עונה (אני מהתחום)(
הי, שלום לך
אני אקדמאית בעלת תעודת הוראה, ועבדתי בזה כ-5 שני6 שנים (שנה כמורה ועוד 5 כגננת).
אני יכולה להגיד לך שתחום ההוראה בהחלט אינו מתאים לכל אחד. את צריכה להיות טיפוס שרגיל להיות בפרונט, להיות ביחסי אנושטובים עם כולם, כולל המנהלת, ההורים, והתלמידים וכמובן שאר המורות, להיות מולטי-טסקים כל הזמן, להבין שאין לך הרבה "סיי" בכיתה כי היום לתלמידים יש את כל הכוח ובשניה הם קוראים להורים שלהם ומתלוננים עליך. המשכורת די נמוכה ואת נדרשת ליותר שעות מאשר זה נראה (בגלל אופק חדש)*, ויש הרבה השתלמויות אחרי הצהריים - ואח''כ לשבת ולבדוק עבודות / להכין מבחנים / מערכי שיעור אינסופיים....בקיצור עבודה סיזיפית, בעיקר בשנים הראשונות כמורה.
הקושי בלהיות מורה / גננת גם נובע מזה שאת לא אדון לעצמך, ותלויה לגמרי במנהלת שאומרת לך מה לעשות, מה ללמד וכו (וגם כמובן משרד החינוך שמכתיב מלמעלה רשימה שלמה של נושאים שצריכים להלמד עד זמן מסוים).
התחלתי גם קורס אחיות ולא המשכתי - הקורס של שנתיים הוא די אינטינסיבי אבל מקיף. הוא די מעשי ופרקטי. אני עבדתי בעבר עם אחיות והן שמחות על האפשרות שלהם לתרום. המשכורת אני חושבת די בסדר ויש להם תנאים סוציאליים, וגם הם מאוגדים כך שלא פוגעים בזכויות שלהם. נדמה לי שאם הן עובדות מעל מספר מסוים של שנים בבית חוילם - הן זוכות לקביעות במערכת, שזה לא מובן מאליו.
כאחות הכרתי גם טיפוסים מאוד מוחצנים, וגם טיפוסים ביישניים יותר. מקצוע האחיות את יכולה לעבוד עם מגוון אוכלוסיות - מילדים ותינוקות בטיפת חלב - ועד קשישים סיעודיים בבית אבות. תמיד צריך אחיות. דואגים להם להמון השתלמויות שמקדמים אותם במקצוע. למשל את יכולה לצאת אח''כ לקורס טיפוןל נמרץ, קורס מחלקת ילדים וכו - וכך להתמקצע יותר.
לי אישית זה לא התאים כי קשה לי עם דם...
בהצלחה!
שסק