הסבה?

הסבה?

שלום. אני שייכת לאלה שלמדו במדע הרוח באונ' תואר ראשון ןשסיימו גילו שאף אחד לא מחכה להם. אני שוקלת הסבה לתחום המחשבים, שמועות אומרות שירוק יותר שם. האם יש טעם... איפה מתחילים? יש היצע עצום בקורסים ומקומות לימוד. האם יש לכם מסלול מומלץ? שיהיה יחסית קצר וממוקד ויאפשר השתלבות תעסוקתית אמיתי בתחום אודה לעזרתכם הנדיבה קארין

יש טעם,

השאלה אם יש התאמה אישית ונטיה טבעית. (הרי לא סתם הלכת למדעי הרוח) ברכות על הגילוי, אגב. בעניין הירוק, אני לא בטוח, אבל מתפרנסים איכשהו. עצתי היא, שלפני שנרשמים לקורס ארוך, ומשלמים סכום גדול, כדאי לברר אם את אוהבת את זה, כי אם לא - זה לא ילך. יש קורסים קצרים וזולים יחסית של מבוא לתכנות, יש קורסים של משרד העבודה שנדמה לי שהם חינם, ויש המון ספרים למתחילים. מה שרציתי להדגיש, זה שבניגוד למקצועות אחרים, שאת יכולה לעבוד בהם בלי להתלהב, פה בלי איזו אש פנימית, בלי רצון עצום ללמוד, בקיצור - בלי לאהוב את זה - זה לא יצליח, וזה יהיה בזבוז זמן וכסף. אז לבדוק קודם, ולנסות בקטן. בהצלחה.

העצה שלך הגיונית אבל

אין זמן...קורסים של משרד העבודה הם למובטלים ואני עובדת (חייבים שלם שכ"ד) ונראה לי שאם כבר לומדים אז עד הסוף, כבר עיינתי בספרי לימוד פה ושם וגם באיזה אתר ללימוד בC++ באופן עצמאי ועכשיו הגיע הזמן לדבר האמיתי, השאלה היא איפה מתחילים??? יש שלושה מסלולים אפשריים: בדיקות תוכנה, קורס של שנה פיתוח תוכנה, שנה וחצי NET. קורס של שנה איזה מהמסלולים עדיף? שאני אומרת עדיף אז בתכלס, איפה יש יותר היצע של עבודות לאלה שמסיימים את הקורס ואין להם ניסיון??

pintyo

New member
אם כבר עד הסוף אז למה לא תואר ראשון

כשאת אומרת "שאם כבר לומדים אז עד הסוף", אני חושב על השלמה לתואר במדעי המחשב, הרי יש לך כבר תואר ראשון, כך שאני מניח שתוכלי לדחוס את הקורסים שצריך בשנתיים (יהיה תך פטור מכל הקורסים הכלליים). בנוגע לכל מיני קורסים אחרים, אני מניח שיהיה לך קשה להשתלב בשוק במשרת פיתוח ללא תואר ראשון, היום יש היצע של מסיימי תואר שמחפשים עבודה, כך שבהשוואה להם תהיי בנחיתות. אני לא אומר שאין סיכוי להתקבל ללא תואר,רק שהיום זה הרבה יותר קשה. נשארת האופציה של בדיקת תוכנה, שאליה את יכולה גם להתקבל אפילו ללא קורס, ישנם מקומות שע"מ לבדוק את התוכנה שלהם הדרישה היא רק תואר ראשון, אין הרבה מקומות כאלה, אבל כניסה למקום כזה יכולה לפתוח לך קריירה בתחום. בהצלחה

בדקתי את הנושא של התואר

ראשון נוסף במחשבים, האונ' הפתוחה מציעה את אופציית הערב, אחרי פטורים שונים ומשונים הגענו אני ויועץ הלימודים למערכת של 3 שנים מאוד צפופות עד מחנק ותוך כדי להמשיך לעבוד כפקידה ולהתחרפן, ודרך אגב הגיל (32) זה גם נושא לשיקול, ואם אני יכולה תוך זמן יותר קצר ללמוד ולהתחיל להתגלגל משם אז עדיף, לפחות כך אני סבורה. בעיקרון גם אני חשבתי על בדיקת תוכנה כי ברמה העקרונית זה יותר קרוב לעריכה לשונית, לפחות בקונספט ואני מגיעה מתחום הלימודי הזה, ונראה לי שצריך את אותה סיבולת לב-ריאה לנושא :) אבל ששאלתי את פלוני ואלמוני הם גרסו שפיתוח תוכנה זה התחום ללכת עליו. ימים יגידו ממש תודה על ההכוונה

