הסברים למתחילה

הסברים למתחילה

אמנם עדיין לא לגמרי פה, אבל רוצה בינתיים להבין יותר מה התהליך.
הבנתי שיש מסלולים בהם את צריכה גם לטוס לחו"ל בשביל סבב של תרומת ביצית ויש מסלולים בהם מביאים לארץ את עוברים מוקפאים (לאחר כמובן שגם הזרע הוקפא והובל לחו"ל לשם ההפריה).
אולי תוכלו להסביר לי בדיוק איך זה עובד?
תודה!

spirt20

New member
היי

אני גם עדיין לא לגמרי פה, אני בעיצומם של טיפולים .. תיכף הבנות יעזרו לך. בינתיים יש הסבר באינטרנט ואני ככה מקפיצה לך את ההודעה

פנדה30

New member

מבטיחה לענות לך מאוחר יותר... ראי בינתיים תשובה שנתתי אתמול בפורום למישהי ששאלה על המסלולים
מקדי קצת את שאלתך לאיך זה עובד ומבטיחה לך בערב תשובה ארוכה
איילת

הבטחתי אז מקיימת קיימות מספר אפשרויות לתרומת ביצית מסודרות מהארץ:
1. תרומת ביצית מתורמת ישראלית- קיים בהלל יפה ובאסף הרופא, התורים ארוכים וישנן מעט תורמות. לאחרונה יש אפשרות להביא לשם תורמת ולקבל את הביציות שלה. ראי מה כתבה שושונלה בנושא.
2. קייב- ישנה אפשרות לטוס לקייב להחזרת עוברים (רופאים שעובדים עם אסותא רמת החייל בדר"כ), אפשרות להחזרת עוברים טריים בארץ (מביאים אותם באינקובטור לארץ. מידע מפורט על זה יש באתר של ד"ר איתי בר חוה), החוזה הוא מול חברת מנור מדיק, העוברים מגיעים לאסותא ראשל"צ ועובדים עם המסלול לא מעט רופאים, ממה שאני זוכרת: ד"ר באום, ד"ר בר חוה, פרופ' משיח, ד"ר ברקוביץ, ד"ר וייסמן, ד"ר הורוביץ ובטח ישנם עוד כמה
גם לאסותא רמת החייל מביאים עוברים טריים מקייב ע"י פרופ' בידר ואמורים לקבל אישור נוסף אבל אני לא יודעת יותר מדי
3. הדסה- מסלול הדסה הוא בשיתוף עם צ'כיה, החזרת העוברים בברנו העיר בה נעשית התרומה
4. קפריסין- ישנם רופאים שעובדים עם קפריסין, ההכנה נעשית בארץ, את מארגנת לבד את הנסיעה וההחזרה של העוברים נעשית שם. אין אפשרות להביא מוקפאים לארץ במידה ונשארים כי אין הסכם עם קפריסין
ישנם עוד מסלולים לתורמת פתוחה כמו ניו לייף אבל אני לא ממש מכירה וכמובן שאפשר לבחור תורמת פתוחה בארה"ב ולעשות זאת מולם, יש כמה בפורום שעשו זאת לאחרונה.
מידע נוסף נמצא כאן בשירשור
ואני לרשותך לכל שאלה שתרצי

וואוו, תודה רבה!

אני עכשיו מתחילה להסתכל על עלויות וביטוחים.
האמנם עדיף להיות מבוטחת כללית פלטינום? זה מה שהעליתי בחכתי, וחושבת לעבור עכשיו לתכנית זו, כדי שבעוד 12 חודשים אהנה ממנה. כרגע אני במושלם הרגיל.
בכלל, בדיוק היום שלחו לי בדואר פרסום על כללית פלטינום ומשהו ממש לא ברור לי- מגיל 31זה יוצא יותר זול מכללית מושלם הרגיל, ומקבלים הרבה יותר... מאוד מוזר.
זה גם הרבה יותר זול מהזהב של מכבי למרות שהם אמורים להיות ביטוחים מקבילים (ולמשל לעניין תרומת ביצית הם ממש מקבילים).
מעניין.

לגבי הפלטיניום לי יש פלטיניום זה אכן מקנה החזר חלקי לתרומה (12000 שח) אבל רק אחת לכל ילד, עד 2 ילדים. במכבי אפשר גם שני החזרים ולנצל אחד אחרי השני.
בפלטיניום יש סל הריון חד פעמי של 5000 שח שאפשר להכניס בו בדיקות פרטיות שזה שווה. במכבי הסכום נמוך יותר. אני מצטערת שלא עשיתי גם ביטוח פרטי
שאלו יהיו הצרות שלנו...

אשרת 1972

New member
כפי שאיילת כתבה היתרון במכבי הוא

העובדה שהם משלמים עבור שתי תרומות גם לילד הראשון ( אני נהניתי מהשתתפות כזו ) בכללית זה תרומה לכל ילד בראשון ובשני , למכבי שלי יש גם סל הריון לטעמי הוא נמוך יותר אבל עוד לא עברה לי תקופת ההכשרה אז לא ממש בדקתי את ההבדל , הבדל נוסף שלא רלונטי בגילך הצעיר הוא כי שמכבי נותנת טופס 17 להחזרת עוברים עד גיל 51 בכללית עד גיל 45 .
יש עוד הבדלים בין המסלולים שכוללים את אופן הטיפול ( דקא ארוך או קצר וטיפול דמא בהדסה שרוב הרופאים לא נותנים אותם אלה באופן אינדיוידאלי ) המידע שאת מקבלת על התורמת והיכולת לבחור את הרופא , איילת פרסמה פה מסמך מלפני שנה וחצי שערכה משהי כאן שכולל המון מידע תחפשי אותו
מאחלת לך שתצליחי להרות מביציותיך זוכרת שבטיפול האחרון הייתה ביצית והייתה החזרה ואם לא תרומת ביצית היא פתרון .

