפילו אם מורה לא מעוניין בקבלת הכסף או תמורה אחרת עבור הלימוד כדי לו לקחת ולתרום. עוד פעם זה לא שמורה חייב לקבל ,אלה התלמיד חייב לתת. למה? אי אפשר להסביר את זה על רגל אחת.בקבלה העקרון הזה נקרא לחם ביזיון והנושא יורד לשאילות עמוקות והראשונה שבהם ``למה אנחנו כאן?``. אם אתה באמת מעוניין להבין את העקרון אתה יכול ללמוד אותו בספרי קבלה. אור ואהבה דוד :cool:

למעלה