pintyo

New member
פיתוח ובדיקות נמצאים באותו תחום

שני הכיוונים שונים מבחינת העבודה, ומצריכים סיבולת אחרת, יש כאלה שלא אוהבים לכתוב קוד ויש כאלה שלא מסוגלים לבדוק כל היום קוד של אחרים. תבדקי עם אלה שהמליצו לך, מה הגישה שלהם לעניין, וחפשי אנשים עם הגישה ההפוכה ע"מ להתייעץ בדעתם. אם ההמלצה נבעה משיקולי שכר, אז הממליצים שלך טועים, בבדיקות תוכנה רמות השכר גבוהות כמו ואפילו יותר מפיתוח, כאשר צוברים ניסיון מתאים(הרמות ההתחלתיות אכן נמוכות יותר, אבל קחי בחשבון שיהיה לך יותר קל להתקבל לזה), ואפשר להתקדם לניהול צוותים ופרוייקטים, בדומה לפיתוח. אם עכשיו תלמדי שנה פיתוח, ואח"כ תנסי להתקבל לעבודה, יש מצב שבסוף תמצאי עצמך בודקת תוכנה (כמו רבים שסיימו תואר במדעי המחשב ולא מצאו עבודה בפיתוח) כך שאולי כדאי לך ללכת על משהו משולב - ניסיון להתקבל לבדיקת תוכנה, ובמקביל השלמת תואר בפתוחה, כך תוך מקסימום 5 שנים תהיי עם תואר שיפתח לך דלתות, ועם קריירה מצליחה
לגבי הגיל... בזמנו התחיל ללמוד איתי בחור בן 31 לאחר שסיים רוקחות, הוא סיים את התואר בהצטיינות והמשיך לתואר שני, כך שהגיל ממש לא חשוב, אם כבר יהיה לך יותר קל כיוון שאת כבר יודעת "איך ללמוד" צברת ניסיון בתואר הראשון שעשית

כנראה

אז שבדיקות תוכנה זה התחום ממנו אתחיל, אני אתחיל קורס QA באפריל ואסיים את הקורס תוך שנה ובמקביל אני אנסה ללמוד לבד כמה שיותר לעומק שפות תיכנות, וכעצתך אם וכאשר אצליח להכנס לעבודה כלשהי בתחום אז אתחיל לשפר עמדות עם השלמות לתואר ראשון במחשבים ואנסה להתפתח משם. מקווה לטוב, ממש עודדת אותי בתגובות שלך, המחשבה שאמשיך להיות פקידה לא מאותגרת בשכר מינימום לא עשה לי טוב, התחלה כזו היא ממש זריקת אנרגיה צרופה. תודה כבר אמרתי? באמת תודה. קארין

נקודות החיבור

לדעתי הן בקונספט של בדיקת הכשלים בשפה, בגדול- טעיות בקוד שבתוכנה מול טעויות לשון שבטכסט, שפה היא שפה ולכולן יש סינטקס מובנה וגם אני מניחה שבודק תוכנה ועורך לשוני צריכים טמפרמנט די דומה- סבלנות רבה, עין טובה ויכולת לעמוד על טעויות.

T i k t a k i t

New member
רציתי לוודא את הכונה לפני שאסביר

בודק תוכנה לא באמת בודק את הקוד [ב99.9% מהמקרים לפחות] .כדי לעשות אנליזה לקוד יש המון כלים ,מתוחכמים יותר או פחות -החלב מהמובנים שעושים בדיקת שגיאות וכלה במתוחכמים יותר שגם מציעים מה לשנות ואיך לכתוב טוב יותר בשתי מילים ,מה שבודק תוכנה עושה ,זה בודק שהתוכנה עושה את מה שהיא אמורה לעשות ,את כל מה שהיא אמורה לעשות ,ושום דבר מעבר למה שהיא אמורה לעשות (כן ,ההקבלה לשבועת המושבעים האמריקאית מכוונת
-אני המצאתי ) יש המון סוגי בדיקות ,צורת בדיקה וכו' -אבל זה בגדול. את צודקת בזה שצריכים סבלנות ,עין לפרטים ואהבה למציאת טעויות

ציפי81

New member
לא נראה לי מוצלח להתחיל ישר מ-.net

ואשמח לשמוע את דעתם של מתכנתים ותיקים בנידון. אני חשה שאם מתחילים ישר מ-dot net הרבה יותר מסובך להבין את עולם התכנות והתפיסות התכנותיות.

goldsoft

New member
הדשא לא כל-כך ירוק.......