תודה יקרה

אני כבר לא באמת מקווה להרות מביציותי...
נכון, היתה ביצית אחת שהופרתה, אך גם לה לא היה הרבה סיכוי בגלל האיכות, ואכן...
בנוסף לזה, אתמול דיברנו אני ואישי והוא לא רוצה שנעשה עוד טיפולים גם מהסיבה של סיכון הבריאות שלי והסיכוי לחלות בסרטן השד. הסבירות לכך בשל ההיסטוריה המשפחתית שלי גבוהה. עכשיו אנחנו בתכנית טיפולית לעניין הזה, ומחכים לתשובה אם אישרו לי MRI לשד.
בלחץ גם מהסיפור הזה...
נראה לי שבינתיים אעבור לפלטינום ולא למכבי. אבל אני מבינה שאין לי סיבה לא לעשות זאת.
תודה!

ד"א גם אם תעברי עכשיו לפלטיניום ובהמשך תעברי למכבי זה ייחשב לך כותק, לא תזדקקי לתק' אכשרה אז לא שווה לך כרגע להתלבט.....

טוב, עכשיו הבנתי

המחירים שנכתבו לגבי הפלטינום הם רק תוספת למושלם ולא עומדים בפני עצמם.
טוב, מבררת עכשיו יותר לעומק, אולי שווה לעבור למכבי.
מישהי יכולה להסביר לי איזה ביטוח כדאי לי לעשות וכמה הוא עולה?
מכבי זהב? זה מה שאני הבנתי משיטוט באינטרנט,
אבל המוקדנית של כללית אמרה לי משהו על זה שלא מספיק מכבי זהב ויש עוד איזה תוספת של "מכבי שלי" שאני חייבת כדי לקבל את ההטבות של תרומת ביצית, זה נכון או שהיא אמרה את זה רק כדי שאחליט להישאר בכללית?
תודה!

בבקשה, שאלות חדשות...

אני רוצה לברר איזה ביטוח כדאי לי לעשות.
אני רוצה לעשות זאת מהר כיון שישנה תקופת הכשרה בכל הביטוחים, שאני אולי יכולה להרשות לעצמי כרגע לחכות, אבל יש לי עניין בכל זאת לזרז עניינים.
אני מבינה שהרבה פה אומרות שמכבי עדיפה, האם נכון? מה המחירים?
וביטוח פרטי? כדאי לעשות? איזה?
אשמח אם תאירו את עיני בנושא זה.
תודה מראש!

אני ממש לא חושבת שמכבי עדיפה בכל קופה החלק של הפלטיניום הוא תוספת למושלם, גם במכבי התוספת היא מכבי שלי או משהו כזה.
מרבית המעברים היו על מנת לקבל החזר על תרומה נוספת....
אני מאוד מרוצה בכללית, לכל קופה יש את הבאגים שלה.
כרגענהנית מסל הריון של 5000 שח אותו אין במכבי עד כמה שידוע לי.
איילת

כן, המחירים של כללית פלטינום ושל מכבי זהב

מאוד דומים.
מעניין אותי עכשיו מה עדיף מבחינת הכיסויים.
נוח לי להישאר בכללית מהרבה בחינות, למשל רופאת המשפחה שלי ממנה אני מאוד מרוצה, וגם מרפאות כללית הרבה יותר קרובות לביתי.
ככה שאם אני עוברת זה רק מהסיבה הזו, ולכן שאלתי.
תודה.

מבחינת תרומת ביצית אותו הדבר.... אני חושבת שאני קיבלתי אפילו קצת יותר מהכללית החזר על תרומת ביצית אבל זה לא כזה משמעותי. מהמושלם קיבלתי לא מעט החזרים, החזר מלא על ההיסטרוסקופיה אצל בר חוה והיו עוד כל מיני הוצאות בדרך שביקשתי. לדעתי, עשי את הפלטיניום אח"כ לפי המסלול שתבחרי מקסימום תעברי.
עשיתי בזמנו בירורים, הקושי היחידי היה להשיג טופס 17 לאסותא להחזרת עוברים אבל הבעיה היא בעיקר אחרי גיל 45.....
הבדל נוסף הוא לרופאים של מכבי עובדים עם אסותא אז לעיתים זה חוסך את עלות הרופא, אבל....ממש לא בטוחה שזה מה שההבדל שווה....
שבת שלום
איילת

מכבי זהב מכבי שלי

שלום לך שמולי,
אני במכבי. להבנתי יש לך זיכוי לתרומת ביצית של קצת פחות מ- 12,000 אם את במגן זהב, בלי קשר למכבי שלי. התשלום הוא בסביבות 75 ש"ח לחודש.
אם את במכבי שלי (סה"כ תשלום חודשי של 120 ש"ח לחודש פחות או יותר, מקווה שאני לא טועה, וזה כולל את ההשתתפות במכבי זהב), את יכולה גם לקבל עד 2000 ש"ח זיכוי על הוצאות בגין הריון. למשל עבור כל מיני בדיקות שאת עושה. אבל יש חוקיות לזה , תסתכלי באתר של מכבי. (נדמה לי שהם משלמים עד חצי מכל קבלה שאת מגישה, ועד סכום מצטבר של 2000 ש"ח. משהו בסגנון)
הכי טוב יהיה כמובן אם תתקשרי למוקד מכבי , והם יענו לך על כל השאלות.
במוקד מכבי זימון תורים 1-700701616 יוכלו לענות על השאלות או להפנות אותן לאדם המתאים.
הנה קישור שמסביר על מה נותן מכבי שלי.
שיהיה לך בהצלחה!

שבת שלום

למעלה