הסבר השם KaleMoid

KaleMoid

New member
הסבר השם KaleMoid

בעקבות תגובות של אנשים שאינם יודעי דבר,איש אחד למשל חשב שקראתי לעצמי "ראש כרוב"(איכשהוא KALE אמור להיות כרוב באנגלית ),בקיצור לא רק שהלז לא ידע אנגלית(CABAGEזה כרוב) הוא גם נתון בעמדה מוזרה משהוא לגבי מוכנותם של אנשים להיקרא על שם ירקות במקום על שם אדמורים ורבנים דגולים ורמים. החלטתי שיש צורך בהסבר לפניי ולפנים של מהותו,פשרו וייחודו של השם יתברך,סתם של השם kalemoid . בקיצור ביידיש,מכנים כך כל בת שהגיעה לפירקה,או מוכנה להינשא ,אין להסיק מכך שכלkalemoid רוצה להינשא,אך זה ייעודה הברור משלב שהגיעה לגיל 17 לערך. בחירתי בשם זה באה לסמל את הלחץ הלא מתון שמופעל עלי בבית בכיוון הזה ,וכנראה שבכלל מופעל על כל בת דתית כשרה,תמימה ובתולה(הם לא יודעים...).באתי להביע את מורת רוחי ואת התמרדותי על כך שבציבור הדתי מי שלא נשואה עוד לא שלמה ,וסתם... לא עלה לי שם אחר לראש. הכוונה הבאה שלי היא להחליף את שמי לbalabooste ',אשמח לשמוע תגובות ,הצעות ייעול,הצעות לnick וכיד הרוח.

ברוריה2

New member
ברוכה הבאה! אחלה שם

>ובהתחשב בהלך הרוח שנושב מדבריך, אולי כדאי שתחכי קצת עם ה-balabooste, לא<?

Get Out

New member
תעשי איזה ניק שבא לך העקר שיהיה

קבוע ולא כל שבוע להתלבט האם להחליפו או לא ....

בן הרב

New member
אתה לא רואה סיבה?

Kale אני מאחל לך שבקרוב תחליפי אותו YiddisheMame הילד הראשון שיקרא על שמי כי זו הברכה שלי שקוימה

KaleMoid

New member
תודה,תודה

בזמנו ובעיתו,אם ירצה השם יתברך,בקרוב בימינו אמן ,אמן כן יהי רצון. לא תודה.

b n n y 24

New member
אני מצטרף לדיעה הרווחת.

שהניק שבחרת לך מאוד יפה. (אולי כי אני אוהב את שפת היידיש) ואני לא חושב שאת צריכה להחליף אותו. העיקר שאת משתתפת בפורום. הרבה הצלחה.

ephi79

New member
לא יודע אידיש..

אבל מכיר את הביטוי, וח"ח על הניק!

KaleMoid

New member
שכנעתם אותי

עכשיו כשאני מבינה שיש פה אנשים מביני דבר,אשאר KaleMoid

אבזץ

New member
לא יודע מי את, אבל אני פתחתי מילון

ובמילון (=Dictionary) כתוב כך: kale=כרוב מסולסל ובשינוי ובהחלפת האותיות a ו-o את בהחלט סוג של נערת כרוב... ואגב, כרוב כותבים: cabbage אני לא מכיר את אותו האיש -"הלז", אך לפני שאת רצה להתחתן, כלה יקרה! כדאי לבחון את פירוש המילים בכוונה עמוקה... המצפה לביאת משיח צדקינו בקרוב אכי"ר הרה"ח ר' אבזץ זצוקללה"ה

KaleMoid

New member
הרוב קובע

על פי סקר דעת הקהל הקטן(הקונספט דומה לגאו) שנערך פה נראה שרוב האנשים הינם בעלי דעה והשכלה אשר אפשרו להם להבין ללא קושי את מהותו של השם. לעומת זאת מסופקני אם יש רבים כמו אותו הלז אשר ידעו על פרוש המילה Kale באנגלית ,בנוסף נדרשת היכולת לשנות את הO לA בMOID (לא טריווילי לחלוטין).בקיצור המעבר ממשהוא יידי מסורתי,ברור ונהיר לנערת הכרוב המסולסל האמריקאית דורש דמיון ויכולת הפשטה שאינם בד"כ בנמצא,הינם נוגדים את דרך ההגיון, וכנראה שמאפיינים רק את הלז ושכמותו. שלא תבין אותי לא נכון אני אכן ממליצה בחום על השימוש במילון,למי שלא יודע אנגלית כמובן.

