הסבה

satori79

New member
הסבה

שלום ובוקר טוב,

אני תוהה עם משתלם לי לעשות הסבה לQA,
אני שוקל לעשות קורס ותוהה לגבי ההיצע בשוק והסיכוי למצוא עבודה בתחום ואפשרויות קידום.

היכן ניתן ללמוד בצורה מסודרת קורס QA?

כרגע אני עובד כטכנאי מחשבים ורשת משולב עם טלפוניה ושרותי אינטרנט בקיבוץ בו אני גר. רוב הידע שלי הגיע מלמידה עצמית, פלוס קורס MCSE. ובשבילי יש תחושה של מיצוי וחיפוש אתגרים חדשים.

אשמח לתגובות,
תודה

halperin

New member
מנהל
היכן ללמוד בדיקות / איזו מכללה מומלצת?

ציינת קיבוץ אך לא באיזה אזור - אין "המון" הייטק מחוץ למרכז הארץ - כך שכמובן זה ישפיע...
כיום הסיכוי למצוא עבודה הוא גבוה (היו בעבר שנים שלא), אבל עדיין מציאת עבודה ראשונה אינה קלה, אך אפשרית אם עושים זאת נכון.
(לכך יש לנו את הפוסט של דנה: http://goo.gl/B0xwrj )
כמובן שתמיד עדיף לבוא עם תואר מאשר עם קיצורי דרך...
&nbsp
לגבי - היכן ללמוד בדיקות / איזו מכללה מומלצת? - יש לנו תשובה מוכנה מראש:
https://www.facebook.com/notes/פורו...למוד-בדיקות-איזו-מכללה-מומלצת/953634478035813
&nbsp

idol1990

New member
איפה ללמוד

יש המון מקומות, אני למדתי בג'ון ברייס, הייתה לי מרצה מעולה, היה אולי איזה שיעור או שניים שהייתי מוריד או מעביר במהירות אבל בסה"כ יצאתי מרוצה,
חשוב להשקיע גם בלי קשר ללימודים, אני ישבתי בבית ולמדתי, בין שיעור לשעיור.

עמית ו

New member
זו שאלה טובה

נתחיל עם כמה עובדות -
1. אין היום בארץ קורס הכשרה לבדיקות ששווה משהו. אם תחפש קורס בדיקות תמצא שני דברים - קורס של כשמונה חודשים באחת מהמכללות שיעלה כ20 אש"ח ויספק לך הכשרה סוג ג', או קורס של חמישה ימים שמיועד לבעלי רקע וניסיון ומתעסק קצת בתיאוריה (וגם התועלת שלו מוגבלת למדי).
2. זה קצת עצוב לומר, אבל סביר להניח שעם חיפוש עיקש מספיק תוכל למצוא עבודה בבדיקות כבר עכשיו בלי שום קורס ושום הכשרה נוספת (יהיה לך קל יותר בחברות שמתעסקות בדברים רבע קשורים למה שאתה עושה כרגע). כן כדאי שתשב עם כמה אנשים כדי להבין מה זה בכלל המקצוע הזה.
3. קח בחשבון שטווח המשכורות משתנה באופן קיצוני בהתאם לדברים שאתה יודע לעשות - אני כל הזמן שומע מספרים סותרים, אבל אם אתה בודק תוכנה שאינו מתכנת המשכורת ההתחלתית יכולה להיות בסביבות 6-8 אש"ח ונדמה לי ששמעתי שהגבול לתפקידים לא ניהוליים עומד על סדר גודל של 12. אם יש לך תואר במדעי המחשב ואתה בודק שמתכנת, זה לא בלתי סביר למצוא עבודה ראשונה בשכר של 15 אש"ח.
&nbsp
&nbsp
לכן, אם אתה מגיע למסקנה שמעניין אותך להיות בודק תוכנה, ההמלצות שלי, בלי להתחשב במגבלות שלך, הן :
1) ללמוד לתואר במדעי המחשב.
2) להתחיל לחפש עבודה: דרך חברים, דרך חברות כוח אדם, דרך האינטרנט. תוך כדי החיפושים, עשה כמיטב יכולתך כדי ללמוד קצת על בדיקות בבית.
3) לך לקורס של שמונה חודשים. זו תהיה התעודה המיותרת הכי יקרה במגירה שלך, אבל לחלק מהמכללות יש קשרים שיכולים לעזור לך להגיע לראיון עבודה. יש כמה אנשים שימליצו לך על אנשים ספציפיים עם מסלול הכשרה שונה במקצת מזה של המכללות - יכול להיות שההמלצות שלהם נכונות וזה עדיף, אני לא מכיר את הנושא מספיק לעומק כדי לומר שהאחד עדיף על השני.
&nbsp
חוץ מזה, כדאי לקרוא כאן: http://qablog.practitest.com/you-should-not-be-tester/

