הסבה מקצועית

ריטה1

New member
הסבה מקצועית

אני מנה"ח במקצועי,
בת 43
התגתגלתי למקצוע הזה לגמרי בטעות,ונשארתי בו בגלל הצורך להביא פרנסה
עכשיו אני מרגישה שמיציתי/נשחקתי ולא יכולה להמשיך יותר בתחום
בעברי הרחוק (לפני למעלה מ17 שנים) הייתי ראש לשכה (מאוד אהבתי את העבודה- אך כיום בלי תואר אני יכולה להיות רק מזכירה בקושי וזה ממש לא כיוון), ופקידת קבלה בבית מלון (יש לי תעודה מתדמור)
למדתי משאבי אנוש לתעודה וניהול והפקת ארועים, אך מעודי לא עסקתי בזה לצערי.
אני בן אדם של אנשים, יצירתית ומאוד ומאוד יסודית, טובה עם מחשבים וטכנולוגיה
בוער בי מאוד הרצון ללמוד ועשות משהו אחר ומעניין
אך עם זאת ברור לי שבגילי הסבה מקצועית קיצונית היא בעייתית מהרבה בחינות
אשמח לשמוע על רעיונות להסבה מקצועית שיכולים לבוא בחשבון מבחינתי
תודה

שלום ריטה,

למה הכוונה "בגילי הסבה מקצועית קיצונית היא בעייתית"?
נשים בגילך ובגילאים יותר מבוגרים עשו ועושות שינויים מקצועיים.
זה אמנם דורש השקעה, תעוזה, אמונה בעצמך, אך כל זה אפשרי בהחלט.
נשמע שיש לך הרבה מה לתת ולהפיק מעצמך. האם חשבת על כיוון או כיוונים ספציפיים?

ריטה1

New member
תודה,חשבתי על עיצוב פנים/הום סטייל

אבל אני בהחלט פתוחה לרעיונות נוספים שיכולים לשלב את הנסיון התעסוקתי שצברתי במקום לזרוק את הכל לפח
למרות שאין כ"כ קשר בין הנה"ח ליצירתיות (אבל גם במקצוע המשמים הזה הצלחתי לעשות כמה דברים יצירתיים ומענינים)
לכן גם העליתי את נסיוני התעסוקתי והתעודות שלי בפוסט

כמה טיפים ורעיונות מנחים:

היי ריטה, מכיוון שאיני מכירה אותך זה יהיה לא רציני מצידי "לזרוק" לך רעיונות ספציפיים.
בהתייחס למה שסיפרת, אני כותבת לך כמה טיפים ורעיונות מנחים :

1. יצירתיות יכולה להתבטא בכל דבר שתבחרי לעשות. ממש כמו הדוגמה שלך על הנהלת חשבונות, שהיא מצויינת.
תחומים שמקובל להציגם כיצירתיים הם בד"כ עיצוב (לסוגיו), אומנות, אמנות, כתיבה וכיו"ב אבל בכל דבר שתבחרי לעשות טמונה אופציה כזו.
גם מוכר סנדביצ'ים יכול להיות יצירתי - למשל באופן שבו הוא מכין את חומרי הגלם, באופן שבו הוא מגיש, באופן שבו הוא פונה ללקוחות ובאופן שבו הוא מפרסם את עצמו...
2. הנקודה הראשונה שממנה אני מאמינה שחשוב להתחיל היא - בתשוקות שלך. באותם דברים שאת מאוד מאוד אוהבת לעשות, מתחברת אליהם, שהכי עושים לך את זה - וסביר להניח שאת גם טובה בהם. זה שילוב מנצח (נסי לחשוב על היום וגם בעבר, מה הכי עשה לך את זה ולמה הכי התחברת).
3. לגבי עבודה עם אנשים - נשמע שיש לך המון מוטיבציה בכיוון הזה, תשאלי את עצמך - באיזה הקשר היית רוצה אינטראקציה עם אנשים? עם איזה קהל, באיזו סביבת עבודה? מה כן, מה לא? את יכולה להיעזר ב"לסקור" את מה שעשית עד כה, מה עשה לך את זה ומה פחות.
4. האם עלה הרעיון של להיות עצמאית? שם יש המון מקום לבטא יצירתיות, ושם יש מקום להשתמש גם בידע בהנה"ח אגב.
5. חשוב לי לומר לך ששום דבר לא "נזרק לפח". כי מה שאת צוברת במהלך חייך הוא קודם כל ניסיון יקר מפז, הוא ידע וכלים, הוא יכולות, התאמנת ורכשת מיומנויות. בהנהלת חשבונות למשל, יש מאפיינים של סדר, ומי שהולכת להיות עצמאית - הידע הזה עשוי לסייע לה מאוד!
כל דבר שעשית, יכול לתרום לך במימוש העצמי שלך.
6. בהמשך ל-5 - בכלל לא בטוח שאת צריכה ללמוד, לפעמים הדברים שרכשנו ומה שלמדנו והכי חשוב - מה שיש בנו, הם נכסים שכבר יכולים לעמוד בפני עצמם. בכל מקרה חשוב לגבש לעצמך קודם כל את המטרות ולהתמקד בכיוון הרצוי, ובהתאם לזה להחליט על לימודים, אם יש צורך בכך.
המון בהצלחה!

למעלה