הסברה ותקשורת

rob roy

New member
הסברה ותקשורת

הייתי רוצה שיקום פורום הסברה. לנוכח המצב, ואזלת היד של משרד ההסברה, נראה לי שיש מקום לפורום כזה. הפורום יוכל להתרכז בארגון תגובות לתעמולות, עדכון אודות פרסומים מסולפים בערוצי החדשות הזרים, דירבון משרד ההסברה, הקמה או קשר למאגרי מידע אמינים לשם הזמת תעמולה. מכיוון שאינני יכול לנהל פורום כזה, לפחות לא לבד, הייתי שמח אם מישהו כאן ימצא עניין בניהולו של הפורום. הסיבה שאני מפרסם כאן - ראיתי שהנושא עלה כאן לאחרונה, אך אינו עולה בקנה אחד עם מכתב הפתיחה, המבקש להרחיק דיוני אקטואליה מפורום זה. מישהו? מישהי?

xslf

New member
אכן יש צורך במשהו כזה

בנתיים, בסצינה של חדשות אלטרנטיביות, צמח בלוג קבוצתי חדש שנועד לצרכי הסברה: http://www.tellinglies.org/news/ אם כי גם הוא סובל מאוד מחוסר מקורות מידע אמינים באנגלית לקשר אליהם, במיוחד בנושא חדשות (מה כבר יש? הארץ, ערוץ 7, וג´רוסלם פוסט). די מתסכל...

rob roy

New member
אם כוונתך מדיניות ומטרה של הפורום

אזי מדובר בנסיון לשינוי התדמית התקשורתית של ישראל בעולם, ובעקבות כך הצגה מאוזנת יותר של הקונפליקט הישראלי פלסטיני, והרגעת הרוחות נגד היהודים בחו"ל.

ohad m

New member
יש בנושא זה מאמר

בגלובס של היום, עמוד 64, על ההפסד הישראלי מראש במאבק ההסברה ברשת, ועל עמותה שנקראת "על ישראל". הנושא מטריד גם אותי, ולכן פתחתי וובלוג להסברה. כולכם מוזמנים להצטרף ולעזור. חבל רק שהמדינה לא מתייחסת לנושא הזה שכל מי שמבין קצת יודע עד כמה הוא קריטי.

rob roy

New member
אז אולי תרצה לשתף פעולה

בפתיחת וניהול פורום כזה? או שאתה צריך לנסוע לחו"ל? הוובלוג שלך כבר מופיע ברשימת המועדפים שלי (ממך?). אבל אחת ממטרות הפורום תצטרך להיות, לדעתי, הסברה אקטיבית. דעת הקהל העולמית לא ממש תחפש את הסברינו. למשל, חשבתי על להגיב לרשתות התקשורת, כמו CNN או BBC דרך אימייל, וכן לאיחוד הארופי המשותף.

ohad m

New member
אני מעדיף לרכז אצלי

את המידע שאני מפיק, ולא לפזר אותו באתרים שונים, למרות שזה גם איזשהו סוג יעיל של הסברה. כרגע המטרה שלי היא שכמה שיותר אנשים שמחפשים מידע במנועי החיפוש יגיעו אלי, ואני בהחלט מתקדם יפה בנושא. אתה מוזמן לתרום, אגב. ואם תמצא כתבה שערורייתית במיוחד שדורשת תגובה מיוחדת באחד האתרים הנ"ל, תודיע לי, אני כבר אפרסם את זה איפה שצריך.

למעלה