satori79

New member
רב תודות

אני בחצי הדרך לתואר בתחום אחר לחלוטין,
&nbsp
ומתוך התעניינות התחלתי לנסות ללמוד שפת פיתון.
&nbsp
בהחלט התשובה שלך והתשובות האחרות האירו את עיני,
תודה ושבת שלום.

halperin

New member
מנהל
אם אתה יכול - תשלים התואר, אפילו אם לא בתחום, וגם...

כפי שעמית ציין אבל איני בטוח אם שמת לב לכך -
הכי קל להתברג בתחום בו יש לך רקע - כלומר יתרון יחסי על אחרים,
זה יכול לנבוע מהתואר האחר שאתה לומד - אם יש חברות המפתחות לתחום זה תוכנה, ויכול לנבוע מהעיסוק שלך כרגע בתמיכה.

halperin

New member
מנהל
תיקון קל - משכורת בודק (לא ר"צ) לרוב עד 18K - ויש חריגים...

halperin

New member
מנהל
חיפוש ללא קורס רק לבעלי רקע (עיסוק רלוונטי - או ניסיון צבאי)

חיפוש ללא קורס ותואר רק לבעלי רקע (עיסוק רלוונטי - או ניסיון צבאי),
אני לא רואה כיום כמעט אנשים שמשתלבים ללא אחד מהשלושה:
1. תואר (רצוי רלוונטי אבל לפעמים ניתן גם אם אחר)
2. רקע מעשי בתחום רלוונטי לעיסוקה של החברה / בתחום תקשורת/מחשבים מהצבא.
3. קורס.
ספציפית לגבי שואל השאלה שמציין עיסוק במחשבים - יש סיכוי גם בלי קורס, אבל מאוד תלוי כיצד אתה יודע להציג עצמך בקו"ח ובראיון.

lstlst

New member
הסבה לתחום הבדיקות התוכנה

שלום,
יש לא מעט בעלי מקצוע אשר עושים הסבה לתחום בדיקות תוכנה
כאשר הייתי מנהל תחום QA במוסד פיננסי גייסתי מומחי תוכן, קרי רואי חשבון , סוחרים בנירות ערך ובמסגרת העבודה הכשרתי אותם בתחום הבדיקות תוכנה.
1. לגבי הסיכוי: תמיד יש סיכוי, צריך להיות סבלני ולחפש בזמן שאתה עובד בעבודתך הנוכחית.
2. מכיוון שאין לך רקע מומלץ לעשות קורס בתחום הבדיקות כדי שיהיה לך בסיס מסויים.
3. היכן ללמוד? אני מרצה ב IT-SCHOOL 365 לכן אני ממליץ עליו.
4. קורס בדיקות תוכנה זה אתגר אמיתי, דורש דפוסי חשיבה שונים בעולם טכנולוגי משתנה.

מקווה שעזרתי
[URL]http://itschool365.wixsite.com/itschool365[/URL]

למעלה