הסבה מקצועית

pompii

New member
הסבה מקצועית

היי
אני בת 29, עורכת דין מזה שלוש שנים.
לאחרונה הגעתי להחלטה שאני מעוניינת לעשות הסבה מקצועית (מיצוי ושחיקה מהמקצוע..). ישנם הרבה תחומים שמעניינים אותי אבל שאלתי כאן היא בנושא של הסבה מקצועית לתחום של חינוך, ובפרט חינוך לגיל הרך.
מה האפשרויות העומדות בפניי?
אני חוששת לעשות צעד, חוששת לעזוב את המקצוע שלי שרכשתי בעמל רב במשך שנים אבל לא מרגישה מסופקת ממנו. אני נשואה פלוס ילדה וכמובן יש חשש לנפילה כלכלית...מצד שני תחום החינוך תמיד עניין אותי מאוד.

pompii

שינוי איננו תהליך פשוט וכמעט תמיד מלווה במחיר בתקופה הראשונה אך מתייצב לאחר מכן.
כיוון שכבר השקעת פעם אחת במקצוע שאינו עונה על צרכייך אני מציעה לעשות תהליך מעמיק עם עצמך לפני
החלטה סופית והשקעה במקצוע החדש.
שימי לב, לא לוותר על עשיית השינוי רק לעשות אותו מתוך בחירה מושכלת ומודעת כך שהפעם הוא יענה על מרבית הערכים
המובילים אותך.

מגוון אפשרויות עומדות בפנייך כדי לדעת מה הן אני ממליצה לערוך רשימה של כל מוסדות ההשכלה העוסקות בתחום החינוך/הגיל הרך
לא להתעצל ולקבוע פגישה עם היועצת/הכוונה שיש במוסד הלימוד . אלה יפרסו בפנייך את מגוון האפשריות כך שבסופו של תהליך
תהיה לך תמונה מלאה של הקיים ומכאן תתחילי בתהליך הבחירה.

יהודית ציטר - פעימות

יש הרבה אפשרויות בחינוך

הי
קודם כל תדעי שאפשר לעשות את הצעד בחכמה ולא ישר לפרק את הכל

תחום החינוך הוא רחב ואם יש לך את הרצון יהיה לזה ביקוש
החכמה בחיים היא ללמוד לוותר על העבר שלנו
כי גם אנחנו משתנים
וכדי שזה יהיה קל יותר מציעה שתתחילי לחקור

מה דורש בשביל לימודי הוראה?
מה היית רוצה ללמד?
מה היית רוצה לתת לילדים?
ולבנות בתוכך את התשוקה כדי שתצאי לדרך

מקווה שזה עוזר ונותן כיוון ראשוני
בהצלחה!

pompii

New member
תודה רבה

יש בי רצון גדול לעבוד עם ילדים בגיל הרך, ללמד, לחנך, לשחק, להתפתח..
מעניין אותי גם תחום של חינוך וגם התפתחות תינוקות וילדים.
כבר שנים שיש לי רצון גדול לפתוח גן ולנסות להעניק באמת כל מה שיש לי לקטנים. יש לי גישה לזה, אני אוהבת ילדים ויש לי המון סבלנות. אני רוצה לעסוק בעשייה, ולא כל היום לעבוד עם מחשב, מיציתי את זה.

למעלה