הסברה מינית

ימימה

New member
הסברה מינית

מקווה שלא תחשבו שהשאלה שלי מוזרה... אז ככה - הגישה שלי לגבי הסברה מינית, (שאותה אימצתי מהספר "השנים המופלאות"), היא להסביר בנושאי מין בהתאם למה שהילד שואל. לא פחות - כלומר לא להמנע משיחה או להסתיר, אבל גם לא לתת "הדרכה" מעבר למה שהילד שואל ורוצה לדעת בעצמו. לתת לו ליזום את הגישה למידע לפי מה שמתאים לו. אז אביגיל, בת 6.5, כבר יודעת הרבה זמן שתינוקות נוצרים מזרע (של אבא) וביצית (של אמא), וגדלים ברחם - חלק מהמידע בא מאיתנו, חלק מהגן - וגם יודעת הכל על הריון, לידות, צירים, ירידת מים... (יש לה אמא בהריון וכמה דודות שילדו לאחרונה....) אבל היא מעולם לא שאלה איך עובר הזרע מאבא לאמא. לפני שבוע הגענו לשיחה על הנושא, היא שאלה, ועניתי לה. היא חשבה שזה "איכס", והסברתי לה שכששני אנשים שאוהבים אחד את השני, ונעים להם להתחבק ולהתנשק עושים את זה, זה נעים - כמו שנעים לנשק מישהו שאוהבים, אבל יכול להיות "איכס" לנשק זר גמור ברחוב ("הרי לא היית רוצה לחשוב שלאבא ואמא היה "איכס" כשהם עשו אותך" - זה שימח אותה
), וציינתי שבכל אופן זה משהו שרק מבוגרים עושים. ואז היא ציינה - אולי כדי "להרגיע אותי" שהיא לא מתכוונת לעשות את זה? - טוב, עם אבא אני לא אעשה את זה, כי הוא כבר איתך, ונמרוד (אחיה) עוד קטן... הסברתי לה שבכל מקרה לא "עושים את זה" עם בני משפחה, וזה מאד הפתיע אותה, והיא שאלה: למה? ברור לי למה עלתה השאלה - הרי אמרתי שעושים את זה עם מישהו שאוהבים מאד, ומי זה אם לא בני המשפחה? אבל פתאום נתקעתי - מעבר לכך שמאד ברור לי שזה אסור, שזה טאבו, ומעבר לצד הביולוגי, שמסביר שמנישואי קרובים נולדים ילדים עם מומים גנטיים (אבל הרי אנחנו לא באמת מקיימים יחסי מין רק כדי להוליד ילדים), לא ידעתי איך לענות לה. בינתיים הסתפקתי בהסבר ביולוגי קצר, ובאמירה שזה כך בכל התרבויות האנושיות, אבל זה נראה לי סתמי. מה אתם הייתם אומרים? טוב, הזהרתי שהשאלה קצת מוזרה...

נעה גל

New member
גם אורן שאלה וגם סיפור קצר על סקס

אורן שאלה את השאלה הזו במסגרת הניסיונות שלה לשריין את איתמר כחתן. היא הסתפקה בתשובה שעד שהיא תגדל היא תפגוש אחרים ובטוח תרצה להתחתן עם מישהו מהם ולא עם איתמר. לא היה צורך אצלנו להיכנס לכל החלק הביולוגי (עכשיו כשאני חושבת על זה - תודה לאל!) בכל מקרה, אם התשובה שלך לא סיפקה אותה סביר להניח שהיא תחזור ותעלה את השאלה הזו ואז תוכלי לנסות את הגירסה ה"רזה" שלי
. עכשיו סיפור על סקס ורחוקת משפחה שלנו שהיא בת חמש. יום אחד אימא שלה עמדה בתוך הבית והיא שמעה שיחה המתנהלת בין אותה ילדה לאבא. הילדה שאלה: "אבא, מה זה סקס?" האבא החל לכחכח בגרונו, להעיף מבטים הצידה (אולי מישהו יעזור לו), ובסוף הוא פלט איזו תשובה על כך שזה משהו שגדולים עושים. כשהם נכנסו הביתה, ההורים דיברו ביניהם והגיעו למסקנה שכנראה הגיע הזמן לספר לילדה על "דבורים ופרפרים". יום למחרת, הילדה ניגשה לאימא ושאלה אותה את אותה שאלה בדיוק "אימא, מה זה סקס?". האימא היתה קצת יותר מוכנה והיא פצחה בהסבר מלא על חוקיותו של הטבע ואיך באים ילדים לעולם. אחרי שהיא גמרה לנאום, הקטנה חשבה לרגע, אימצה קצת את המצח ואז אמרה "טוב, אז מה זה seven?"

ימימה

New member
../images/Emo6.gif זה אמיתי? ../images/Emo6.gif

ואגב - הכוונה כמובן להסבר מאד תמציתי על כך שנולדים ילדים חולים, לא יותר. פשוט לא עלה לי משהו אחר בראש באותו רגע...

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ג-ד-ו-ל!!!!!! נפלתי מצחוק!!:

בכל אופן, אני אישית ממש לא מחכה לשיחה הזאת שתבוא יום אחד, מתוקף היותי חד-הורית...
אבל אף אחד לא הבטיח שיהיה קל !!

נשרקל

New member
מבקשת רשות להשתמש../images/Emo187.gif

היי נועה הסיפור הזה מדהים, האם מותר לי להדפיס אותו ולהקריא בכל מיני הזדמנויות?

ציפי ג

New member
אין לי שום בעיה

אני מפנה לפסוקים המתאימים - כך כתוב בתורה. נקודה. זה מסביר הכל. תכל'ס אני באמת לא מבינה למה אסור לגלות עריות, שלא על פי ההלכה. האיסור החוקי, עד כמה שאני יודעת, לא תקף בבגירים. (אולי אני טועה). ישנה תנועה בעולם הגדול שדוגלת בקיום יחסי מין במשפחה כחלק מהכנת הילד לחיים בטוחים יותר בבגרותו. אני חושבת שכשםו שהיה נהוג בעולם העתיק לקיים מערכת יחסים בתוך המשפחה, והדבר בוטל, המנהג עוד ישוב.

She Dolphin

New member
לא הבנתי ../images/Emo12.gif את מוכנה להסביר?

למה את חושבת שהמנהג עוד ישוב?

ציפי ג

New member
כמו שפדופיליה היתה פעם מחזה נפוץ

והיום היא אסורה. כמו שהומסקסואליות היתה מנהג עבר, שנאסר וחזר להיות מחזה נפוץ. אם אין הנמקה לוגית, ואנשים חיים רק על פי לוגיקה, הם עושים גם דברים שנראים לי משונים מאוד.

She Dolphin

New member
הבנתי. אבל כמובן שההשוואה בין

פדופיליה והומוסקסואליות בעייתית בעיני. זה בעייתי להשוות מעשים שנעשים בין שני מבוגרים מתוך הסכמה לבין מעשים מיניים בין מבוגר לילד. לא סתם החוק מבדיל בין שני דברים אלו (למרות שזה קרה באיחור מסויים
). אין ספק שאני שמחה שאני חיה בארץ מערבית בתקופה שלנו, שבה פדופיליה אסורה בפני החוק ומהווה טאבו כזה שעברייני מין פדופיליים מוקצים אפילו בעולם הפשע.

למעלה