כמתכנת בחברה די גדולה, אני יכול לומר לך שמקצוע התכנות דורש המון הקרבה..... המון לימודים (כל יום יוצאת טכנולוגיה חדשה וצריך לדעת לתמוך בה......) המון שעות.... אני יודע מתי אני מגיע לעבודה - אף פעם לא יודע מתי חוזר.... בקיצור, צריך להיות מורעל מחשבים מהנשמה אם אפשרות לשבת מול המחשב ים של שעות.. אם תשאלי אותי - אם זה היה קיים אצלך (אותה המורעלות), היית לומדת מדעי-המחשב מהתחלה. ובקשר לקורסים, זה כאפס לעומת מה שצריכים לדעת אם אתה מפתח תוכנות בחברה.

אם לא ירוק אז קרוב

לפחות איך שאני רואה את זה, יש כל מיני משרות בעולם המחשבים ויש אנשים "מורעלים" יותר ויש פחות, אני מניחה שיש כל מיני נישות, פיתוח תוכנה זה לא המסלול שאני בהכרח רוצה, כי האמת אין לי "מעוף" בתחום. מה שכן אני מחפשת פרנסה יותר משודרגת.

אחת מאופציות הסינון הן תואר ראשון,

במיוחד אם מדובר במישהו חסר ניסיון. תואר ראשון במדעי הרוח לא מהווה שום אינדיקציה ליכולת בתחום. מצד שני, קורס תיכנות קצר של כמה חודשים לא מעניק שום ידע משמעותי. בקיצור זה לא נשמע כמו הדבר שיעזור לך למצוא את העבודה המיוחלת.

תחשבי על התמחות צרה, שם הכסף

הי, אפשר להתחיל להכנס לעולם הקר של מחשבים בכל גיל, אבל השאלה, כמה ירוק זה יהיה בשבילך. את תמצאי את עצמך בתחרות מול חבורה עצומה של פריקים צעירים וכנראה שתשארי שוב בשולי גן הירק. לדעתי, עליך לחשוב על תחום צר אחד מעולם המחשבים (או כל תחום אחר המענין אותך שלא קשור למחשבים) ולהפוך בו למומחית. כשתהייה כזו וזה בדרך כלל לא סיפור כזה רציני, זה רק עניין של החלטה, תוכלי למצוא שאת שווה הרבה כסף וגם היחס אליך מצד הלקוחות או המעסיקים יהיה אחר לגמרי. פן אחר של הסבה לתחום מחשבים עבורך יכול להיות לאוו דווקא תכנות. למשל, להיות מטמיעה, מיישמת, מדריכה... של תוכנות כבדות כגון SAP או ORACLE. אם תלכי על זה ברצינות, הרבה כסף שוכב שם. רעיונות למכביר אבל בדיוק הגיעה השעה שלי ללכת לאכול מצות שיהיה לך חג שמח אבי

חג שמח עם הרבה מצות עם שוקולד

תודה על העצות, אני מקווה שאם אלמד יותר את הבסיס של תיכנות אני אפתח לעצמי יותר אופציות תעסוקתיות. כמו שכתבתי בתגובות קודמות שלי אני לא רוצה להיות מפתחת תוכנה כי אין בי את התשוקה העזה "ליצור" לפחות לא במושגים של מחשבים, אני מחפשת תחום שלא ירוקן אותי, כרגע אני יכולה לבחור בין פקידות למזכירות לשירות לקוחות, ופלוס מינוס לנוע סביב השכר של 4500 ולהישאר לא מסופקת מבחינה כלכלית (ואני לא שואפת למשכורת עתק) וגם לא מחשבתית (מזל שיש עוד את רסלינג) מה שכן, העלתי את השאלה שלי פה מתוך זה שרציתי הכוונה איזה מסלול יהיה יעיל יותר למטרותיי. נרשמתי ביום ראשון לקורס של בקרת תוכנה, מסלול שנתי, ימבה כסף (25,000), שחלקו הראשון נותן היכרות ראשונית עם שפות ובחלקו השני היכרות עם תוכנות ושיטות בדיקה. אני מניחה שזה יתן לי טעימה ראשונית ואני מקווה שבסיומו אני אוכל למצוא עבודה טובה ומעניינת יותר

למעלה