אבזץ

New member
לא יודע מי את, אבל אני פתחתי מילון

ובמילון (=Dictionary) כתוב כך: kale=כרוב מסולסל ובשינוי קל, בהחלפת האותיות a ו-o את בהחלט סוג של נערת כרוב... ואגב, כרוב כותבים: cabbage אני לא מכיר את אותו האיש -"הלז", אך לפני שאת רצה להתחתן, כלה יקרה! כדאי לבחון את פירוש המילים בכוונה עמוקה... המצפה לביאת משיח צדקינו בקרוב אכי"ר הרה"ח ר' אבזץ זצוקללה"ה

אבזץ

New member
שתי הודעות=דבל B

אנשים! מה עניינים, הכל פסדר אצלכם? ועובבי איך מרגיש? ואנחנו? ואתם/ן? והם/ן? סתם, משעמם לי מוות מסקנה: אלך לישון, ויפה שעה אחת קודם.

עובבי

New member
מצוות " לא תעמוד בצד כאשר

עולבים בחברך" עומדת להתקיים. פאשקוויל: אנו החתומים מטה הזדעזנו קשות לשמע התופעה המתרחשת בציבור הפורומי. בחורות לא נשואות ויפות, אשר עולבות בתלמידי חכמים כמוהר"ר הרה"ג הרה"ח ר' אבזץ שליט"א. ואף מוצאות בו פסול. הן טוענות שאיננו יודע את השפה המכונה בלע"ז אינגליזית. "השמר לך אם יהיה לבבך בליעל" לא נשתוק על העלבת ת"ח אשר עקיצתן עקיצת עקרב, נשיכתן נשיכת שועל, ריחם הורג פילים וכל דבריהם כגחלי-אש. וכבר היו דברים מעולם: מעשה בבן- מלך ששם עינו בבת ישראל ולא נתקררה דעתו עד שלקחה לו לאשה. ופשפשו ומצאו שלא הייתה קמה לכבודו של אביה ולא ניקתה רגליו מעולם. ושוב מעשה באשה בעולת-בעל אשר הייתה "מקלסת" את בעלה (אשר למד בבית המדרש) ומעבירה אותו שבעה מדורי גיהנום. הייתה מבקשת ממנו שיעזור לה לנקות את הבית!! ולא עברו ימים מרובים עד שנטרפה דעתה, נכלאה בבית מבודד ונקראה עד סוף ימיה מכשייפה. ושוב מעשה בשבעה כושים גדולים.... ואין כאן המקום לפרט. לכן אנו מבקשים מן הנערה להתנצל בפני מוהר"ר אבזץ שליט"א "ונסלח לכל עדת בני ישראל ולגר הגר בתוכם כי לכל העם בשגגה" על החתום: אבד"ץ עובבי. ס'אבד"ץ אבזץ. וכל בית דינו

אבזץ

New member
מקימי מעפר דל, מאשפות ירים אביון

(תהלים ק'...) -כסבור אני, שאיני צריך לתרגם למעלתו פסוק כצורתו. אשרך שזכית!!!

עובבי

New member
מדבר שקר תרחק

ונקי וצדיק אל תהרוג. לאמר: אנא להודיעיני בפעם הבאה שאתם (כולכם) לא מגיעים. בגללכם הפסדתי שעות שינה. בגלל שעות השינה הפסדתי לימודים. בגלל הלימודים יגייסו אותי לצה"ל. ואני לא רוצה להיות כמו שבתאי. למרות שיש לנו מכנה משותף.

למעלה