הסברים על CA125

רוניה35

New member
הסברים על CA125

לפני חודש התגלתה לי ציסטה בשחלה עם חשש לאנדו. השבוע הייתי בבדיקה אצל ד"ר סוריאנו בתלה"ש והוא אמר שצריך לנתח כי היא בגודל 7 ס"מ ונמצאת ממש בתוך השחלה. לא הוצע לי אף טיפול אחר מלבד ניתוח. כמה שאלות: 1. מה זה אומר שזה ממש בתוך השחלה? זה חריג? 2. יש כאן בנות עם ציסטה בגודל כזה ולא עוברות ניתוח. יש סיבה שלי לא מציעים גלולות/דקא? (סוריאנו טען שזה גודל שעוברים בו כבר ניתוח...) 2. באתי עם בדיקת CA שהיתה בסה"כ 9.2. לאחר קריאה כאן אני מבינה שזה נמוך (וכמובן משמח). השאלה שלי מה בדיוק מייצג הCA? אם ערכים גבוהים אמורים לחזק את הסיכוי לאנדו, מה אם כך אומרים דווקא הערכים הנמוכים?? האם זה יכול להצביע שזה דווקא לא אנדו? 3. רומיה כתבה באחת התשובות לבחורה כאן שסיפרה שהתגלתה לה ציסטה ש"בוודאי את מתכוונת לציסטה אנדומטרילית ולא למחלת האנדומטריוזיס עצמה" מה בדיוק ההבדל? אם יש ציסטה כזו זה לא מעיד על המחלה? מקווה שתעשירו אותי מהידע שלכן

רוניה35

New member
משהו נוסף ובקשה ממכן ליעוץלפני ניתו

רציתי לציין שאני לא סובלת מהתסמינים אותו אתן מתארות (לשמחתי) אין לי כאבי בטן, גב, מחזור, יחסי מין וכו' וכו'. את הציסטה רואים בברור באולטראסאונד. גודל כזה, לפי הבנתי, לא נעלמת מעצמה כמו ציסטה רגילה ולכן חושבים שזה אנדו. אבל אולי זה בכלל לא זה וסתם ממהרים לשלוח אותי לניתוח??? למישהי יש רעיונות נוספים?

ר ו מ י ה

New member
כמה תשובות

1. ציסטה בתוך השחלה היא השכיחה ביותר וממש לא חריגה. הסבר על סוגי ציסטות תוכלי למצוא כאן. 2. מדובר בעניין של גישה- ד"ר סוריאנו הוא רופא כירורג שאמון על הסכין ולכן הוא בד"כ ממליץ על ניתוח. רופאי פריון לעומתו, מנסים בד"כ תקופה של דיכוי (ע"ע המקרה של רונימ ופרופ' משיח) ופונים אל ניתוח כאופציה אחרונה. יחד עם זאת, ציסטה של 7 ס"מ כבר נחשבת לציסטה גדולה וברוב המקרים מצריכה ניתוח להסרתה. 2. מצרפת לך מאמר בנושא ca125 . אכן לא בטוח שמדובר בציסטה אנדומטריאלית במקרה שלך והתשובה הסופית תינתן לך מהמעבדה ההיסטולוגית. 3. הוצאת את דברי מהקשרם -עניתי לרונימ שכתבה:"יש לי אנדומטריוזיס שלפני 3 חודשים היה בגודל של כ7 ס"מ" הסברתי לה שהיא מתכוונת בוודאי לציסטה (סימפטום של האנדו') ולא למחלה עצמה שכידוע לא ניתן למדוד אותה בס"מ... לא כל ציסטה היא ציסטה אנדומטריאלית כפי שתוכלי לראות במאמר שצרפתי בסעיף 1 . ציסטות אנדומטריאליות הן ציסטות בעלות מראה עכור, אך תשובה סופית ניתן כאמור לקבל רק מהמעבדה ההיסטולוגית. בהצלחה

רוניה35

New member
אז מה בא קודם הביצה או התרנגולת?

רומיה קודם כל תודה. והאמת שאני מבולבלת או יותר נכון לא יודעת על איזה כיוון ללכת ואסביר את כוונתי: בשביל לדעת אם אכן הציסטה שיש לי היא אנדו' יש צורך בניתוח. ומצד שני למה לעבור ניתוח כל כך מהר אם כדאי קודם לנסות דיכוי על ידי גלולות? ומצד שלישי לא משנה איזה סוג ציסטה זו, גודלה (7 ס"מ) מחייב ניתוח להסרתה. אז איך יודעים מה להחליט???? הרי ברור שהCA שלי לא מצביע על ממאירות הריקמה או סממן למחלות אגן נוספות (כמו שכתוב במאמר שהפנית אותי אליו)

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

ציסטה בגודל כזה ברוב המכריע של המקרים דורשת ניתוח. את יכולה לנסות מס' חודשים של דקפפטיל בניסיון לצמצם את מימדיה אבל הסיכוי שתצליחי להעלימה, אינו גדול. מציעה לך כך- דיכוי של 3 חודשים ומעקב חודשי אחרי ערכי ca וגודל הציסטה. חשובה ההרגשה שהכניסה לחדר ניתוח תהיה רק לאחר שמוצו כל האופציות, בהנחה שיש צורך בהתערבות כירורגית בחירה של כירורג מיומן בנושא אנדוסקופיה ואנדו' כמובן כדוגמת סוריאנו. ואז לאחר ההתערבות הכירורגית חזרה לגלולות ברצף ושימור המצב הקיים. חשוב שתדעי שמה שאת יודעת זה שיש לך מימצא בגודל 7 ס"מ בשחלה, מעבר לזה יכול מאד להיות שמפזורים מוקדים של אנדומטריוזיס ברחבי האגן וצריבתם חיונית למניעת התדרדרות המחלה כך. מוקדים אלו לא ניתן לראות באולטרא אלא רק בלפרסקופיה ולפיכך חשוב שתבחרי מנתח מיומן שיעשה עבודה יוצאת מן הכלל ואת התוצאה תשמרי באמצעות גלולות ברצף. בהצלחה

למעלה